Tips

4 Unieke safaritenten in Nederland


woensdag 8 juli 2020

Lekker de Nederlandse natuur in deze zomervakantie? Boek een bijzondere safaritent om je vakantie onvergetelijk te maken. In Nederland vind je talloze plekken waar je zo'n avontuurlijke tent voor jong en oud kunt reserveren. We lichten er vijf uit in dit artikel.

4 Unieke safaritenten in Nederland

Overnacht in een safaritent op het water

Pak je tassen en zwemkleding maar vast in voor deze bijzondere tent óp het water. In Eersel (Noord-Brabant) ligt het Recreatiepark TerSpegelt. Hier boek je een van de negen WaterLodges; safaritenten die op een houten vlot in het water liggen. De tenten bieden plek voor maar liefst acht personen, waardoor je hier met het hele gezin kunt genieten van een welverdiende zomervakantie. De zomer is perfect voor superdeluxe kamperen in een WaterLodge. Je ligt namelijk zo vanuit je slaapplek in het water!

Het vakantiepark is gelegen in het groen, waardoor je hier heerlijk kunt wandelen en fietsen. Natuurlijk is er op het park ook genoeg te doen. Voor de kinderen is er bijvoorbeeld een groot overdekt water- en zandspeelparadijs te vinden. Ook is er een verwarmd binnenzwembad aanwezig en beschik je over je eigen aanlegsteiger met comfortabele loungebanken. Wat je hier ook doet, genieten staat voorop.

Overnacht in een safaritent op het water
Overnachten in een WaterLodge in Eersel

Safaritent tussen de wilde dieren

Wil je de Afrikaanse steppes ontdekken zonder daar Nederland voor uit te hoeven? Dan ben je bij de Beekse Bergen aan het juiste adres! Kom glampen tussen de wilde dieren en boek een safaritent met uitzicht op de grote savanne. Hier kijk je tijdens je ontbijt naar de vele dieren die er rondscharrelen. Welke wilde dieren kun jij spotten? De safaritenten van de Beekse Bergen bieden de perfecte balans tussen luxe en avontuur en zijn daardoor geschikt voor het hele gezin.

In de tenten verblijf je met maximaal zes personen; er zijn twee slaapkamers aanwezig en je kunt slapen in een knusse bedstee. Overdag maak je onbeperkt kennis met de bewoners van het dierenpark, terwijl je in de avond in slaap valt met de geluiden van diverse exotische dieren op de achtergrond. Een vakantie bij de Beekse Bergen is op die manier voor jong en oud een memorabel avontuur!

Safaritent tussen de wilde dieren
Safaritent tussen wilde dieren van de Beekse Bergen

Slaap in een Indiase Radja tent

Bijzonder kamperen in Drenthe doe je absoluut in deze kleurrijke Indiase Radja tent. Op Camping Buitenwereld vind je meerdere unieke accommodaties, waaronder deze traditionele tent die vroeger door de Maharadja's gebruikt werd. Aan alles is gedacht om de inheemse sferen naar voren te laten komen: stoelen van bamboe, kleurrijke doeken, hangmatten, een klamboe boven het bed en zelfs een riksja bij de tent!

Deze Radja tent is perfect als romantisch uitje met z'n tweeën, maar biedt ook de perfecte zomerse uitvalsbasis voor een heel gezin. Je slaapt hier namelijk met maximaal vijf personen. Kom lekker luieren op de veranda, zwemmen in meren in het nabijgelegen bos of wandelen in het groen. In de buurt van deze camping vind je onder andere museumdorp Orvelte en dorp Westerbork voor een toeristisch uitstapje.

Slaap in een Indiase Radja tent
Bijzonder kamperen in een Indiase Radja tent

Kamperen in een safaritent in de duinen van Texel

Voor veel mensen is een vakantie niet compleet zonder dat ze op het strand zijn geweest. Wat dacht je ervan om midden in de duinen te slapen zodat je tijdens je verblijf lopend naar het strand kunt gaan? Die dromen worden werkelijkheid in de safaritenten van Camping Landal Sluftervallei op Texel. Dit vakantiepark beschikt over meerdere luxe ingerichte tenten die in het hart van de Texelse duinen liggen. Vanaf de tent lig je zo in de zee of maak je een fijne strandwandeling in de Sluftervallei.

Slapen in zo'n mooie safaritent is vaak bijna hetzelfde als kamperen. Dat geldt niet voor deze grote tenten voor maximaal zes personen: in de tenten  staan namelijk échte bedden. Met het achtergrondgeluid van de golven zul je hier dus prinsheerlijk in slaap vallen. In de ochtend word je wakker op je eigen veranda met uitzicht over het duingebied. Beter kan het haast niet toch? Vanaf het vakantiepark onderneem je allerlei leuke uitjes en activiteiten. Bezoek het bruisende De Koog, ontmoet zeehonden bij Ecomare of fiets naar de vuurtoren van Texel.

Kamperen in een safaritent in de duinen van Texel

Meer safaritenten

Ben je enthousiast geworden over de glamping mogelijkheden in een safaritent? Check dan zeker ook onze collectie met 50 unieke safaritenten in Nederland, België en daarbuiten.

Blijf op de hoogte van onze nieuwste ontdekkingen

Wil je op de hoogte blijven van onze originele overnachtingen en het nieuwste aanbod? Volg ons dan via Instagram of Facebook.


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht