Tips

5x slapen tussen de alpaca's


maandag 1 mei 2023

Op steeds meer plekken in en buiten Nederland kun je slapen tussen de dieren. Wat dacht je van een of meerdere bijzondere overnachtingen tussen de wollige alpaca's? In dit artikel vertellen we je meer over 5 unieke plekjes waar dat mogelijk is.

5x slapen tussen de alpaca's
Logeren tussen de alpaca's

Huur een cabin met uitzicht op alpaca's in Mariahout

Wakker worden met uitzicht op alpaca's doe je bijvoorbeeld in dit houten tiny house in Mariahout in Noord-Brabant. Het huisje staat direct aan de bosrand wat zorgt voor een groen en natuurlijk geheel. Wat zo leuk is, is dat de cabin met een paar andere accommodaties op een heuse alpacaboerderij gevestigd is. Dat betekent dat je hier naast logeren ook onder begeleiding kunt wandelen met alpaca's! Hoe leuk is dat?

Het tiny house is geschikt voor 1 tot 4 personen en beschikt over grote ramen om zo ook vanuit binnen van het buitenleven te genieten. Wat het huisje extra speciaal maakt, is dat je toch echt een beetje back to basic gaat. Je kookt op een houtgestookt fornuis, er is geen wifi aanwezig en er is een badkamer met regendouche. Onze tip? Reserveer tijdens je verblijf de hot tub met zicht op de dieren en het groen om zo volledig te ontspannen.

Huur een cabin met uitzicht op alpaca's in Mariahout
Tiny house op een alpacaboerderij

Uniek overnachten bij de alpaca's met een wandeling en ontbijtmand

Van Noord-Brabant gaan we door naar Gelderland waar deze unieke accommodatie te vinden is in Nederasselt. Ook hier kun je maximaal met 4 personen overnachten tussen de alpaca's. Het leuke van deze plek is dat een wandeling met alpaca's inbegrepen zit bij je verblijf! Evenals een heerlijke ontbijtmand waar je van kunt smullen bij de dieren. Dat klinkt goed toch?

In de zomermaanden is er een groot buitenzwembad aanwezig waar je kunt zwemmen. En wil je nog extra hard genieten? Tegen extra betaling kun je gebruik maken van de jacuzzi en de sauna (of alleen de jacuzzi). Hoewel je tijdens je verblijf echt niet van de plek af hoeft, is er genoeg te doen in de buurt. Huur een e-bike of een bootje of ga lekker relaxen bij Sauna Thermen de Berendonck.

Uniek overnachten bij de alpaca's met een wandeling en ontbijtmand
Luxe overnachting tussen de alpaca's

Huur een vakantiehuisje op een alpacaboerderij in Drenthe

Ook in Drenthe kun je overnachten tussen de alpaca's. In de plaats Tiendeveen staat een alpacaboerderij waar een heel stoer houten huisje te huur is. Dit trekkershuisje biedt plek voor maximaal 4 personen en beschikt over hangmatten, een vuurschaal en een barbecue. Hier geniet je dus optimaal van het buitenleven! En dat natuurlijk tussen de alpaca's. Als gast heb je namelijk toegang tot de Alpaca Relax Plek.

Daar kun je chillen met de alpaca's terwijl je heerlijk ontspannen in een van de hangmatten ligt. De plek waar het huisje staat is lekker rustig en beschikt over alles dat je nodig hebt tijdens een weekendje of langer weg. Je vindt er een eenvoudige kookgelegenheid met koelkast en keukengerei, een tweepersoonsbed en een stapelbed. De ideale plek om met z'n tweetjes of met het gezin naartoe te gaan!

Huur een vakantiehuisje op een alpacaboerderij in Drenthe

Blokhut met uitzicht op de alpaca's in Zeeland

In Aagtekerke in Zeeland staat een knusse houten blokhut van 30m2 groot. Vanaf deze blokhut kijk je zo uit over een weide waar alpaca's rondlopen. Je wordt hier dus écht wakker met uitzicht op deze wollige dieren! Omdat de hut goed geïsoleerd is en omdat er genoeg faciliteiten aanwezig zijn voor ieder seizoen kun je hier het hele jaar verblijven. De blokhut is geschikt voor 2 personen.

Naast alpaca's vind je allerlei andere dieren op het terrein waar je verblijft. Er wonen namelijk kippen, kalkoenen en pauwen bij het voormalige landbouwbedrijf waar de blokhut bijhoort. Geniet met een boekje van de rondstruinende alpaca's voor je eigen veranda of pak de fiets en fiets binnen 5 minuten naar het strand. Het kan hier allemaal.

Blokhut met uitzicht op de alpaca's in Zeeland
Logeren bij de alpaca's aan zee

Kamperen in een grote bell tent tussen de alpaca's

Tot slot hebben we nog een pareltje voor je dat je echt moet kennen: kamperen in een bell tent op een camping met uitzicht op fluffy alpaca's! Dat kan in Paasloo in het oosten van het land. Verspreid over deze nieuwe, hippe camping vind je meerdere bell tenten waar je met 2 tot 5 personen kunt komen logeren. De tenten zijn stijlvol en met een tropische vibe ingericht waardoor je je er zo thuis voelt.

In het nabijgelegen weiland staan drie alpaca's genaamd Niño, Pablo & Paco. Deze wollige viervoeters zijn ontzettend nieuwsgierig en willen graag met jou een wandeling maken. Maak je verblijf extra speciaal door een hot tub sessie bij te boeken. Lekker badderen in de buitenlucht met uitzicht op de alpaca's - dat heb je waarschijnlijk nog nooit gedaan!

Kamperen in een grote bell tent tussen de alpaca's
Kamperen tussen de alpaca's

Op zoek naar meer inspiratie?

Wil je op de hoogte blijven van al onze originele overnachtingen en het nieuwste aanbod? Volg ons dan via Instagram of Facebook. Houd ook onze blog in de gaten voor de leukste content omtrent bijzonder overnachten.


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht