Tips

6 originele overnachtingen voor waaghalzen


woensdag 20 april 2022

Waaghalzen opgelet: we hebben een paar hele vette accommodaties voor je verzameld waar je adrenaline gegarandeerd in een stroomversnelling wordt gezet. Durf jij in een glazen box in het bos te slapen? Of slaap je liever onder een achtbaan? The choice is yours.

6 originele overnachtingen voor waaghalzen
Hangende boomtent

Slaap in een hangende boomtent in Drenthe

Slapen op hoogte wordt op deze plek wel heel letterlijk genomen: in deze hangende boomtent in Drenthe slaap je in een tent in de boom! Hier ontwaak je in de ochtend door het geluid van vogeltjes die vlak bij je in de buurt zijn en met uitzicht op het groen om je heen. De tent hangt op 5 meter hoogte, dus je hebt gegarandeerd een prachtig uitzicht.

De Dom'Up, zoals de tent op hoogte heet, is zeer knus ingericht en beschikt over een comfortabel bed voor 2 personen. Hier wieg je als het ware in slaap, want de tent hangt vast aan touwen waardoor je een beetje zweeft. Wat het geheel extra spannend maakt, is dat er geen hekken zijn. Je hoeft niet bang te zijn, want er is voor de zekerheid een vangnet aanwezig. Toch is hier slapen vooral avontuurlijk en niet eng!

Slaap in een hangende boomtent in Drenthe
Bijzonder slapen in een boomtent

Val in slaap naast een achtbaan in Duitsland

In het populaire pretpark Phantasialand in Duitsland staat sinds een tijdje Hotel Charles Lindbergh pal naast een achtbaan. Het hotel beschikt over zogeheten aeronautencabines midden in het themagebied Rookburgh waar je met 2 tot 4 personen kunt overnachten. Tijdens je verblijf ben je onderdeel van de legendarische Explorers’ Society en zul je je ogen uitkijken in en buiten deze toffe kamer.

Wat extra vet is, is dat je vanuit het hotel privétoegang hebt tot het pretpark. Daar staan meer dan 40 spectaculaire attracties! Je weet dus zeker dat je als een van de eersten op een nieuwe dag in een achtbaan of dark ride zit. Extreem tof! Je gaat hier overigens niet met trek naar bed, want bij je verblijf zit een heerlijk diner inbegrepen in restaurant Uhrwerk.

Val in slaap naast een achtbaan in Duitsland
Vet! Slapen in een hotelkamer naast een achtbaan

Bijzonder kamperen in een rioolbuis

Ben je gek op kamperen en heb je zin in een spannende back to basic uitdaging? Kom dan kamperen in een rioolbuis in Lelystad. Op een mooie camping daar in het groen staan meerdere rioolbuizen die gebruikt wordt als unieke accommodatie. De uitvoering van de rioolbuizen is heel basic, maar wat verwacht je anders bij kamperen? Dat past natuurlijk helemaal bij de sfeer.

Er staat een steigerhouten bed voor je klaar dat je overdag om kunt toveren tot een goed zitje. Waar je wel rekening mee moet houden, is dat je zelf een slaapzak en matje mee moet nemen. Bij je verblijf zit wel een unieke BBQ inbegrepen waar je gebruik van mag maken; een heuse riool-BBQ. Maak tijdens je kampeertrip hier kennis met de lieve alpaca's en andere dieren op de dierenweide. Ook mag je gratis gebruik maken van het nabijgelegen zwembad. Toch niet zo basic dus!

Bijzonder kamperen in een rioolbuis
Back to basic in een rioolbuis

Wildkamperen in Nederland op een uniek kampeervlot

Adrenaline-junkies opgelet: in Noord-Holland staat het volgende avontuur voor je klaar. Vanuit Uitdam kun je namelijk op pad met een echt kampeervlot. Dat is een vlot waar je binnen no time een tent op kunt zetten om heerlijk te slapen. Overdag vaar je dus de mooiste routes in het waterrijke gebied van Waterland en 's nachts slaap je ergens in het hart van de natuur.

Wat deze varende accommodatie zo speciaal maakt, is dat je ermee mag wildkamperen. Dat houdt in dat je je eigen slaapplekje mag uitzoeken waar je je tent opzet. Stiekem is dat best spannend, aangezien wildkamperen op andere plekken in Nederland niet mag. Op het vlot zijn 4 slaapplaatsen aanwezig; ook krijg je een kookpitje met pannen mee, evenals een vuilniszak, toiletemmer en jerrycan met drinkwater. Ben je er klaar voor?

Wildkamperen in Nederland op een uniek kampeervlot
Overnachten op een kampeervlot

Slaap op hoogte in een heuse watertoren

Op een andere plek in Noord-Holland, namelijk in Castricum, staat Watertoren Duin & Bosch. Dit bouwwerk is een echte eyecatcher in het groen van deze plaats. Hoe tof is het om te weten dat deze watertoren tussen 1900 en 1970 gewoon in gebruik is geweest? Tegenwoordig is de toren omgebouwd tot een duurzame en luxe suite op hoogte. Je moet hier dus geen hoogtevrees hebben!

Je bed staat namelijk op 33 meter hoogte; dat is bijna niet voor te stellen hoe hoog dat is. Vanaf daar heb je een bizar mooi panoramisch uitzicht over de omgeving. Alsof dat nog niet genoeg is, vind je op hoogte ook een heerlijk ligbad. En psst... het luxe ontbijt de volgende ochtend is ook gewoon inclusief. Deze spot moet écht op je lijstje staan wanneer je op zoek bent naar een spannende accommodatie.

Slaap op hoogte in een heuse watertoren

Unieke glazen box in het bos van Noord-Brabant

Durf jij het aan? Slapen in het bos? In de natuur bij Liempde staat deze unieke glazen box voor 2 personen. Deze glazen hotelkamer beschikt over alles dat je nodig hebt: een heel goed bed, een toilet, een klamboe en een zitplekje. Meer hoef je eigenlijk niet te hebben in het hart van de natuur toch? Natuurlijk voelt het best spannend om hier te overnachten. Je bent, naast de bewoners van het bos en je logeermaatje, namelijk helemaal alleen!

Dat maakt een overnachting in zo'n glazen slaapunit ook juist extra speciaal. Zo is de kans groot dat je 's ochtends wild kunt spotten en is wakker worden in het bos op deze manier wel echt uniek te noemen. In de ochtend geniet je van een lekker ontbijt met streekproducten en ben je jezelf dankbaar dat je zo'n overnachting hebt aangedurfd. Wat een bijzondere plek!

Unieke glazen box in het bos van Noord-Brabant
Box & Breakfast in Liempde

Meer inspiratie nodig voor je volgende bijzondere overnachting?

Als je enthousiast bent door deze spannende slaapplekken, dan is misschien een nachtje in een gevangenis of in een bunker ook wel iets voor jouWil je op de hoogte blijven van onze originele overnachtingen en het nieuwste aanbod? Volg ons dan via Instagram of Facebook


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht