Tips

8 tips om te besparen op je vakantie in eigen land


dinsdag 23 mei 2023

De afgelopen jaren is het dagelijks leven helaas alleen maar duurder geworden. Even een weekendje weg in eigen land is voor sommige mensen bijna niet meer te betalen. Maar: een paar dagen op pad kunnen ontzettend veel goed doen voor je geestelijke gezondheid en lichamelijke energie. Daarom hebben wij een lijstje gemaakt met een paar tips om geld te besparen op je vakantie in eigen land. Ook vertellen we je meer over waar je écht eens moet slapen onder de € 100.

8 tips om te besparen op je vakantie in eigen land
Voormalig zondagsschooltje voor minder dan € 100 per nacht

1. Vroeg boeken loont in veel gevallen enorm

Net als bij vakanties naar het buitenland kan het helpen om vroeg te boeken wanneer je in Nederland blijft. Er zijn genoeg bijzondere vakantiehuisjes, glamping accommodaties, tiny houses en plekjes op vakantieparken die een vroegboekkorting aanbieden. Ook unieke hotels en accommodaties die je via reisorganisaties boekt, beschikken vaak over dit voordeel. Boek dus altijd op tijd voor extra korting. Wie niet waagt, wie niet wint!

2. Ga op zoek naar kortingscodes en aanbiedingen

Wat goed is om te weten, is dat er veel aanbieders zijn die regelmatig een kortingscode of andere aantrekkelijke aanbieding beschikbaar hebben. Daarmee pak jij direct korting op je vakantie in eigen land! Deze kortingscodes en deals ontvang je wanneer je je bijvoorbeeld inschrijft op de nieuwsbrief of wanneer je rondom de feestdagen boekt. Ook een aanrader: volg plekjes of OrigineelOvernachten via sociale media om aanbiedingen te zien.

2. Ga op zoek naar kortingscodes en aanbiedingen
Outdoorsuite op de Veluwe

3. Boek een huisje met alle voorzieningen

Waar je daarnaast geld op kunt besparen, is op de kosten voor restaurants en maaltijden. Hoe dat precies zit? Simpel: ga voor een gezellig huisje met keuken zoals deze magische outdoor suite op de Veluwe of deze zogeheten Zwerfhut op Hoogte en je hoeft de deur niet uit voor etentjes en lunch. Dat scheelt je uiteindelijk heel veel geld! Wanneer je in zó'n mooie accommodatie verblijft, hoef je eigenlijk ook helemaal de deur niet uit. Dat is zonde van je tijd op zo'n fijne plek!

4. Ga op vakantie buiten het hoogseizoen

Probeer om de drukke vakantieperiodes te vermijden wanneer je voor een voordelige vakantie wil gaan. Bijzondere slaapplekjes, campings en hotels zijn echt veel goedkoper wanneer je buiten het hoogseizoen gaat. Dat betekent dat een strandhuisje boeken in de zomervakantie bijvoorbeeld veel duurder is dan wanneer je in het laagseizoen gaat. Maak daar slim gebruik van, want zo geniet je alsnog van hetzelfde huisje maar dan voor een lagere prijs.

4. Ga op vakantie buiten het hoogseizoen
Zwerfhut op Hoogte

5. Denk eens na over kamperen in eigen land

Een van de manieren om voordelig vakantie te vieren in eigen land is door te gaan kamperen. Kamperen is een hartstikke leuke en fijne manier om een bepaald gebied in Nederland te ontdekken. Verspreid over het hele land vind je de mooiste campings waar je voor een fijne prijs kunt overnachten. Beschik je niet over de juiste kampeergear of wil je liever niet helemaal back to basic gaan? Kijk dan eens tussen ons aanbod glamping accommodaties. Dat betekent kamperen in luxe voor een goede prijs! Deze safaritent in Drenthe boek je al voor een paar tientjes per nacht.

6. Geld besparen door accommodaties te vergelijken

Waar je ook nog aan kunt denken om geld te besparen op een vakantie in eigen land is accommodaties met elkaar vergelijken. Weet je bijvoorbeeld al dat je een huisje in de natuur wil boeken, maar is het je om het even wat voor een huisje dat precies is? In dat geval is het aan te raden om meerdere natuurhuisjes met elkaar te vergelijken, zodat je precies weet waar je het meest voordelig uit bent. Op onze website kun je een maximale prijs per nacht invoeren waarna je een overzicht te zien krijgt. Dat is ideaal, want zo vind je altijd bijzondere slaapplekken binnen jouw budget.

6. Geld besparen door accommodaties te vergelijken
Huisje in de natuur

7. Wees flexibel en boek een last minute vakantie

Voor een vakantie in het buitenland geldt dat je vaak voordeliger uit bent wanneer je een last minute boekt. Dat is, natuurlijk, ook gewoon mogelijk voor een vakantie in eigen land. Wees flexibel in wanneer je vertrekt en je zult zien dat je meerdere opties hebt voor bijzondere slaapplekken voor een aangepaste prijs. Ook hierbij geldt dat het handig is om de sociale media kanalen van plekjes en OrigineelOvernachten te volgen zodat je altijd op de hoogte bent van de beste aanbiedingen van dat moment.

8. Schrijf je in voor de nieuwsbrief van OrigineelOvernachten

Tot slot hebben we nog een gouden tip voor je om geld te besparen op je volgende bijzondere vakantie in Nederland: schrijf je in voor de nieuwsbrief van OrigineelOvernachten. Dat kan helemaal onderaan onze homepage. Wij versturen onze mailing maandelijks en vertellen je daarin meer over de leukste, meer originele en mooiste plekjes van Nederland (en daarbuiten). Ook maak je hiermee maandelijks kans op een voucher van € 100 waarmee je direct korting krijgt op je volgende vakantie in eigen land.

8. Schrijf je in voor de nieuwsbrief van OrigineelOvernachten
Tiny house voor minder dan € 100 in Drenthe

Deze originele overnachtingen boek je voor minder dan € 100

Van plan om vakantie te vieren in Nederland, maar weet je niet goed waar je een beetje goedkoop én leuk kunt overnachten? Er zijn genoeg plekjes waar je voor minder dan € 100 per nacht kunt slapen. Kijk maar eens naar de volgende unieke slaapplekken:



Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht