Tips

8x Crazy kamperen


dinsdag 6 april 2021

Slapen in een caravan op hoogte? Overnachten op een retro indoor camping? Het kan allemaal! In dit artikel lees je meer over gekke kampeerplekken op verschillende plekken in Nederland. Let's get crazy!

8x Crazy kamperen
Struisvogel van De Vreemde Vogel

Bijzonder overnachten in een Scuba

Ken je die iglo's waarin kalfjes op de boerderij opgroeien? Op deze duurzame kunstcamping in Rotterdam vind je twee van die bouwwerken die aan elkaar zijn gebouwd en omgetoverd zijn tot bijzondere slaapplek. Hier logeer je dus in een zogeheten Scuba, een unieke accommodatie zoals je die waarschijnlijk nog nergens eerder hebt gezien. De slaapplek is gemaakt van geuprecyclede materialen en biedt een multifunctionele en bovenal gezellige ruimte voor twee personen.

Op de camping waar deze Scuba staat vind je nog veel meer van dit soort eyecatchers waar je kunt overnachten. Stuk voor stuk zijn ze kleiner dan een tiny house, spannender dan een standaard kampeermiddel en bovenal één in hun soort. Het is de ideale locatie om Rotterdam en omgeving te ontdekken - vanaf je Scuba ben je binnen tien minuten in het centrum van deze wereldse stad.

Bijzonder overnachten in een Scuba
Overnacht in een Scuba op een kunstcamping

Slapen in een Struisvogel: caravan op hoogte

Aan de rand van de stad Vlaardingen vind je een groene oase genaamd De Vreemde Vogel. Hier vind je allerlei bijzondere slaapplekken, waaronder een caravan op hoogte genaamd de Struisvogel. Op deze romantische plek in de natuur geniet je volop van je eigen caravan die ingericht is met een retro vibe. Draai plaatjes op de platenspeler, zet een bakje koffie en kom tot rust op hoogte. 

In de Struisvogel logeer je met maximaal twee personen - in de Familie Struisvogel is er zelfs plek voor twee volwassenen en twee kinderen. Vanuit je accommodatie kijk je zo uit over de boerderijdieren en kun je zelfs in de wei kennismaken met de geitjes en schapen. Wat een gezelligheid! In de ochtend is het heerlijk wakker worden met een vers ontbijtje met allerlei lokale producten.

Slapen in een Struisvogel: caravan op hoogte
De Struisvogel

Wow: logeren in een DrakenEi

Durf jij het aan? Slapen in een heus DrakenEi? In het Kinderkoninkrijk van Camping 't Schinkel op de Veluwe is het mogelijk. Hier vind je een reusachtig drakennest met grote eieren. Je raadt het misschien al wel: in die drakeneieren kun je logeren. In het DrakenEi is een groot eivormig bed te vinden waar je met z'n vieren (twee volwassenen en twee kinderen) kunt slapen. Hoe spannend is dat?

De camping is een waar paradijs voor kinderen. Zo is er een koninklijk thema aanwezig en zijn de faciliteiten vooral gericht op kids tot zes jaar oud. Natuurlijk genieten volwassenen hier ook volop van een verdiend vorstelijk verblijf. Kom lekker zwemmen in de Hofvijver of bezoek de dieren in de Koninklijke Stallen - je verveelt je hier geen moment.

Wow: logeren in een DrakenEi
DrakenEi op de Veluwe

Kamperen in een Drômecamper

Heb je altijd al eens willen overnachten in een oldtimer camper? Grijp dan nu je kans: in Kesteren (Gelderland) vind je deze te gekke oldtimer Mercedes camper die te huur is op een kleinschalig vakantiepark. De camper is precies groot genoeg om met z'n tweeën een heerlijke getaway te hebben. Zo vind je hier een tweepersoonsbed, een keukentje met 3 pits gasstel en een fijne stretchtent waaronder je kunt zitten en relaxen.

Dit bijzondere vakantiehuisje op wielen staat op een vaste plek en is dus alleen te boeken als stilstaand voertuig. Dat is helemaal prima, want het vakantiepark waar deze accommodatie te vinden is, is heel knus. Kom lekker zitten bij het kampvuur, gooi een balletje op de jeu-de-boules-baan of geniet van een verdiende BBQ voor je oldtimer camper. Hier staat genieten écht voorop.

Kamperen in een Drômecamper
Oldtimer Mercedes camper

Bijzonder kamperen in de voormalige Alpaca trailer

Net nu je denkt dat het niet unieker kan, kan dat toch: in Zeeland kun je namelijk een of meerdere overnachtingen boeken in een voormalige Alpaca trailer. Deze trailer heeft veel kilometers trouwe dienst achter de rug, maar werd te klein voor de alsmaar groeiende kudde. Niet veel later ontstond het idee om er een bijzondere accommodatie van te maken... met succes! Tegenwoordig vind je de trailer, volledig ingericht en wel, op een fijne camping.

Hier slaap je met twee personen op een plek waar ook nog eens alpaca's te vinden zijn. Je logeert dus echt volledig in thema! Via het luik in het dak van de trailer kun je vanuit het huisje naar de sterren kijken. Ook is er een keukentje aanwezig met een elektrische kookplaat, Senseo en waterkoker. Ben je gek op dieren én slapen in de natuur? Dan is dit de plek voor jou.

Bijzonder kamperen in de voormalige Alpaca trailer
Slapen tussen de alpaca's

Kamperen in een Dubbeldekkerbus in het bos

Over uniek kamperen gesproken: in Drenthe kun je overnachten in deze omgebouwde Duitse dubbeldekker! Deze geweldig bus staat aan de rand van het bos en kijkt uit op het boerenland. Geniet hier van de prachtige zonsondergang, buiten of op een van de heerlijke banken in de bus! Deze unieke accommodatie is geschikt voor 5 personen.

Kamperen in een Dubbeldekkerbus in het bos
Dubbeldekkerbus in Drenthe

Bijzonder kamperen op een retro indoor camping

Is er iets minder weer voorspeld? Of heb je altijd al willen weten hoe het is om binnen te kamperen? Dat kan op de Retro Indoor Camping in de buurt van Amsterdam. Hier vind je vier bijzondere retro caravans die allen volgens een eigen thema zijn ingericht. Retro en vintage meubels en details staan hierbij centraal. Het voordeel van overdekt kamperen is dat het niet uitmaakt wat voor een weer het buiten is. Je merkt daar toch niet zoveel van!

De vintage caravans staan in een loods met een grote glazen schuifpui via waar je uitzicht hebt over de weilanden. Je ziet hier dus wel iets van het omliggende groen - iets wat toch wel bij kamperen hoort. In iedere caravan is plek voor twee personen; je kunt hier dus maximaal met acht personen slapen. Let op: deze vintage caravans zijn Adults Only, wat betekent dat je hier alleen mag slapen als volwassene.

Bijzonder kamperen op een retro indoor camping
Retro caravan in Weesp

Kom uniek overnachten in een stoere legertruck

In het bos van Dwingeloo (Drenthe) vind je Camping Torentjeshoek, een knusse camping waar deze fantastische oude legertruck te vinden is. Je verwacht het misschien niet, maar hier kun je met maar liefst zes personen in overnachten! De truck staat aan de rand van het natuurgebied Dwingelderveld, waardoor je binnen no time in het groen staat. Geniet bij mooi weer van het zonnetje en een heerlijke maaltijd aan de picknicktafel.

In de legertruck vind je een houtkachel voor de frissere avonden. Ook is er een ingebouwd toilet te vinden, evenals een basic keuken met diverse benodigdheden. Afwassen? Dat hoeft niet: op de camping zijn vaatwassers aanwezig. In de aanhanger van de truck vind je een extra slaapmogelijkheid voor twee personen. Kortom: logeren in deze legertruck is een heel avontuur en is aan te raden voor het hele gezin.

Kom uniek overnachten in een stoere legertruck
Legertruck in Drenthe

Meer inspiratie voor bijzonder overnachten?

Op zoek naar meer bijzondere retro plekken om te overnachten? Check dan ons aanbod overnachtingen in een camper of caravan en laat je verrassen. Ook binnen het aanbod glamping accommodaties is volop inspiratie te vinden. Wil je op de hoogte blijven van onze originele overnachtingen en het nieuwste aanbod? Volg ons dan via Instagram of Facebook


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht