Tips

Apps op reis: welke zijn echt nuttig?


donderdag 21 mei 2020

Wie solo op reis gaat, denkt tegenwoordig eerst aan wat er allemaal op de telefoon moet, voordat de koffer gepakt gaat worden. Er worden immers heel veel apps aangeboden die handig zouden moeten zijn op reis. Welke apps maken het reizen echt makkelijker? En welke zijn eigenlijk niet meer dan gebakken lucht, of zelfs een blok aan je been?

Apps op reis: welke zijn echt nuttig?

Telefoon als reisgenoot

Het is een trend: in je eentje op reis gaan. Onder tieners en twintigers is het allang normaal; backpacken. Maar sinds dit decennium wordt het onder 30-plussers steeds populairder om óók de rugzak om te hangen. Eén ding hebben alle soloreizigers gemeen: hun telefoon is hun enige en belangrijkste reisgenoot. Bovenaan de checklist staan daarom een mobiel abonnement, een oplader en eventueel een powerbank of tweede (reserve) telefoon.

Niet per se nodig

Uitgaande van het gezonde verstand als beste raadgever, heb je niet overal je telefoon bij nodig. Je telefoon is zo belangrijk als je hem zelf maakt. Misschien kom je wel op plekken waar geen bereik is, of waar men nog nooit een smartphone gezien heeft. Dan heb je niet zo veel aan de über-app. Ook zullen de meeste wereldreizigers zonder inpak-app kunnen. In het inpakken van je eigen koffer zit toch een stuk minder uitdaging dan de halve wereld over reizen. Verder worden Trail Wallet (budgetterings-app), Splitwise (eerlijk delen van geld) en Around Me (wat is er in de buurt) soms aangeraden. Stuk voor stuk apps die soms wat extra gemak bieden, maar beslist niet noodzakelijk zijn.

Apps die écht handig zijn

Apps waar je een mobiel abonnement zeker voor kunt gebruiken als je op reis gaat: een weer-app. Erg handig als je een lange tocht maakt – in de bergen bijvoorbeeld – in een ander klimaat dan hier. Om niet lost in translation te geraken, installeer je Duolingo om op een speelse manier de taal te leren. XE Currency rekent razendsnel valuta om volgens de laatste koers. Een bijzonder goed doordachte app is Emergensee. Deze app geeft in noodgevallen je locatie door aan mensen die je onderweg ontmoet hebt. Zij kunnen namelijk op korte termijn veel meer voor je doen.

Socials bijhouden?

Tsja, en je social media. Je bent op reis, kijk om je heen, geniet, en beperk de tijd die je aan je socials besteedt tot een minimum. Steeds maar weer foto's delen en likes verzamelen kan thuis ook. Zonder socials verdwijnt de filter van het oordeel van anderen en heb je vooral veel meer tijd om van je unieke ervaring te genieten.


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht