Tips

Architectonische hoogstandjes


woensdag 15 januari 2020

Vergeet de normale hotels en standaard vakantiehuizen die er van buiten vooral heel erg dertien in een dozijn uitzien. Want het is toch veel leuker om te kiezen voor een verblijf in architectonische hoogstandjes, waar het pand er zowel van buiten als van binnen bijzonder uitziet? Van die architectonische hoogstandjes, die je mond doen openvallen vanaf het moment dat je aan komt wandelen en je het gebouw dichterbij ziet komen. Wij verzamelden hieronder de origineelste overnachtingsplekken in binnen- en buitenland voor je.

Architectonische hoogstandjes

Accommodaties met wat extra's

Je hebt hotels en je hebt hotels. Je hebt vakantiehuizen en je vakantiehuizen. Natuurlijk kun je voor een gewoon hotel of een gewone vakantiewoning gaan, maar veel origineler is het om voor een accommodatie te kiezen die net even wat extra’s te bieden heeft. Van die architectonische hoogstandjes, die je mond doen openvallen vanaf het moment dat je aan komt wandelen en je het gebouw dichterbij ziet komen. Wij zouden het wel weten!

Architectonische locaties in de natuur

Er even helemaal tussenuit om samen met je familie of vrienden weer volledig op te laden. Waar je dat het beste kunt doen? In de rust van de natuur natuurlijk. Maar saai wordt het absoluut niet, zeker niet wanneer je voor een van deze architectonische hoogstandjes gaat. Want heb je er bijvoorbeeld al eens aan gedacht om eens op grote hoogte te verblijven, bijvoorbeeld in een Watertorenhotel in Friesland waar je een uitzicht krijgt waar je ‘u’ tegen zegt? In Drenthe slaap je in een omgevallen huis: hoewel je meubels allemaal op de grond staan, is alles om je heen op z’n kop. Dierenliefhebbers zullen het prima naar hun zin hebben in het Houten Zwijn op Bungalowpark De Toverberg in Ermelo.

Architectonische hoogstandjes in de stad

Als er ergens bijzondere architectuur te vinden is, dan is het wel in Rotterdam. Wat dacht je van de wereldberoemde kubuswoningen in de stad? Hoewel de meeste huisjes daadwerkelijk fungeren als woning, zijn er twee waarin je ook als toerist mag blijven overnachten. Je zou niet verwachten dat het kan, maar in de haven van het Maritiem District vind je de Wikkelboat, een huisje op het water dat volledig uit karton is opgebouwd. Maar ook andere steden in Nederland kunnen er wat van! Zo vind je in Amsterdam een luxe designtoren die helemaal rond van vorm is. Datzelfde geldt voor de hotelkamers en zelfs de douche, die middenin de kamer staat. Of pak de trein naar een stad verderop, bijvoorbeeld naar Zaandam. Direct naast het station vind je namelijk het Inntell Hotel Zaandam. Dat klinkt misschien niet heel bijzonder, maar is het wel: de gevel is opgebouwd uit bijna 70 gestapelde Zaanse huisjes!

Tree Hotel in Zweden

Ook in het buitenland zit je goed voor je portie architectonische hoogstandjes. In Zweden bijvoorbeeld, bij Tree Hotel Sweden. Hier kun je niet alleen op grote hoogte overnachten in een UFO in het bos, maar ook in een zogenoemde Rode Kegel (een traditioneel houten huisje), een vogelnest en een Mirror Cube. Deze vierkante boomhut is alleen toegankelijk via een 12 meter lange touwbrug en volledig bekleed met spiegelglas, waardoor de accommodatie zo goed als onzichtbaar wordt vanwege de weerspiegeling van de natuur eromheen. Bij de buren in Finland leef je tijdelijk als een eskimo tijdens je verblijf in een iglo. Je kunt hierbij kiezen uit een variant die volledig van sneeuw en ijs is gemaakt of een glazen stulpje. Blijf je liever iets dichter in de buurt voor een overnachting in een architectonisch hoogstandje? In België vind je een bijzonder natuurhuisje dat helemaal opgaat in de natuur (en met geweldig uitzicht).


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht