Tips

Bijzonder overnachten in de werfkelders van Utrecht


donderdag 15 oktober 2020

Utrecht is een populaire bestemming voor dagjesmensen. Ook voor een dagje weg met overnachting leent de Domstad zich perfect. Utrecht kent talloze werfkelders aan de gracht. In een paar van die werfkelders kun jij overnachten! In dit artikel vertellen we je meer over bijzonder overnachten in de werfkelders van Utrecht.

Bijzonder overnachten in de werfkelders van Utrecht

Wat is een werfkelder?

Voordat je een overnachting in een werfkelder boekt, is het wellicht leuk om te weten wat een werfkelder precies is. Zo'n kelder is van oorsprong een opslagplaats die meestal onder het straatniveau ligt. In die werfkelders werden goederen gelost vanaf het water; meestal een rivier, een haven of een gracht. Utrecht staat bekend om de prachtige Oudegracht, een lange gracht met tientallen fraaie werfkelders.

Er zijn ook nog andere steden in Nederland waar je dit soort kelders vindt. Onder andere in Leiden, Leeuwarden en Maastricht wordt het straatbeeld direct aan het water gekenmerkt met werfkelders. In Utrecht dienen de werfkelders als woning, horeca en als bijzondere slaapplek. Hoe uniek is het om een keer zo'n werfkelder helemaal voor jullie zelf te hebben? Het voordeel van slapen in een werfkelder is dat je in het hart van de stad bent, maar tegelijkertijd wel geniet van alle rust aan het water. Heerlijk!

Wat is een werfkelder?

Werfkelder de Hoendervorst in Utrecht

Een voorbeeld van zo'n fantastische slaapplek is De Hoendervorst; een stijlvolle werfkelder met historische elementen. eze werfkelder ligt direct aan de Oudegracht, waardoor je ontzettend centraal in Utrecht zit. Vanaf je hotel aan het water ben je binnen no time bij een leuk restaurant, een interessant museum of midden in de winkelstraat. De Hoendervorst lijkt qua luxe wel een beetje op Hotel Oudegracht; de inrichting is simpel maar classy.

Vanaf je bed heb je een prachtig uitzicht over het water. Het is hier heerlijk wakker worden met een vers gezet kopje Nespresso koffie. De keuken beschikt daarnaast over een oventje en een magnetron. Ook is er een speaker aanwezig waar je je lievelingsliedjes op af kunt spelen. Omdat de werfkelder in 2016 volledig is gerestaureerd voelt alles hier aan als nieuw. Het fraaie oude karakter is natuurlijk nog wel aanwezig. Je slaapt hier maximaal met twee personen.

Werfkelder de Hoendervorst in Utrecht
Werfkelder de Hoendervorst

Volledig appartement in een werfkelder

Ga je liever voor een werfkelder met iets meer ruimte? Of zoek je een bijzondere slaapplek in Utrecht voor vier personen? In dat geval zit je bij dit luxe appartement in een werfkelder op de juiste plek. Deze bijzondere overnachting is maar liefst 85m2 groot en biedt daarmee voldoende plek voor twee of vier mensen. Het appartement ligt midden in het Museumkwartier, in de buurt van de Dom. Beklim de Domtoren en geniet van het magische uitzicht over de stad.

Uiteraard kun je ook gewoon lekker in je eigen werfkelder vertoeven wanneer je in Utrecht bent. Je slaapt hier namelijk altijd minimaal twee nachten. Dat betekent dat je voldoende tijd hebt om te relaxen in het luxe appartement aan de gracht. Maak een kop thee of Nespresso koffie, geniet van de warme vloer door vloerverwarming en kijk een film op de smart tv. Of maak gebruik van je eigen terras aan de gracht en ga lekker bootjes kijken. Een overnachting in dit appartement in een Utrechtse werfkelder is zonder meer een onvergetelijke ervaring. 

Volledig appartement in een werfkelder
Werfkelder appartement

Alle werfkelder hotels op een rijtje

Wil jij ook eens slapen in een Werfkelder? Bekijk dan de collectie: Overnachten in een Werfkelder.

Meer inspiratie nodig voor je volgende bijzondere overnachting?

Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere bijzondere slaapplekken in Utrecht. Wil je op de hoogte blijven van onze originele overnachtingen en het nieuwste aanbod? Volg ons dan via Instagram of Facebook. Ben je op zoek naar een bijzondere vergaderlocatie in Utrecht? Check het aanbod op OrigineelVergaderen.nl


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht