Tips

Bijzonder overnachten op de Veluwe


woensdag 1 september 2021

Denk je aan de Veluwe, dan denk je al snel aan prachtige natuur en gezellige dorpjes. Maar wist je dat bijzonder overnachten op de Veluwe ook tot de mogelijkheden behoort? Tussen al het groen vind je namelijk een scala aan accommodaties die je tenminste een keer in je leven wil hebben uitgeprobeerd: van een houten zwijn en authentieke woonwagen tot aan een holle boomstam of trendy tiny house. Hieronder hebben we alle bijzondere stulpjes op de Veluwe alvast voor je verzameld, hoef jij alleen nog een keuze te maken waar je uiteindelijk gaat slapen.

Bijzonder overnachten op de Veluwe

Slapen op de Veluwe

De Veluwe leent zich goed voor lange wandeltochten door de bossen en in de nationale parken. Wie weet spot je zelfs wel de Nederlandse Big Five (het edelhert, het wilde zwijn, het ree, de das en de vos)! Ook kun je er meer dan prima plaatsnemen op een van de vele terrasjes en zijn er met slecht weer diverse musea die je kunt bezoeken. Wil je ‘s avonds niet meer die autorit naar huis hoeven te maken? Blijf slapen! Er zijn meer dan genoeg opties om (bijzonder) te overnachten op de Veluwe.

Campings op de Veluwe

Nog zoiets waar de regio om bekend staat: de vele campings en vakantieparken! Maar in plaats van dat je met je eigen sleurhut of tent richting de Veluwe gaat, kun je er ook voor kiezen om eens voor een heel unieke kampeerervaring te gaan. Zo kun je op Camping de Zandhegge in Ernst bijzonder overnachten in een ouderwetse caravan met oer-Hollandse inrichting. Bij RCN de Jagerstee in Epe slaap je in een druppelvormige Belltent die van alle gemakken is voorzien. In de Pipowagens op Vakantiepark de Leemkule in Hattem krijgt glamping een wel heel nieuwe betekenis. En wat dacht je van overnachten in een Houten Zwijn op Bungalowpark De Toverberg of een holle boomstam op Camping de Pampel?

Campings op de Veluwe
Houten Zwijn

Bijzonder overnachten op de Veluwe: in de natuur

Liever wat meer rust om je heen en pure focus op jezelf en je gezelschap? Kies dan voor een bijzondere overnachting in de Veluwse natuur. Een van de mogelijkheden is het design boshuisje in Ermelo. De trend tiny house trend graag een keer uitproberen? Dat kan in de ecologische hotelhut in Otterloo! Of slaap eens in een echt privébos in een natuurlodge of ga voor het boswachtershuisje in Eerbeek. Toch iets meer reuring om je heen? Ga dan voor een knusse POD vlakbij Nationaal Park Veluwezoom in Velp.

Bijzonder overnachten op de Veluwe: in de natuur
POD op de Veluwe

Tiny houses op de Veluwe

Slapen in een tiny house is helemaal van deze tijd! In Nederland vind je op steeds meer plekken Tiny houses om te huren en natuurlijk ook in de natuur van de Veluwe. We hebben hier zelfs een heel artikel over geschreven. Hierin lees je meer over overnachten in een tiny house op de Veluwe.

Bijzondere hotels op de Veluwe

Is een Houten Zwijn net iets te veel van het goede voor je en gaat je voorkeur eerder uit naar een bijzonder hotel op de Veluwe? Ook dat kan! Zo is Kasteel De Vanenburg in Putten omgetoverd tot een romantisch hotel dat zich perfect leent voor een weekend weg met z’n twee. In Epe ben je meer dan welkom in een van de luxe gastenkamers in een voormalige graanfabriek.

Meer inspiratie?

Op zoek naar meer inspiratie voor een bijzondere overnachting in de natuur? Check dan ons aanbod natuurhuisjes of laat je verrassen door onze Tiny Houses, Houten huisjes of POD's.


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht