Tips

Bijzonder overnachten op de Veluwe


donderdag 9 januari 2020

Denk je aan de Veluwe, dan denk je al snel aan prachtige natuur en gezellige dorpjes. Maar wist je dat bijzonder overnachten op de Veluwe ook tot de mogelijkheden behoort? Tussen al het groen vind je namelijk een scala aan accommodaties die je tenminste een keer in je leven wil hebben uitgeprobeerd: van een houten zwijn en authentieke woonwagen tot aan een holle boomstam of trendy tiny house. Hieronder hebben we alle bijzondere stulpjes op de Veluwe alvast voor je verzameld, hoef jij alleen nog een keuze te maken waar je uiteindelijk gaat slapen.

Bijzonder overnachten op de Veluwe

Slapen op de Veluwe

De Veluwe leent zich goed voor lange wandeltochten door de bossen en in de nationale parken. Wie weet spot je zelfs wel de Nederlandse Big Five (het edelhert, het wilde zwijn, het ree, de das en de vos)! Ook kun je er meer dan prima plaatsnemen op een van de vele terrasjes en zijn er met slecht weer diverse musea die je kunt bezoeken. Wil je ‘s avonds niet meer die autorit naar huis hoeven te maken? Blijf slapen! Er zijn meer dan genoeg opties om (bijzonder) te overnachten op de Veluwe.

Camping op de Veluwe

Nog zoiets waar de regio om bekend staat: de vele campings en vakantieparken! Maar in plaats van dat je met je eigen sleurhut of tent richting de Veluwe gaat, kun je er ook voor kiezen om eens voor een heel unieke kampeerervaring te gaan. Zo kun je op Camping de Zandhegge in Ernst bijzonder overnachten in een ouderwetse caravan met oer-Hollandse inrichting. Bij RCN de Jagerstee in Epe slaap je in een druppelvormige Belltent die van alle gemakken is voorzien. In de pipowagens op Vakantiepark de Leemkule in Hattem krijgt glamping een wel heel nieuwe betekenis en in Garderen, op Camping de Hertshoorn, kun je de lucht in tijdens je verblijf in een Koepeltent op 2,5 meter hoogte of slaap je hangend in een boomtent. Je scoort geheid bonuspunten bij je kids als je ze vertelt dat ze in een gigantisch boomhuis met glijbaan zullen slapen. En wat dacht je van overnachten in een houten zwijn op Bungalowpark De Toverberg of een holle boomstam op Camping de Pampel?

Bijzonder overnachten op de Veluwe: in de natuur

Liever wat meer rust om je heen en pure focus op jezelf en je gezelschap? Kies dan voor een bijzondere overnachting in de Veluwse natuur. Een van de mogelijkheden is het design boshuisje in Ermelo. De trend tiny house trend graag een keer uitproberen? Dat kan in de ecologische hotelhut in Otterloo! In datzelfde dorpje kun je ook terecht voor een zwerf- of jachthut. Of slaap eens in een echt privébos in een natuurlodge of ga voor het boswachtershuisje in Eerbeek of het boshuisje in Ernst. Toch iets meer reuring om je heen? Ga dan voor ​een knusse PODs vlakbij Nationaal Park Veluwezoom in Velp. 

Bijzondere hotels op de Veluwe

Is een houten zwijn of een boomtent net iets te veel van het goede voor je en gaat je voorkeur eerder uit naar een bijzonder hotel op de Veluwe? Ook dat kan! Zo is Kasteel De Vanenburg in Putten omgetoverd tot een romantisch hotel dat zich perfect leent voor een weekend weg met z’n twee. Designliefhebbers zitten goed in Nijkerk, waar Hotel & Gasterij De Roode Schuur vol design zit met aandacht voor de natuur. In Epe ben je meer dan welkom in een van de luxe gastenkamers in een voormalige graanfabriek. Een combinatie van kamperen en hotel vind je op Camping de Wije Werelt, waar je kunt slapen in een ecologische hotelhut: hier komen het comfort van een hotelkamer en de vrijheid van de natuur samen.


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht