Tips

Bijzonder overnachten op de Veluwe


zaterdag 1 juli 2023

Bijzonder slapen in de natuur in Nederland? Grote kans dat je iets op de Veluwe vindt. Dit magische natuurgebied is namelijk dé plek voor talloze bijzondere boomhutten, unieke boshuisjes en waanzinnige glamping-accommodaties. Ben je nieuwsgierig waar op de Veluwe je een bijzondere overnachting kunt vinden? We vertellen je er graag meer over in dit artikel over bijzonder slapen op de Veluwe.

Bijzonder overnachten op de Veluwe

Waarom bijzonder slapen op de Veluwe een goed idee is

Over de Veluwe als natuurgebied hoeven we je waarschijnlijk niet meer heel veel te vertellen. Het is een van de mooiste natuurgebieden van Nederland waar je heerlijk kunt wandelen, kunt logeren en allerlei activiteiten kunt ondernemen. Het zal je dan ook niet verbazen dat je hier talloze bijzondere accommodaties kunt vinden voor een nachtje, weekend of week weg. Omring jezelf met de schoonheid van de uitgestrekte bossen, de diverse zandverstuivingen en de idyllische landschappen en je komt als herboren weer thuis.

Dat is nog maar een van de weinige redenen waarom je een unieke slaapplek op de Veluwe moet boeken. De natuur is altijd dichtbij. Kijk maar eens naar deze Tiny Houses op de Veluwe die je kunt boeken. Natuurlijk is het mogelijk om een hotel of appartement te boeken voor je vakantie in deze regio, maar eerlijk is eerlijk: door een écht bijzondere accommodatie word je veel meer geprikkeld! De ervaring is door de locatie al bijzonder, maar wordt nog toffer omdat je een speciale accommodatie hebt geboekt. Daarom moet ook jij eens bijzonder overnachten op de Veluwe.

Waarom bijzonder slapen op de Veluwe een goed idee is

Huur een Tiny House op de Veluwe

Zoek je een écht te gekke accommodatie op de Veluwe dan kom je al gauw uit bij een Tiny House. In en rondom Otterlo vind je bijvoorbeeld veel van dit soort twee- of vierpersoonshuisjes waar je een onvergetelijk verblijf zal beleven. Een Tiny House in de Veluwse natuur biedt alle ingrediënten voor een heerlijke vakantie. Denk aan wakker worden op je eigen veranda, een wandeling maken door het groen en in de avond nog even opwarmen in je eigen hot tub.

Je leest het goed: er zijn verschillende Tiny Houses op de Veluwe te vinden die over een eigen hot tub of andere wellness faciliteiten beschikken. Kijk maar eens in ons aanbod van Tiny Houses met hot tub of bubbelbad. Op die manier combineer je het beste van twee werelden: relaxen in een bijzondere natuurrijke omgeving. Als dat geen reden is om een Tiny House op de Veluwe te boeken!

Huur een Tiny House op de Veluwe

Boomhut boeken op de Veluwe

Het zijn niet alleen Tiny Houses die tegenwoordig razend populair zijn: ook boomhutten doen het heel goed onder verschillende mensen. Het maakt niet uit hoe jong of oud je bent; een boomhut boeken op de Veluwe is altijd een goed idee! Volwassenen voelen zich weer even kind en kinderen kunnen lekker rennen, razen en spelen rondom de boomhut. Het voordeel van een boomhut boeken op de Veluwe is dat deze gegarandeerd in de natuur te vinden is. Hoe fijn?

Kijk bijvoorbeeld maar eens naar deze Zwerfhut op Hoogte, een prachtige boomhut voor 4 tot 6 personen in Otterlo. Vanaf je eigen balkon geniet je van het uitzicht op het groen en kijk je zo uit op de bossen van Otterlo. Dichterbij de natuur kun je bijna niet zijn! Ook deze Droomboom in het Gelderse Hoenderloo is een plaatje om te zien. Deze luxe boomhut beschikt over heel veel ruimte én een te gekke glijbaan! Dat is zeker een droomboom - voor jong én oud.

 

Boomhut boeken op de Veluwe

Ga voor een glamping accommodatie op de Veluwe

Dat je nóg dichterbij de natuur kan zijn, bewijzen de talloze glamping-accommodaties op de Veluwe wel. De laatste jaren zijn er ontzettend veel luxe safaritenten, mooie tipi's en bijzondere yurts bijgekomen waar je in volledige comfort en luxe kunt overnachten. Dat is ideaal voor de mensen die wel willen genieten van de groene kant van kamperen, maar die niet in willen leveren op comfort. 

Gelukkig zijn er genoeg glamping-accommodaties op de Veluwe te vinden. Hoe leuk is deze Mexicaanse Safaritent in Nunspeet bijvoorbeeld? Hier logeer je met maximaal 5 personen (en eventueel een huisdier) op een rustgevend vakantiepark. Ook leuk en ook helemaal glamping is logeren in een oldtimer camper. In Kesteren staat deze klassieke oldtimer Mercedes waar je met 4 personen in kunt glampen. Dat wordt een onvergetelijk verblijf!

Ga voor een glamping accommodatie op de Veluwe

Natuurhuisje boeken op de Veluwe

Wat ook écht een goede match is, is een natuurhuisje op de Veluwe. Dat kan een Tiny House zijn, maar ook een heuse bosvilla, een outdoor suite of een romantische POD waar je met z'n tweetjes verblijft. Het leuke aan een natuurhuisje op de Veluwe is dat er voor ieder wat wils is. Waar je bij een Tiny House al gauw moet inleveren op binnenruimte hoeft dat bij een natuurhuisje niet zo te zijn (tenzij je dat wil natuurlijk).

Daarbij kies je zelf de mate van luxe. Heb je niet zoveel nodig qua ruimte en spullen dan zit je met deze POD op de Veluwe wel goed. De PODS staan op een groen en rustig park onderaan de Posbank, vanaf waar je goed kunt wandelen en fietsen. Totaal iets anders maar net zo fantastisch is deze luxe lodge in een fort in Vuren. Hoewel dit net buiten de Veluwe is, sta je wel binnen no time met je voeten in het Veluwse groen. Oh, en psst... de hot tub is inclusief!

Meer inspiratie nodig voor je volgende bijzondere overnachting?

Weet jij al waar je gaat slapen op de Veluwe? We hebben nog veel meer inspiratie voor je wanneer het om bijzonder overnachten gaat. Check bijvoorbeeld ons aanbod natuurhuisjes of laat je verrassen door onze Tiny HousesHouten huisjes of POD'sWil je op de hoogte blijven van onze originele overnachtingen en het nieuwste aanbod? Volg ons dan via Instagram of Facebook. We zien je daar graag!


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht