Trends

Een tiny house huren op de Veluwe


dinsdag 26 januari 2021

Slapen in een tiny house is hip! In Nederland vind je talloze plekken waar je een tiny house kunt huren. Combineer het slapen in zo'n huisje met een van de mooiste gebieden van het land: de Veluwe. In dit artikel lees je meer over overnachten in een tiny house op de Veluwe.

Een tiny house huren op de Veluwe
Tiny house in Beekbergen

Unieke tiny houses in Beekbergen

De kans is groot dat je bij een tiny house denkt aan een klein, vierkanten huisje dat van alle gemakken voorzien is. De tiny houses die je op dit vakantiepark in Beekbergen vindt, zijn precies zo! Deze prachtige houten tiny houses liggen midden op een bosrijk park én in het groen van de Veluwe. Hier slaap je met maximaal twee personen en kun je samen volop genieten van de unieke bouw van je eigen tiny house. Iedere tiny house is slim ingedeeld, waarbij je alsnog geniet van volop ruimte.

Binnen vind je een vide waarop een tweepersoonsbed te vinden is. Daaronder leef je: er is een keuken te vinden met combimagnetron, kookplaats en koffie- en theemogelijkheden. Ook beschikken de huisjes over een eigen badkamer en een gezellige zitruimte. Het vele hout dat aan de buitenkant wordt gebruikt, zie je ook terug aan het interieur van de tiny houses. Je kunt je dus vast wel voorstellen hoe gezellig de binnenkant van deze vakantieverblijven zijn. Wat je ook absoluut moet weten, is dat er een heerlijke hot tub op je wacht bij deze slaapplek.

Unieke tiny houses in Beekbergen
Tiny house op vakantiepark in het groen

Duurzame en moderne tiny house in Otterlo

Dat een tiny house echt niet altijd volledig van hout gemaakt hoeft te zijn, bewijst tiny house Modus L; een moderne accommodatie met een strak design. Deze luxe vakantiewoning is een echte eyecatcher op het groene park in Otterlo waar 'ie te vinden is. Naast een stijlvolle inrichting met diverse technologische snufjes en details beschikt het tiny house over grote raampartijen waardoor je vrijwel direct in contact staat met de natuur. Door die grote ramen lijkt het huisje van binnen ook nog eens veel groter dan het daadwerkelijk is. 

De voorkant van het huisje heeft wel iets weg van een kubus - hoe uniek? Zelfs bij deze accommodatie wordt deels gebruik gemaakt van hout om ze de connectie met de natuur te behouden. Vanuit je bed kijk je zo uit over het vele groen waar de Veluwe om bekend staat. De slaapkamer is apart van de woonkamer en er is ruimte voor vier personen. Extra leuk is het feit dat je hier je huisdier mee mag nemen. Maak samen een wandeling door de bosrijke omgeving, bezoek het Nationale Park de Hoge Veluwe of blijf lekker in het vakantiepark waar je volop geniet van je eigen terras.

Duurzame en moderne tiny house in Otterlo
Duurzaam tiny house Modus L

Tiny House Solo Retreat

Op een andere plek in Otterlo vind je een wel heel bijzondere tiny house, namelijk de Tiny House Solo Retreat. Deze tiny house is nog kleiner dan de bovenstaande exemplaren. Dat is niet heel gek, want deze accommodatie is speciaal bedoeld voor één persoon. Het is het ideale huisje om je even terug te trekken voor een ideale retreat op de Veluwe. Het maakt niet uit of je één nachtje nodig hebt of liever een lang weekend of zelfs een week wilt komen slapen. De Tiny House Solo Retreat is voor iedereen die er even uit wil en wil genieten van het groen van de Veluwe.

Deze tiny house is maar liefst 18m2 groot (of klein, het is maar net hoe je het ziet) en beschikt over alles voor een comfortabel verblijf. Er is een fijn eenpersoonsbed te vinden, evenals een complete keuken met combimagnetron, kookplaat, Senseo en koelkast. Je hebt zelfs je eigen badkamertje! Kortom: je hoeft het huisje niet te verlaten om een heerlijke ontspannen tijd te hebben. Lees een boek met uitzicht op de natuur of trek het groen in; vanaf het park wandel je zo het Nationaal Park de Hoge Veluwe op. Extra tof om te weten: deze cabin is gemaakt van duurzaam materiaal en kan daarom jaren mee!

Tiny House Solo Retreat
Tiny house voor één persoon in Otterlo

Bijzonder overnachten in een Tiny House Plus

In de buurt van de Veluwe vind je Olburgen, een gezellige plaats aan de IJssel. Aan een zijtak van deze rivier vind je een heel bijzondere tiny house: de Tiny House Plus. Dit huisje is groter dan de gemiddelde tiny house, maar mag nog steeds tiny worden genoemd. Hoewel het huis klein maar fijn is, is er alsnog voldoende ruimte voor vier personen. Op de video vind je een tweepersoonsbed en in de wand zijn twee eenpersoonsbedden te vinden. Hoe uniek is dat? Door het vele gebruik van hout voel je je hier direct één met de natuur. Dat past ontzettend goed bij klein wonen: het leven verplaatst zich namelijk meer naar buiten als het weer het toelaat.

In het woongedeelte kun je lekker relaxen; de keuken is groot genoeg om een maaltijd klaar te maken. In het tiny house vind je daarnaast nog een eigen badkamer. In dit huisje is het in ieder seizoen heerlijk toeven. In de winter draai je gewoon de verwarming open voor extra warmte! Ben je hier in de zomerse maanden dan kun je optimaal genieten van de goede ligging aan het water. Overdag lekker zwemmen en in de avond samen buiten eten. Dat bewijst maar weer dat je eigenlijk heel goed met meerdere mensen kunt leven op een kleine oppervlakte.

 

Bijzonder overnachten in een Tiny House Plus
Tiny House Plus

Ook slapen in een tiny house in Nederland?

Meer weten over slapen in een tiny house in Nederland? Op onze collectiepagina tiny houses vind je volop informatie over overnachten in zo'n bijzonder klein huisje. Via daar zie je ook direct het meest actuele aanbod. Geloof ons: er is zoveel leuks te boeken in Nederland! Wil je op de hoogte blijven van onze originele overnachtingen en het nieuwste aanbod? Volg ons dan via Instagram of Facebook. 


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht