Tips

Bijzonder van binnen


dinsdag 14 januari 2020

Op zoek een bijzondere accommodatie die er vooral van binnen uniek uitziet? Dat snappen we! Want hoe mooi een gebouw er ook aan de buitenkant bij staat, eigenlijk breng je de meeste tijd daar natuurlijk gewoon binnen door. We verzamelden de meest originele stulpjes die je mond open doen vallen zodra je voet over de drempel van je bijzondere B&B of hotelkamer zet. En het mooie is: ook de buitenkant mag er bij deze locaties zeker wezen. Win-win!

Bijzonder van binnen

Een originele slaapplek

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om voor een standaard hotelkamer te gaan tijdens je volgende weekend weg. Je slaapt er immers alleen maar, en de rest van de tijd ben je vooral de hort op. Maar echt onvergetelijk wordt het pas als je slaapplek zelf óók origineel is! Van letterlijk slapen onder de sterrenhemel of in een luchtballon tot aan een duikboot of tuinkas.

Bijzondere bed and breakfast in Nederland

Bed & Breakfasts genoeg in Nederland, maar wil je toch graag naar de speciale stulpjes die net even dat beetje extra bieden, dan moet je wat verder zoeken. Ze zijn er echter zeker! Zo slaap je in B&B Het Tijdelijk Verblijf in Rutten geheel in Seventies style. In Den Haag verblijf je in kinky BDSM-sferen in The FunFactory en in Brabant overnacht je in een heuse luchtballon.

Voor de tortelduifjes is er de Love Bubble in de Achterhoek, compleet met hemelbed bij het haardvuur, een hartvormig bubbelbad, een sauna en een Turks stoombad. Bijzondere B&B’s heb je ook in de vorm van vliegtuigen. Wees niet bang voor economy class-taferelen, want hier speelt enorme luxe juist de hoofdrol. In B&B Friendship in het Brabantse Hoogerheide kun je terecht in een Fokker F27 uit 1961 die is getransformeerd tot luxe suite en ook de vliegtuig suite in het Gelderse Teuge doet niet onder voor een 5-sterrenhotel. Inclusief wellnessbad en infraroodsauna met uitzicht op de start- en landingsbaan van het vliegveld.

Bijzondere bed and breakfast in Nederland

Originele bed and breakfast in het buitenland

Over de grens zijn minstens zo bijzondere B&B’s te vinden. In België slaap je in een zogenoemde Sphair, oftewel een luchtbel onder de blote sterrenhemel. Van buiten ziet het eruit als een doorzichtige tent, van binnen heb je alle luxe die je van een hotelkamer gewend bent. Volledig privé, zodat je optimaal kunt genieten van de omgeving en elkaar. In Engeland is naar de sterrenhemel kijken wat lastiger als je binnen bent, want hier verblijf je op een echte duikboot. In Liverpool ligt de Yellow Sub, waarbij de inrichting geheel geïnspireerd is op de hit ‘Yellow Submarine’ van de Beatles uit de jaren ’60.

Bijzonder hotel in Nederland

Naast de bijzondere B&B’s zijn ook onder de ‘gewone’ hotels wel heel bijzondere hotelkamers te vinden, zeker in de grote steden. Van de wereldberoemde kubuswoningen in Rotterdam tot aan het voormalige huis van bewaring in Roermond. Je overnacht hier in een voormalige gevangenis, dat nu is verbouwd tot modern, stijlvol en vooral luxe hotel waarbij je nog steeds de kenmerken van vroeger terugziet. In Nijmegen overnacht je op een bijzonder schip uit 1885 in de museumhaven van Nijmegen, waarbij elke hut een uniek thema heeft. In het Utrechtse Badhu heb je juist het gevoel dat je in het Midden-Oosten bent beland. Dit kleinschalige designhotel heeft een Arabische sfeer en is gevestigd in een voormalig badhuis en elke kamer is uniek ingericht met ieder een andere kleur.

Originele accommodaties in de natuur

Maar ook in de natuur zijn genoeg bijzondere B&B’s en andere accommodaties te vinden. Op het Brabantse platteland ben je welkom in een echte Mongoolse yurt met tentsauna. Of Slaap in de Biesbosch in een kartonnen huisje of verblijf vlakbij tijdelijk in een omgebouwde tuinkas. Of wat dacht je van overnachten in een kerk in Friesland, waar allerlei authentieke details, zoals de orgel, nog steeds aanwezig zijn?

Originele accommodaties in de natuur

Benieuwd naar nog meer accommodaties die bijzonder zijn van binnen?

Check de hele verzameling op onze thema pagina!


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht