Tips

Bijzondere stedentrips


woensdag 15 januari 2020

Voor bijzondere stedentrips hoef je helemaal niet ver weg te gaan! Ook Nederland kent genoeg metropolen en wat kleinere stedelijke bestemmingen die zich perfect lenen voor een weekendje weg. Verken onze hoofdstad eens op een andere manier, ga voor populaire steden als Rotterdam, Utrecht of Den Haag, of kies juist voor de wat meer onbekende pareltjes die ons land kent, zoals Arnhem, Deventer of Den Bosch. Wij verzamelden de meest unieke stedentriptips hieronder al voor je, jij hoeft alleen nog maar te kiezen voor welke locatie je gaat. Een ding is zeker: bijzonder wordt het sowieso!

Bijzondere stedentrips

Plan een citytrip!

Van plan om binnenkort eens een stad in eigen land te verkennen? Misschien wil je wel naar Amsterdam of Rotterdam, of juist wat meer van de gebaande paden af. Ook steden als Den Bosch, Arnhem, Den Haag en Utrecht zijn meer dan de moeite waard om een weekend in door te brengen! Je kunt er natuurlijk voor kiezen om in een standaard hotel of appartement te overnachten, maar je maakt je stedentrip extra bijzonder als je een uniek stulpje uitzoekt.

Stedentrip in Amsterdam

Maak je bezoek aan Amsterdam onvergetelijk met een verblijf op een originele locatie. De keuze is erg groot en dus het kan niet anders dan dat er iets voor je bij zit. Slaap bijvoorbeeld in een havenkraan, op een woonboot in de Prinsengracht, een oude trein, een Kraanhotel of in een klein torentje in het centrum van de stad.

Citytrip naar Rotterdam

Ook Rotterdam heeft veel te bieden om je stedentrip heel bijzonder te maken. Kies voor een uitvalsbasis op het water, zoals de SS Rotterdam of een luxe designschip, of boek een kamer in een oud douanegebouw of voormalige elektriciteitsfabriek. Extra punten scoor je als je je geliefde verrast met een overnachting in de Euromast of een wereldberoemde kubuswoning!

Originele stedentrip in de rest van Nederland

Behalve de twee grootste metropolen, heeft Nederland op stedentrip gebied nog veel meer te bieden. Heb je al eens een bezoek gebracht aan onderstaande bestemmingen? Ook dit zijn leuke stedentrip tips:

Citytrip in Belgie

Voor wie toch liever de grens over gaat kan ook in België zijn of haar hart ophalen voor een bijzondere stedentrip. Mocht je richting Antwerpen willen, dan behoren overnachten op een driemaster in de haven en een verblijf in een historische koopmanswoning middenin het centrum tot de mogelijkheden. Al eens in Mechelen geweest? Aanrader! Verken overdag het historische centrum en proef een lokaal biertje, en rol ‘s avonds je bed in een voormalige kerk of bierbrouwerij in. Ook Leuven is de moeite waard, waar je onder meer in een klooster kunt overnachten.


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht