Tips

Coronaproof groepsaccommodaties in Nederland


zondag 25 oktober 2020

Met een groep mensen op afstand een weekend of weekje weg? Kies voor de veilige weg en boek in Nederland een bijzondere groepsaccommodatie die coronaproof is. In dit artikel hebben we enkele te gekke overnachtingen voor je verzameld waar je genoeg afstand kunt houden.

Coronaproof groepsaccommodaties in Nederland
Slapen bij een retro indoorcamping

Wat je moet weten over een vakantie in Nederland tijdens corona

Nu de meeste vakanties naar het buitenland worden afgeraden, blijven we of thuis of gaan we in Nederland naar een vakantieadres. Je mag voor nu in ieder geval nog steeds op vakantie in Nederland, aldus de Rijksoverheid. Wel gelden er een aantal regels waar je rekening mee moet houden: 

Dat betekent dus dat je met een groepje van 4 personen, bijvoorbeeld een samenstelling van vier vriendinnen of vier vrienden, of 1 huishouden vakantie mag vieren in een van de onderstaande bijzondere groepsaccommodaties in Nederland. Pak je je tas alvast in?

Wat je moet weten over een vakantie in Nederland tijdens corona
Groepsaccommodatie in een kerk

Jullie eigen kerk in Friesland als bijzondere accommodatie

Holy moly, wat dacht je ervan om te slapen in een heuse kerk? In Oosterbierum in Friesland vind je deze te gekke slaapplek waar je normaal gesproken met maar liefst 13 personen kunt logeren. Er is volop ruimte in en buiten de kerk waardoor je hier genoeg afstand kunt houden. Het is waarschijnlijk een van de grootste vakantiewoningen waar je misschien wel ooit bent geweest. Daarom is deze plek ook perfect voor (grote) gezinnen of uitstapjes met familie. De kerk wordt ook wel De Kraak van Dam genoemd en is een voormalige dorpskerk. Dat zie je vandaag de dag nog goed aan allerlei details. Zo is er nog een orgel te vinden en zie je er zelfs nog een preekstoel en een gewelf.

Tijdens je verblijf hier hoef je de kerk niet eens te verlaten om volop te genieten. De uitgebreide keuken, inclusief vaatwasser en oven, beschikt over alle faciliteiten om lekker te koken, te borrelen en te eten. Je hoeft hier echt nergens aan te denken. Maak het gezellig aan de lange tafel of kijk vanaf de verhoging uit op het dorp en de terp. Er is zelfs een biljarthoek te vinden voor optimaal vertier. Wil je er toch even uit om de omgeving van Oosterbierum te ontdekken? In de schuur vind je fietsen die je mee kunt nemen. We zeiden toch dat je nergens aan hoefde te denken hier?

Jullie eigen kerk in Friesland als bijzondere accommodatie
De Kraak van Dam in Friesland

Slaap op een vrachtschip in Amersfoort

Iets centraler in het land vind je een bijzondere overnachting op een vrachtschip in Amersfoort. Hier heb je een heel schip voor jezelf! Overnacht in een scheepshut en wieg mee op de bewegingen van het water zonder zeeziek te worden. Deze unieke groepsaccommodatie biedt plek tot maximaal 13 personen. Iedere scheepshut is knus en modern opgezet en voorzien van eigen sanitair. In de onderkooi en het vooronder vind je ook nog twee slaapplekken die een eigen badkamer hebben. Je kunt hier dus met gemak afstand houden en je eigen ding doen.

Wat leuk is van deze groepsaccommodatie in Amersfoort is dat je in het hart van de stad bent. Amersfoort is een prachtige stad met veel historische bezienswaardigheden. Je kunt hier heerlijk wandelen, fietsen, borrelen en lekker dineren. Ook is Amersfoort perfect voor een dagje shoppen. In de avond kunnen jullie lekker relaxen op het historische schip. Het ruim nodigt namelijk uit voor heel wat gezelligheid! Er is een goed uitgeruste keuken aanwezig waar je kunt koken. Kortom: de perfecte getaway in eigen land.

Slaap op een vrachtschip in Amersfoort
Huur een oud vrachtschip als bijzondere accommodatie

Ouderwets overnachten op een retro indoorcamping

In Weesp in Noord-Holland vind je een wel hele unieke groepsaccommodatie. Bij Vintage Vacation huur je een heuse retro caravan onder de rook van Amsterdam. Hier zijn 4 te gekke caravans inclusief compleet retro interieur te huur voor maximaal 8 personen. Het grote voordeel van deze groepsaccommodatie is dat je per duo apart kunt slapen én afstand kunt houden. Je kunt hier dus sowieso met een groep terecht. Wanneer je aankomt bij de loods van Vintage Vacation vraag je je misschien even af of je wel op de juiste plek bent. Dat verandert al snel wanneer je naar binnen gaat: hier tref je een retro walhalla!

Wanneer je gek bent op de jaren 60 en 70 zit je hier helemaal goed. Het zijn namelijk niet alleen de caravans die inmiddels vintage zijn. De inrichting en zelfs de aankleding buiten de caravans is op en top bohemien. Denk aan de mooiste (en een beetje foute) bloemetjesmokken, prachtige rotan stoelen en een ontbijt in retrostijl. Extra leuk: dit verblijf hoort bij een boerderij die óók retro is ingericht. Geniet dus volop van het boerenleven inclusief koeien en andere dieren.

Ouderwets overnachten op een retro indoorcamping
Huur een retro caravan in Noord-Holland

Boomhut voor een groep in Nederland

Een van de grootste boomhutten van Nederland vind je zonder twijfel in Noord-Brabant. In groepsaccommodatie Avontyr Reek in het Noord-Brabantse Reek slaap je maar liefst met 4 tot 26 personen. Wow. Hier worden kinderdromen werkelijkheid en heel eerlijk? De dromen van volwassenen ook! Elke hut is ingericht met vier eenpersoonsbedden. Dat betekent niet dat je uit elkaar op deze plek verblijft. Onder de grond vind je namelijk een centrale ruimte waar jullie samen kunnen relaxen en lekker kunnen eten. Ook is hier nog een extra tweepersoonskamer te vinden; speciaal voor de mensen die liever niet op hoogte slapen.

De ruime woonkamer beschikt over een uitgebreide keuken, een grote zitmogelijkheid en zelfs een eigen bruine bar waar je je eigen biertjes kunt tappen. Hoe leuk is dat? Wat nog toffer is, is dat deze accommodatie midden in het bos te vinden is. Omdat de boomhut voor groepen alleen te huur is voor één groep tegelijk geniet je hier volop van alle privacy in een prachtige omgeving. Kinderen zullen zich uren vermaken in, op en onder de boomhutten, terwijl de ouders lekker ontspannen of een vuurtje maken in de kampvuurkuil. Natuurlijk kun je hier ook gewoon met vrienden of vriendinnen terecht; hier wil je echt een geslapen hebben.

Boomhut voor een groep in Nederland
Groepsaccommodatie op hoogte: slapen in een boomhut

Blijf op de hoogte van onze nieuwste ontdekkingen

Op zoek naar meer bijzondere groepsaccommodaties die coronaproof zijn? Check dan zeker ons aanbod bijzondere groepsaccommodaties en laat je verrassen. Wil je op de hoogte blijven van onze originele overnachtingen en het nieuwste aanbod? Volg ons dan via Instagram of Facebook. 


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht