Tips

Dit zijn de meest afgelegen vakantiehuisjes van Nederland


vrijdag 18 augustus 2023

Helemaal 'into the wild' wordt het in Nederland niet. Wel bestaan er heel wat te gekke overnachtingsplekken waar je je tijdens je verblijf even als enige op de wereld waant. Je raadt het al: in dit artikel hebben wij een paar van dat soort accommodaties voor je verzameld. Pak je tas in en ga op zoek naar volledige rust in een van deze afgelegen vakantiehuisjes.

Dit zijn de meest afgelegen vakantiehuisjes van Nederland
Houten huisje in Drenthe

Houten huisje en tipi tent in het bos in het dunst bevolkte stukje Nederland

Neem bijvoorbeeld dit knusse houten huisje met tipi tent in het Drentse bos bij Papenvoort. Je bevindt je hier in een gebied dat het dunst bevolkt van heel Nederland is. Grote kans dat je er dus niemand tegenkomt tijdens je verblijf. De accommodatie staat op een groot groen landgoed waar je omringd bent met 20 hectare natuurpracht.

Het eenvoudige houten hutje biedt plaats voor 2 personen, maar omdat er ook nog een mooie tipi tent aanwezig is, kun je er met maximaal 4 personen overnachten. Bedenk even hoe heerlijk het is om hier in alle stilte te vertoeven. Een elektrisch kacheltje houdt je, net als de aanwezige schapenvellen, warm en het landgoed waarop het huisje staat, is te mooi om niet te ontdekken. Genieten dus!

Houten huisje en tipi tent in het bos in het dunst bevolkte stukje Nederland
Binnenkant: back to basic maar ontzettend knus

Drijvend Tiny House met jacuzzi, sauna en eigen strand

Ga je liever voor wat meer luxe, maar wil je wel blijven genieten van die rust en stilte? Check! Dan is dit luxe drijvende Tiny House in Merselo in Limburg zeker iets voor jou. Het enige wat je hier namelijk naartoe hoeft te nemen, is een setje kleding! Om het huis op het water te bereiken, moet je een idyllisch aangelegd bospad over. Daar ligt het drijvende Tiny House op je te wachten.

Je slaapt hier met maximaal 2 personen en samen geniet je volop van het hoge comfort en de luxe van je eigen boshuis. Zo is er een privébioscoop aanwezig, evenals een jacuzzi, een sauna en een eigen strandje met ligbedden. In de avond maak je een kampvuurtje op de vuurschaal en geniet je van de versnaperingen uit de goedgevulde koelkast. En dat op een plek volledig voor jou en je gezelschap.

Drijvend Tiny House met jacuzzi, sauna en eigen strand
Uniek afgelegen vakantiehuis in Limburg

Hideaway in een privébos op de Veluwe

Ook op de Veluwe vind je een bijzonder vakantiehuis waar je gegarandeerd tot rust kunt komen: deze mooie Hideaway voor maximaal 2 personen en een huisdier. Deze woning is gebouwd in een privébos van 6000m2 bij Lieren waardoor je privacy gegarandeerd is. Moet je je voorstellen: zo'n groot bos bijna helemaal voor jezelf.

De lodge is zoveel mogelijk gemaakt van herwonnen materialen en duurzame onderdelen en door de grote ramen ben je al gauw één met de natuur. Natuurlijk is er ook aan comfort gedacht: je slaapt hier prins(es)heerlijk in een kingsize bed en kunt lekker relaxen op een heuse Chesterfield. In hetzelfde bos staat nog een vakantiehuisje van dezelfde eigenaren, maar daar merk je niet veel van.

Hideaway in een privébos op de Veluwe
Maja's Hideaway op de Veluwe

Eilandhuisje op de Marker Wadden

Ver weg van alle dagelijkse hectiek en drukte vind je een wel heel uniek verblijf: dit Eilandhuisje op de Marker Wadden. Er zijn meerdere eilandhuisjes op het eiland te vinden, maar bij iedere accommodatie staat rust, privacy en ruimte centraal. Dat betekent dat je hier echt volledig tot rust kunt komen op een plek die van het vasteland zeker afgelegen genoeg is! De huisjes zijn energieneutraal en bieden ruimte voor 2 tot 5 personen.

Wat deze accommodatie zo bijzonder maakt, is dat de verhuur ervan in samenwerking met Natuurmonumenten gebeurt. Dat betekent dat de huuropbrengst voor 100% terug wordt gegeven aan de natuur! De Marker Wadden zijn namelijk nog steeds volop in ontwikkeling en daar kan Natuurmonumenten wel wat financiële hulp bij gebruiken. En dat terwijl jullie op een van de meest unieke en afgelegen plekken van Nederland verblijven.

Eilandhuisje op de Marker Wadden
Eilandhuisje op de Marker Wadden

Overnacht in een unieke uitzichttoren in Drenthe

Omdat het Drentse Veenhuizen 200 jaar bestaat, is er tijdelijk een wel heel bijzondere overnachtingsplek gerealiseerd: deze unieke uitzichttoren die op de grens tussen een natuurgebied en landbouwgrond staat. De toren is ontworpen door een kunstenaar en architect die zoveel mogelijk gebruik heeft gemaakt van duurzame materialen die lokaal geoogst of gevonden zijn.

Dat betekent dat je als gast volledig in verbinding staat met deze omgeving! Vanuit je toren heb je een magisch uitzicht over de omgeving waar je geen andere (vakantie)huizen ziet staan. In de omgeving zijn wel mooie fiets- en wandelroutes te vinden. Wie weet word je wel wakker met koeien naast je accommodatie of met uitzicht op een kleurrijke zonsopgang!

Overnacht in een unieke uitzichttoren in Drenthe
Uitkijktoren in Drenthe

Op zoek naar meer inspiratie?

In Nederland vind je natuurlijk nog meer huisjes die verstopt in de bossen liggen. Neem eens een kijkje in ons aanbod Natuurhuisjes en laat je verrassen! Wil je op de hoogte blijven van onze originele overnachtingen en het nieuwste aanbod? Volg ons dan via Instagram of Facebook


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht