Tips

Dit zijn de meest bijzondere tenten van Nederland


woensdag 6 april 2022

In Nederland zijn talloze prachtige tenten te huur voor een glamping-avontuur. Door het grote aanbod is het soms even zoeken. Daarom hebben we de meest bijzondere tenten van Nederland voor je op een rij gezet in dit artikel.

Dit zijn de meest bijzondere tenten van Nederland
Logeren in een Indiase Radja tent

Slapen in een hangende boomtent in Drenthe

Voor de mensen die twijfelen tussen slapen in een boomhut of logeren in een tent is er in Dwingeloo in Drenthe een fantastische accommodatie te vinden: een heuse hangende boomtent! Deze bizarre overnachting hangt voor je klaar tussen de bomen op 5 meter hoogte. In deze boomtent vind je de basics die je nodig hebt voor een romantisch en/of avontuurlijk nachtje weg.

Er staat een comfortabel bed voor 2 personen van waaruit je een magisch uitzicht hebt op de omgeving. De leefruimte en (buiten)keuken vind je op de begane grond waar je dus gewoon met beide voeten in de aarde staat. Dat zorgt voor een extra unieke ervaring! Slapen in de hangende boomtent is precies zoals je denkt dat het is. Omdat je tussen de bomen hangt, wiebel je af en toe terwijl je in bed ligt. Dat is het ideale ingrediënt voor een goede nachtrust wat ons betreft.

Slapen in een hangende boomtent in Drenthe
Hangende boomtent in Dwingeloo

Boek een Koninklijke Tentlodge in Noord-Brabant

Ben je benieuwd hoe het is om te kamperen, maar wil je dat niet volledig back to basic doen? Sterker nog: wil je prins(es)heerlijk genieten van een koninklijk verblijf in de natuur? Boek dan 2 of meerdere nachtjes in deze Koninklijke Tentlodge op een vakantiepark in Uden. Deze luxe glampingaccommodatie biedt plek voor maximaal 6 personen.

Er zijn 2 verdiepingen aanwezig met 6 boxsprings, 2 badkamers en zelfs een hot tub. Dat heeft toch bijna niets meer te maken met kamperen? Wát een luxe! Het kampeergevoel is altijd dichtbij, omdat je in het hart van de natuur slaapt. Op het vakantiepark is van alles te beleven voor jong en oud: lekker zwemmen in het zwembad, wandelen door de moestuin of knuffelen met de parkdieren. Hier beleef je gegarandeerd een prettig verblijf.

Boek een Koninklijke Tentlodge in Noord-Brabant
Koninklijk slapen in een Tentlodge

Bijzonder overnachten in een WaterLodge tent

In Eersel, Noord-Brabant, staan 9 WaterLodges waar je super-de-luxe kunt kamperen op het water. Deze bijzondere tenten hebben plek voor 2 tot 8 personen waardoor het de ideale accommodatie is voor het hele gezin! Iedere WaterLodge staat op een vlonder op het water en is luxe ingericht. Denk aan je eigen luxe badkamer, heerlijke bedden en een keuken met vaatwasser.

Op het houten privéterras buiten staat een fijne loungebank en vind je een aanlegsteiger. Bij lekker warm weer kun je hier zo het water in springen om vervolgens op je eigen terras te ontspannen! De locatie van het vakantiepark is sowieso fantastisch: in het hart van het bosrijke Brabantse Kempen. Vanaf je WaterLodge sta je hier dus zo middenin de natuur. 

Bijzonder overnachten in een WaterLodge tent
Ontdek deze te gekke WaterLodges in Noord-Brabant

Luxe hottub tent in Overijssel

Waar wij helemaal door verrast zijn, is deze Luxe Hottub cabin/tent in Denekamp (Overijssel). Deze tenten zijn een goed voorbeeld van wat glamping nou écht is. Deze knusse cabins hebben de vorm van een tent door het A-frame en zijn daardoor een echte eyecatcher. Er is plek voor maximaal 4 personen en de accommodatie beschikt over 2 verdiepingen.

In deze bijzondere tent vind je alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijk verblijf. Een pelletkachel zorgt voor extra sfeer en warmte en buiten is het heerlijk toeven op je eigen terras. Om je overnachtingen hier af te maken, mag je tijdens je verblijf gebruik maken van je eigen hot tub! Na een dag wandelen in de Twentse natuur is dat écht een cadeautje. Onze tip? Boek een tent direct aan de visvijver voor een fraai uitzicht.

Luxe hottub tent in Overijssel
Uniek slapen in een Luxe Hottub Cabin

Boek een Glamping Dome Tent in Drenthe

Welke tent ook écht op je bucketlist moet staan, is deze Glamping Dome tent in Uffelte (Drenthe). Deze unieke koepeltent zien we steeds vaker op mooie plekken in Nederland verschijnen. Daar zijn we heel blij mee, want logeren in een Dome is een droom die uitkomt! Door het grote panoramavenster kun je namelijk zelfs vanuit bed naar de natuur én de sterren turen. Daarbij is deze Dome extra uniek ingericht.

Zo vind je er een robuuste keuken, een houten eettafel met rieten stoelen en plek voor 4 personen (2 volwassenen en 2 kids). Er is zelfs een buitenkeuken aanwezig en je kunt een hangmat ophangen tussen de bomen. Dat klinkt als het ideale verblijf en geloof ons: dat is het ook zeker. Tel daarbij op dat het zuidwesten van Drenthe een bijzonder mooie natuur heeft en je hebt een topvakantie.

Boek een Glamping Dome Tent in Drenthe
Uniek glampen in een Dome tent in Drenthe

Wow: check deze Indiase Radja tent in Witteveen

Mogen we ook nog even je aandacht voor deze kleurrijke Indiase Radja tent in Drenthe? In het groene Witteveen vind je een hele knusse camping in het groen waar een aantal bijzondere accommodaties staat, waaronder deze tent. Deze tent is gebaseerd op de traditionele Indiase tenten die vroeger door de Maharadja’s werden gebruikt. Hier slapen moet je eens meegemaakt hebben!

De Indiase tent bestaat uit drie delen: een deel met een keukenblok met kooktoestel en een ruim tweepersoonsbed met klamboe. Achterin de tent is een apart gedeelte met extra bedden voor de kinderen of vrienden. Daardoor kun je hier met maximaal 5 personen overnachten. Het terras en de buitenkant van de tent is ook magisch te noemen. Rondom de tenten vind je een passende beplanting van bamboes, palmen, siergrassen en veel bloemen, zodat ook buiten de tent de exotische sfeer voelbaar is.

 

Wow: check deze Indiase Radja tent in Witteveen
Slapen in een bijzondere Indiase tent

Duin Glamp tent in Zuid-Holland

Nog zo'n prachtige tent waar je eens geweest moet zijn: de Duin Glamp tenten op een gezellige en groene camping in Zuid-Holland. Wat deze tent anders maakt dan andere lodgetenten en safaritenten is de bijzondere vormgeving. Hierdoor lijkt het net alsof je in een tiny house slaapt! Kijk maar eens naar de foto - dat is toch net een huisje?

In deze unieke tent is plek voor maximaal 5 personen (de vijfde persoon kan op de bedbank logeren). Er is een ruime keuken te vinden met een Nespresso apparaat, combimagnetron en zelfs een vaatwasser. Je verblijf in deze mooie tent is inclusief WiFi en toegang tot alle voorzieningen van de camping. Wat extra fijn is, is dat je vanaf je accommodatie binnen no time in de natuur staat.

Duin Glamp tent in Zuid-Holland
Glamping in Zuid-Holland

Boek deze luxe yurt in boutique-stijl in Gelderland

Tot slot een prachtige yurt waar je in volledige luxe kunt overnachten: deze bijzondere yurt in boutique-stijl in Toldijk in Gelderland. Deze van oorsprong Kirgizische tent is tegenwoordig een modern verblijf dat van alle gemakken voorzien is. Het is de ideale plek om even op adem te komen, terwijl je in een écht unieke tent slaapt.

De yurt biedt plek voor maximaal 2 personen en staat in een weiland bij de boer. In en rondom de tent heb je volop privacy. De unieke sfeervolle inrichting en alle leuke extra's maken dit tot een droomhuis op yurt-formaat! De keuken is volledig ingericht, maar buiten koken kan ook. Onze tip? Huur de Petromax Atago BBQ-vuurschaal bij je verblijf. Alles wat je nodig hebt zit erbij: briketten, hout, gereedschap en een echte Dutch Oven (gietijzeren pan). Buiten koken past goed bij een overnachting in een yurt.

Boek deze luxe yurt in boutique-stijl in Gelderland
Uniek logeren in een mooie yurt

Meer inspiratie nodig voor je volgende unieke overnachting?

Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk dan ons aanbod safaritenten of andere bijzondere overnachtingen en laat je verrassen. Wil je op de hoogte blijven van onze originele overnachtingen en het nieuwste aanbod? Volg ons dan via Instagram of Facebook. Luxe tent huren?  Kijk dan ook op LuxeTent voor nog veel meer luxe kampeeraccommodaties.



Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht