Tips

Dit zijn volgens ons de meest originele overnachtingen in Noord-Brabant


dinsdag 23 april 2024

Slapen in een echte havenkraan? Of overnachten in een cabin met uitzicht op alpaca's? Het kan allemaal in Noord-Brabant. Deze provincie kent heel wat parels wanneer het om unieke accommodaties gaat. Nieuwsgierig welke plekken je echt niet mag missen? In dit artikel bespreken we de meest bijzondere overnachtingen in Noord-Brabant met je.

Dit zijn volgens ons de meest originele overnachtingen in Noord-Brabant
Overnachten in een Havenkraan

Boek een verblijf in een voormalige Havenkraan in Den Bosch

Zonder twijfel de echte eyecatcher van dit lijstje: deze voormalige Havenkraan in Den Bosch. Wat een icoon om te zien en om in te kunnen overnachten. Je vindt de Havenkraan aan de rand van de Bossche binnenstad met diverse restaurants en winkels op loopafstand. Overnachten op deze unieke plek betekent dat je slaapt op 12 meter hoogte boven de rivier de Dieze.

Samen met je geliefde, vriend(in), familielid of wie dan ook geniet je hier volop van het draaibare uitzicht. Als gast kun je de Havenkraan namelijk zelf 230 graden draaien vanuit de cabine en zelfs via knoppen naast het bed. Wow! De binnenkant is luxe ingericht en beschikt over alles dat je nodig hebt voor een heerlijk verblijf. Deze plek moet op je bucketlist!

Boek een verblijf in een voormalige Havenkraan in Den Bosch
Interieur van de Havenkraan

Kom slapen in een Fokker F27 Vliegtuig in Hoogerheide

In het groene hart tussen Rotterdam en Antwerpen vind je nog een heel bijzonder plekje: dit Fokker F27 Vliegtuig uit 1961 dat getransformeerd is in een luxe suite voor echt hemelse overnachtingen. Waar je normaal misschien alleen oncomfortabel in een vliegtuig slaapt, omdat je lang vliegen is dat hier absoluut niet het geval. Comfort en luxe staan hier hoog in het vaandel terwijl je overnacht in een vliegtuig.

Je komt via de cockpit binnen die nog volledig in de originele staat is. Daar kun je even gaan zitten; je mag zelfs alles aanraken. Direct achter de cockpit staat een aanrecht met koelkast met eettafel. Je gaat het bijna niet geloven, maar er is zelfs een badkamer met sauna aanwezig in het vliegtuig! Lekker ontspannen dus. Omdat het een bed en breakfast betreft, is ontbijt inbegrepen. Hoe fijn is dat?

Kom slapen in een Fokker F27 Vliegtuig in Hoogerheide
Slapen in een oud vliegtuig met je eigen sauna

Slapen in een voormalige paardenstal in Sprang-Capelle

Wat ook zeker een aanrader is, is om een nachtje of langer te boeken in deze voormalige paardenstal in Sprang-Capelle. Hier logeer je op de oude slaapplek van de paarden Dirkje en Xanthos, die vandaag de dag omgetoverd is tot een knus logeeradres waar je geniet van moderne faciliteiten. De paardenstal bestaat uit 4 boxen, waarvan 2 boxen ingericht zijn als slaapkamers. 

Ook is er een box met een woonkamer aanwezig, evenals een box met een ruime keuken met vaatwasser. Hoe bijzonder is dat? Vanuit het oude raamwerk kijk je zo uit over de boomgaard en de omliggende landerijen. Wil je met 6 personen komen slapen? Dan vind je nog een ruime slaapplaats op het zoldertje dat je bereikt via uitklapbare trappen. Wat een unieke plek!

Slapen in een voormalige paardenstal in Sprang-Capelle
Oude Paardenstal in Sprang-Capelle

Luxe boomhut met eigen sauna in Heeswijk-Dinther

Op hoogte overnachten is natuurlijk ook iets dat je echt eens gedaan moet hebben. Dat kan heel goed in Noord-Brabant, bijvoorbeeld in deze luxe boomhut met eigen sauna in Heeswijk-Dinther. De hotelsuite is op 4 meter hoogte gebouwd in een eeuwenoude eik. Geniet van het uitzicht vanaf je mooie dakterras en staat naar de sterrenhemel vanuit bed.

Door de lichtkoepel in het dak kijk je namelijk zo naar buiten! Wat deze boomsuite verder meer dan uniek maakt, is dat er een Finse sauna in te vinden is. Lekker zweten en ontspannen, terwijl je optimaal geniet van je eigen boomhut. Dat is toch iets waar veel volwassenen al jarenlang van dromen? Extra fijn: een mand met een heerlijk ontbijt zit bij je verblijf inbegrepen.

Luxe boomhut met eigen sauna in Heeswijk-Dinther
Slapen in een boomhut

Verblijven in Cabin ANNA in Schaijk

Een ander magisch verblijf in Noord-Brabant is Cabin ANNA in Schaijk. Deze aanpasbare cabin heb je misschien al wel eens ergens voorbij zien komen. Je kunt het uitschuifbare huis namelijk zelf open en dicht zetten. Het is maar net waar je zin in hebt of wat het weer toelaat. Het huis beschikt over een unieke uitschuifbare schil zoals je die alleen bij Cabin ANNA ziet.

Op deze manier ervaar je de natuur echt heel dichtbij. Sterker nog: je bent er zelf onderdeel van. Extra bijzonder is dat je hier lekker kunt badderen in de openlucht als het mooi weer is. Je slaapt hier maximaal met 2 volwassenen (in de ANNA Origin; de overige cabins zijn geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen). Kom je ook in het hart van de natuur overnachten?

Verblijven in Cabin ANNA in Schaijk
Cabin ANNA op Holenberg

Logeren in een cabin met uitzicht op alpaca's in Mariahout

Zin om tussen de dieren te slapen? In dit unieke tiny house aan de bosrand in Mariahout beleef je je eigen unieke overnachten tussen de alpaca's! De cabin is gebouw op het terrein van een heuse alpacaboerderij. Hoe gezellig is dat? Naast het tiny house vind je nog een aantal andere accommodaties op het terrein. Je slaapt hier met maximaal 4 personen in een back-to-basic maar stijlvol huisje.

Dat betekent dat je echt even tot rust kunt komen en je niet druk hoeft te maken over de drukte van alledag. Omdat het huisje deels verscholen in het bos ligt, heb je hier volledige privacy. Maak je verblijf des te specialer door de aanwezige hot tub bij je verblijf te boeken. Vanuit de tub kijk je uit over de natuur. Extra tip: boek er een wandeling met alpaca's bij. Je zal verliefd worden op deze harige vrienden!

Logeren in een cabin met uitzicht op alpaca's in Mariahout
Slapen tussen de alpaca's

Uniek overnachten in een Schaapshut boven de schapen in Mill

Schaapjes tellen voor je in slaap valt? Dat kan in deze unieke Schaapshut in Mill, waar je overnacht boven een schapenweide. Dat betekent dat de schaapjes letterlijk onder je cabin aan het grazen zijn! De Schaapshut staat op palen, zodat de wollige dieren er veilig onder door kunnen wandelen. Vanaf je terras kijk je uit over de weide.

Hoe leuk is het om wakker te worden met een uitzicht op de schaapjes? Met een beetje geluk zie je ze gewoon vanuit bed. Leuk voor jong en oud! En wil je je trouwe viervoeter meenemen? Dat is gewoon toegestaan. Je slaapt hier dus echt met het hele gezin! Wel zo gezellig. Wanneer kom jij boven de schaapjes in Mill slapen?

 

Uniek overnachten in een Schaapshut boven de schapen in Mill
Unieke Schaapshut in Mill

Kota met eigen hot tub en sauna in Sint Michielsgestel

Romantisch overnachten doe je in deze knusse Kota met een eigen hot tub en sauna in Sint Michielsgestel. Het huisje staat op een ecofriendly paradijs van 3500m2 waar verder geen andere gasten aanwezig zijn. Dat betekent dat je hier dus écht even tot rust kunt komen met alle ruimte om je heen. Je slaapt hier met maximaal 2 personen.

Tijdens je verblijf maak je onbeperkt gebruik van de wellnesstuin met een hot tub en sauna. En wil je nog meer tot rust komen? Boek er dan een massage of een wandeling met alpaca's bij! Het is allemaal mogelijk op dit stukje groen dat op slechts 7 minuten afstand van Den Bosch ligt. Onthaasten en genieten, meer hoef je hier niet te doen.

Kota met eigen hot tub en sauna in Sint Michielsgestel
Romantische kota met wellnesstuin

Wow: logeren in Box en Breakfast in Liempde

Heb je al eens in een glazen box overnacht? In Liempde is het mogelijk. Daar staat Box & Breakfast 't Edele Hert in het hart van de natuur. De glazen box is omringd met groen, waardoor je het gevoel hebt dat de bewoonde wereld mijlenver is. Slapen en ontwaken doe je hier in de pure natuur, aangezien de Box niet op een vakantiepark of een camping staat. Durf jij dat aan?

Wie weet spot je wel een hert, een das of zelfs een vos! Ook is de Rouwbommel, de plek waar de Box staat, het leefgebied van talloze roofvogels. Voor natuurliefhebbers is het dus de ideale slaapplek, maar ook wanneer je echt even niks anders dan natuur om je heen wil zit je hier goed. En psst... ontbijt zit inbegrepen bij je verblijf. Dat wordt genieten!

Wow: logeren in Box en Breakfast in Liempde
Box & Breakfast 't Edele HertWeel

Weelderige luxe in je eigen Wellness & Bioscoop Suite in Rijsbergen

Soms is het heerlijk om even helemaal niks te hoeven en te moeten. Dat kan heel goed bij deze Wellness & Bioscoop Suite in Rijsbergen. Dit bijzondere slaapplekje beschikt over meer dan je ooit had durven dromen! Zo geniet je hier volop van je eigen jacuzzi, een Finse sauna en kun je films kijken in je eigen bioscoop vanuit je elektrisch verstelbare boxspring. Alles is overdekt, dus welk seizoen het is maakt niet uit.

Wil je toch even naar buiten? Maak dan een gezellig kampvuurtje op je eigen terras of maak een wandeling in de groene omgeving. Je hoeft verder nergens aan te denken. Het ontbijt is namelijk ook inclusief; je beschikt zelfs over een eigen eetkamer. Omdat je niks met andere gasten hoeft te delen, kun je lekker alles op je eigen tempo doen. Geen gehaast en lekker rustig aan doen, dus.

Weelderige luxe in je eigen Wellness & Bioscoop Suite in Rijsbergen
Optimaal genieten in Rijsbergen

Slapen in een oldtimer Amerikaanse Airstream in Schaijk

Schaijk is niet alleen de plek waar je Cabin ANNA kunt vinden. Ook staat daar een hele mooie oude Amerikaanse Airstream waarin je kunt overnachten. Dit te gekke bouwwerk op wielen komt uit Texas en is daardoor een echte USA-beleving. Alleen de buitenkant is al een plaatje om te zien! De binnenkant is volledig nieuw ingericht en is van alle gemakken voorzien.

Gezellige meubels, een heerlijk bed, een airco voor de warme dagen en natuurlijk een complete keuken. Buiten staat een robuuste tuinset die door stijl perfect past bij de Airstream. Daar kun je ook een vuurtje stoken in de houtkachel op het terras. Vanaf de Airstream zit je zo in het sfeervolle centrum van Schaijk, maar natuurlijk kun je ook heerlijk relaxen in en rondom je eigen trailer. Kijk zelf maar hoe tof dit ding is!

Slapen in een oldtimer Amerikaanse Airstream in Schaijk
Oude Airstream in Schaijk

Glamping in een tuinkas in Hank

Deze lijst vol bijzondere overnachtingen in Noord-Brabant sluiten we graag af met nog een heel fijn plekje: deze grote tuinkas met uitzicht op de Brabantse akkers in Hank. Omdat de muren van glas zijn, voel je je hier binnen no time één met de natuur. Het lijkt namelijk net alsof je in een huis zonder muren bent! De tuinkas is 60m2 groot en geschikt voor maximaal 4 personen en eventueel een huisdier.

De kas beschikt namelijk over 2 slaapruimtes en een prachtige badkamer met een ruime douchecabine onder de sterrenhemel. Er is altijd veel licht aanwezig en vrijwel ieder seizoen is er heerlijk. Mocht het in de zomer te warm worden in de kas, dan kun je lekker buiten zitten op het vlonder met uitzicht over de akkers. Dit is een écht uniek slaapplekje, dus zorg ervoor dat je deze plek noteert.

Glamping in een tuinkas in Hank
Slapen in een kas in Hank

Meer inspiratie nodig voor je volgende getaway?

In Noord-Brabant kun je heerlijk overnachten. Wil je op de hoogte blijven van onze andere originele overnachtingen en het nieuwste aanbod? Volg ons dan via Instagram of Facebook


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht