Tips

Familieweekend


zaterdag 11 januari 2020

Gaan jullie er ieder jaar op uit met de hele familie en is het dit keer jouw beurt om het familieweekend te organiseren? Laat de normale vakantiehuizen eens voor wat ze zijn en ga eens voor een echt origineel verblijf! Of je nu met vijf man, tien personen of met meer dan twintig familieleden op pad gaat, er zijn voor ieder type groep genoeg opties die bij iedereen in de smaak vallen. We verzamelden de meest bijzondere groepsaccommodaties voor een familieweekend voor je; bekijk alle opties hieronder.

Familieweekend

Groepsaccommodaties familie's

Het kan best een opgave zijn om unieke accommodaties te vinden voor een familieweekend, zeker als je met een echt grote groep bent. De standaard vakantiehuizen op een vakantiepark heb je waarschijnlijk wel gezien inmiddels. Geen nood, want alleen in Nederland zijn er al tientallen andere opties om je hele familie in onder te brengen. Wat dacht je van een verblijf in een kerk, op een onbewoond eiland of luxe logeren bij de boer? Of heb je een familieaccommodatie voor 30 personen of specifiek iets in Limburg of Overijssel nodig? Ook die hebben we gevonden!

Familieweekend tot 10 personen

Voor de niet al te grote families hoeft het vinden van een bijzondere locatie voor het aankomende familieweekend niet al te moeilijk te zijn. Als je het niet erg vindt om op te splitsen kun je twee of drie verschillende accommodaties op een plek huren, maar je kunt ook voor één grote stek gaan, zodat jullie allemaal bij elkaar slapen. De volgende groepsaccommodaties zijn geschikt voor maximaal 10 personen: kies er bijvoorbeeld voor om te overnachten in een kerkje in het Friese Easterwierrum. Verblijf eens met z’n allen in een paar woon- of pipowagens in Noord-Holland of Drenthe. Ga een onvergetelijke tijd tegemoet in een Betuwse Steltenberg of een voormalige pastorie in Weert of breng het weekend door in een moderne natuurlodge. Voor families die meer van het kamperen zijn bieden de yurts in het Groningse Sellingen uitkomst.

Familieweekend tot 25 personen

Organiseer je een familieweekend voor maximaal 25 personen? Ook daar is keuze genoeg voor! Wat dacht je van slapen op een vroegere boerderij? Enkele van de opties zijn een verblijf in een carréboerderij in Limburg, een oude boerderij in het Drentse Ruinerwold en een Canadese lodge in Overijssel (De Lutte). In datzelfde dorpje vind je overigens ook een watertoren die nu dient als bijzondere overnachtingsplek voor 24 personen. In Frankrijk staat een chateau dat omgebouwd is tot groepsaccommodatie met plek voor 15 man. Anders is een oud schoolgebouw nabij de Waddenzee of De Oale School in Overijssel, of een gigantische boomhut in het Brabantse Reek misschien wel iets voor jullie familieweekend?

Familieweekend 30 personen of meer

Heb je nog meer mensen onder te brengen? Deze plekken zijn ideaal voor een familieweekend met 30 personen of meer. Zo kun je met maximaal 50 personen terecht in de tipitenten op een onbewoond eiland op het Veluwemeer. Ze bieden ieder plek voor 2 tot 6 personen. Geheid dat je hier bonuspunten voor originaliteit mee verdient! In de vier houten hooihuisjes in Noord-Brabant passen maximaal 36 man. Ook heel origineel: slapen op een schip op het Friese Heegermeer. Aan boord is in de 21 hutten plek voor 45 personen.Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht