Tips

Hallelujah: hier slaap je in een kerk


dinsdag 12 november 2019

Wanneer je gelooft dat in kerken enkel gebeden en getrouwd wordt, gaan we je goddelijk verrassen. Want overnachten in een kerk behoort vandaag de dag ook tot de mogelijkheden! Zo ga je op deze drie plekken, alleen, met je partner, vrienden of samen met je gezin, op alle fronten een hemelse ervaring tegemoet.

Hallelujah: hier slaap je in een kerk

Westerkerkje – Friesland

Het kleinste houten kerkje van Nederland ademt maximale rust. Je vindt dit betoverende stulpje in het Friese Steggerda. Voor iedereen die op zoek is naar sereniteit en bezinning vormt dit dé ideale spot. Zo settel je jezelf in het romantische oord waar geen tv aanwezig is (wel wifi overigens) en laat je jouw creativiteit stromen door de warmte die afkomt van de antieke gietijzeren radiatoren of de stoere Bullerjan houtkachel.

Westerkerkje – Friesland

Martin’s Paterhof - Mechelen (België)

Martin’s Paterhof vormt een viersterren hotel midden in het historische stadscentrum van Mechelen. Waar hier voorheen religieuze preken aan de orde van de dag waren, is het nu comfortabel overnachten wat de kerkklok slaat. Zowel de pilaren, bogen, als de glas-in-lood ramen zijn in ere gehouden. Daarbij zijn de kamers van alle hedendaagse comfort voorzien. En is ook het indrukwekkende koorgedeelte, waar ’s ochtends het ontbijtbuffet geserveerd wordt, uniek in zijn soort.

Martin’s Paterhof - Mechelen (België)

Ievers yn fryslân - Easterwierrum

Ook de recent gerenoveerde vakantiekerk Ievers vormt een heerlijke plek om tot jezelf te komen. Door de openslaande deuren loop je direct het terras op en de kerktuin in. Hier krijgt één zijn met de natuur een bijzondere betekenis. Daarbij is deze idyllische plek niet alleen van alle gemakken voorzien, ook is de kerk toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Zowel letterlijk als figuurlijk zijn alle drempels weggenomen en heb je alle reden om naar dit fascinerende oord te komen in hartje Fryslân.

Ievers yn fryslân - Easterwierrum

Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht