Tips

Hier slaap je in wel heel bijzondere duurzame accommodaties


dinsdag 12 november 2019

Kwaliteit en duurzaamheid gaan steeds meer hand in hand, óók in recreatieland! De huidige trend is dat we vaker de voorkeur willen geven aan bewust genieten en het liefst op een manier die zo min mogelijk belastend is voor de natuur. Op deze drie plekken bereikt duurzaam overnachten the next level; aan welke locatie geef jij de voorkeur?

Hier slaap je in wel heel bijzondere duurzame accommodaties

1. Een duurzame Trek-In in Overijssel

Op natuurcamping Lemele wordt luxe gecombineerd met de eenvoud en de vrijheid van kamperen. In de trekkershut die volledig bestaat uit gerecycled en verantwoord materiaal ga je een ontspannen tijd tegemoet. De hut is voorzien van een bedstee en erg grote ramen. Zo heb je zowel een gevoel van knusheid als enorme vrijheid op deze spot. De gave ligging temidden van de stuwwal- en heidelandschappen, kastelen en havezaten brengt je nog dichter bij de natuur. 

1. Een duurzame Trek-In in Overijssel
Trek-In De Lemeler Esch

2. Outside-Inn, rooms with a view in Friesland

De Friese Outside Inn hotel-cubes zijn ingericht als een luxe hotelkamer. Zo beschikken de stulpjes over comfortabele boxspring Avek bedden, een douche met wastafel, toilet, een werkplek, televisie en minibar. Je wordt wakker met een panoramisch uitzicht midden in het groen van Weidum. Bijzonder aan deze plek is de duurzaamheid in zowel energie als onderhoud. Dit komt doordat ook hier enkel gebruik is gemaakt van innovatief verantwoord materiaal. 

2. Outside-Inn, rooms with a view in Friesland
Outside Inn Friesland

3. Een Veluwse Zwerfhut in Otterloo

Aan de rand van Nationaal Park de Hoge Veluwe vind je een bijzondere houten zwerfhut die gebouwd is in samenwerking met Natuurmonumenten. Het gehele interieur is van hout, zelfs de lampen. Met daarbij een dak dat bedekt is met mos en heide en een autovrij veld waar de Zwerfhut op staat, is dit duurzaamheid ten top! Vanuit je trekkershut, die van alle gemakken voorzien is, hop je direct de weide natuur in. Dat wordt ook hier een weldadige, duurzame vakantie als je het ons vraagt.

3. Een Veluwse Zwerfhut in Otterloo
Zwerfhut in Otterloo

Meer inspiratie nodig voor je volgende bijzondere overnachting?

Bekijk voor meer inspiratie ons aanbod unieke duurzame slaapplekkenWil je op de hoogte blijven van onze originele overnachtingen en het nieuwste aanbod? Volg ons dan via Instagram of Facebook.


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht