Tips

Huisdieren welkom


donderdag 9 januari 2020

Heb je thuis een trouwe viervoeter die je het liefst overal mee naartoe neemt, ook op vakantie? Dan weet je hoe lastig het kan zijn om een weekend of paar hele weken weg te boeken zonder dat je voor je hond nog een ander onderkomen moet zien te regelen. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer accommodaties waar wél een bordje met ‘huisdieren welkom’ hangt. Hieronder vind je al onze originele overnachtingen waarbij je hond gewoon mee mag. Wel zo gezellig (en praktisch)!

Huisdieren welkom

Op vakantie met de hond

Wil je binnenkort eens op vakantie met hond? En ben je op zoek naar een huisje of hotel waarbij je viervoeter welkom is? Je bent niet de enige. Begin 2017 hadden meer dan vier miljoen Nederlandse huishoudens een of meer huisdieren: 19% van deze gezinnen heeft een hond. En ook die zijn af en toe wel eens toe aan een paar dagen ertussenuit! Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan: nog steeds kan het een behoorlijke opgave zijn om een accommodatie te vinden waarbij huisdieren welkom zijn. Gelukkig zijn ze er wel, in allerlei soorten en maten!

Origineel weekendje weg met huisdieren

Laat de standaard hotels en vakantiehuisjes eens voor wat ze zijn, want je kunt tegenwoordig ook een origineel weekendje weg met hond! Je trouwe viervoeter heeft vast nog nooit een poot gezet in een plaggenhut, hooiberghut, woonark of op een echt landgoed of in een kasteel. Zo wel, dan heten de eigenaren van de Jan des Bouvries villa in Zutendaal (België) en het wijnvat bij Costa Kabrita in Huijbergen jou en je huisdier ook graag meer dan welkom. En anders voelt je hond zich vast en zeker helemaal thuis in de natuur rondom een boshut of natuurlodge op de Veluwe.

Kamperen met een hond

Wie meer van het kamperen is hoeft ook niet verder te zoeken naar een passende oplossing voor je reisgenoten én trouwe viervoeter. Van back to basic tot volledig uitgeruste tent die voorzien zijn van allerlei extra’s; ook je hond kan op deze originele plekken genieten van een echte kampeervakantie. Wat dacht je van kamperen met hond in een authentieke Mongoolse yurt in Drenthe? Of een verblijf in een iglo in het Brabantse dorpje Chaam? Anders is een weekend weg in een tipitent in Twente, vlakbij de grens met Duitsland, of een overnachting in een pipowagen of safaritent misschien wel iets voor je?

Huisje aan zee met een hond

Niets lekkerder dan wakker worden met het geruis van de zee op de achtergrond, een kop koffie of glas wijn met uitzicht op het strand en de dag afsluiten met een geweldige zonsondergang. Of toch wel? Zeker als je niet in de buurt van de zee woont zal je huisdier zijn of haar hart op kunnen halen op de kilometerslange zandstranden die Nederland rijk is!

Verblijf eens in een strandhuisje aan zee met hond: we garanderen je dat je er geen spijt van krijgt. Zo zijn in de design strandhuisje in het Zeelandse Cadzand huisdieren welkom (weliswaar tegen betaling). Hetzelfde geldt voor enkele Sea Lodges in Bloemendaal en de Beach Houses Kamperland. Kom maar op met die lange strandwandelingen!


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht