Tips

Huisdieren welkom


dinsdag 19 september 2023

Met je huisdier op vakantie? Er zijn veel bijzondere adresjes in binnen- en buitenland waar je trouwe viervoeter mee naartoe mag. Je huisdier meenemen op een weekendje weg of langer is veel gezelliger dan een oppas regelen. Naast standaard hotels zijn huisdieren steeds vaker welkom bij een unieke accommodatie. In dit artikel vertellen we je meer hierover en geven we je enkele tips waar huisdieren welkom zijn.

Huisdieren welkom
© Pixabay

Huisdieren welkom bij originele overnachtingen in Nederland

Dat Nederlanders gek zijn op huisdieren is niets nieuws. Uit onderzoek van LICG blijkt dat er meer dan 27 miljoen huisdieren in ons land te vinden zijn. Natuurlijk neem je niet ieder huisdier zomaar mee naar een bijzonder adresje, maar een hond of zelfs kat kan prima mee naar een unieke accommodatie in Nederland. Op onze website hebben we een speciale zoekfunctie die je aan kunt vinken wanneer je op 'huisdieren welkom' wil zoeken. Vink je daarbij 'Nederland' als bestemming aan dan zie je een hele lijst met bijzondere plekjes in eigen land waar huisdieren welkom zijn.

Je kunt je huisdier meenemen naar een leuke stad, maar waar ze echt blij van worden is een unieke accommodatie in het groen. De meeste honden vinden het bijvoorbeeld heerlijk om lekker buiten te razen. Dit magische boshuis in Scandinavische stijl is de ideale plek om samen met je huisdier naartoe te gaan. Huisdieren welkom nemen ze hier wel heel serieus, want de grote tuin van 1300m2 is helemaal omheind! En wat dacht je van deze unieke Sheperdshut op wielen. De ideale plek in het groen voor jou en voor je viervoeter. In Nederland vind je veel van dit soort toffe plekken waar je huisdier welkom is. Wie weet is een van de onderstaande plekken iets voor jullie:

Huisdieren welkom bij originele overnachtingen in Nederland
© Pixabay

Huisdier welkom bij een bijzondere overnachting in België

Je huisdier meenemen naar België? Ook dat is gewoon mogelijk. Net als in Nederland vind je bij onze zuiderburen heel wat te gekke accommodaties waar huisdieren welkom zijn. De ene plek is nog toffer dan de andere; aan unieke slaapplekken dus geen gebrek! Op deze pagina zie je wat voor soort huisjes en andere accommodaties er zoal beschikbaar zijn om je huisdier mee naartoe te nemen. Een van de mooiste plekjes in de natuur is zonder twijfel deze plek waar je zogeheten Cosy Cabins vindt. En ja, je hond (of ander huisdier) mag gewoon mee!

Dat is zeker niet de enige bijzondere accommodatie waar je met je huisdier naartoe kunt in België. Hoe heerlijk is het bijvoorbeeld om samen te vertoeven in de Kamphoeve in de grenzeloze bossen van het Belgische Limburg? Het leuke is dat je hier met 10 tot 50 personen kunt verblijven en dat jullie huisdieren gewoon meegenomen kunnen worden. België is het ideale land om samen met je viervoeter naartoe te gaan. De bossen zijn er uitgestrekt en er is nog echt wilde natuur te vinden, waaronder in de Ardennen. Een aantal plekjes waar je naartoe kunt gaan waar huisdieren welkom zijn, zijn onder andere:

Huisdier welkom bij een bijzondere overnachting in België
Bohemien Boshuisje waar huisdieren welkom zijn

Huisdieren meenemen op vakantie: waar moet je aan denken?

Heb je een bijzondere slaapplek gevonden waar huisdieren welkom zijn? Superleuk! Om ervoor te zorgen dat jullie verblijf onvergetelijk en wie weet wel voor herhaling vatbaar wordt, is er een aantal zaken waar je op moet letten. De kans is groot dat de eigenaar van een vakantiehuis of een andere unieke accommodatie waar je huisdier welkom is wel wat regels heeft omtrent het meenemen van huisdieren. Zo mogen dieren in de meeste gevallen niet op bed of op de bank. Je kunt voor de zekerheid altijd een eigen deken meenemen waarmee je de bank of stoelen kunt beschermen, voor het geval dat.

Natuurlijk wil je huisdier wel zijn of haar eigen plekje hebben; helemaal op een plek waar ze nog nooit zijn geweest. Een eigen plek, zoals een mand of een kussen, zorgt ervoor dat ze zich sneller thuis voelen omdat ze iets vertrouwds ruiken. Neem ook eigen voer- en waterbakken mee. Sommige accommodaties faciliteren dit, maar dat is niet altijd het geval. Denk verder nog aan een speeltje voor je huisdier en uiteraard wat lekkere snacks voor een heerlijk verblijf.

Huisdieren meenemen op vakantie: waar moet je aan denken?
© Pixabay

Meer inspiratie nodig voor een plekje waar huisdieren welkom zijn?

Bij OrigineelOvernachten ben je uiteraard aan het juiste adres wanneer het gaat om slaapplekken waar huisdieren welkom zijn. Aan het bestaande aanbod huisdiervriendelijke adresjes voegen we regelmatig een nieuwe plek toe. Houd onze collectie dan ook zeker in de gaten en wie weet ben jij binnenkort op een wel heel unieke slaapplek samen met je trouwe viervoeter!

 Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk dan bijvoorbeeld ons volledige aanbod van 'strandhuisjes waar honden zijn toegestaan' en laat je verrassen. Wil je op de hoogte blijven van onze originele overnachtingen en het nieuwste aanbod? Volg ons dan via Instagram of Facebook.


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht