Tips

Huur een houseboat


woensdag 11 augustus 2021

Is het een tiny house? Niet helemaal. Is het een boot? Ook niet helemaal. Het is een combinatie van beiden! Ontdek in dit artikel 6 houseboats voor een heerlijk verblijf.

Huur een houseboat

Tiny Houseboat voor vier personen in Friesland

Je ziet ze steeds vaker op het water: tiny houseboats. Deze tiny houses op het water zijn de ideale plekken voor een relaxed verblijf. Neem bijvoorbeeld dit exemplaar in Friesland: de Tiny Houseboat voor vier personen. Dit knusse drijvende huisje is te huur waarbij je kunt slapen waar je wilt. Na enige instructie ga je namelijk zelf het water van Heeg op om een slaapplek uit te zoeken. Wil je je liever laten varen? Ook dat is mogelijk: huur een schipper bij je verblijf en laat je lekker verwennen.

De tiny houseboat is uitgerust voor vier volwassenen, maar is natuurlijk ook erg leuk om met kinderen te boeken. Samen genieten van het leven op en in het water; wat wil je nog meer? Neem een frisse duik vanaf het dek en geniet van de zonsondergang vanaf je eigen boot. Het tiny house is compleet ingericht en beschikt over alles wat je nodig hebt: een woonkamer, een eetkamer, een ruime keuken met kookplaat, koelkast en zelfs een oven en twee slaapkamers. Op het dakterras staat een loungeset waar je heerlijk kunt chillen. Ahoy captain!

Tiny Houseboat voor vier personen in Friesland
Tiny houseboat in Heeg

Boek de Tiny Houseboat Suite in Giethoorn

In het waterrijke Giethoorn vind je een andere vorm van een tiny houseboat, namelijk de Houseboat Suite Giethoorn, waarvan de officiële benaming Bed On a Boat is. Deze luxe houseboat ligt in een haventje in Giethoorn en is de ideale basis om de prachtige omgeving te ontdekken. Terwijl je overdag lekker gaat varen, wandelen, fietsen of misschien wel zwemmen kun je in de avond optimaal genieten van alle luxe in je eigen houseboat. Deze suite op het water is geschikt voor vier personen - het liefst twee volwassenen en twee kinderen.

In de avond is het heerlijk toeven op je eigen terras aan het water. Ga lekker zitten op de stoelen met een drankje en geniet van de mooie avondkleuren in de lucht. Een hapje eten? Dat kan in de buurt of natuurlijk gezellig in de houseboat zelf. Er is een klein keukentje aanwezig en je vindt volop mogelijkheden rondom de houseboat om eten af te halen. Deze plek is zeker een gevalletje 'moet op je bucketlist'; dat geldt natuurlijk sowieso voor Giethoorn en omgeving.

Boek de Tiny Houseboat Suite in Giethoorn
Houseboat Suite in Giethoorn

Luxe houseboat Smuk voor een leuk verblijf

Wauw - Luxe Houseboat Smuk is een écht plaatje om te zien. Deze eyecatcher vind je in Grou, Friesland en is te boeken tot 4 personen. De boot ligt in de knusse haven van Jachthaven De Oerhaal waar het heerlijk slapen is op het water. Wat deze houseboat zo uniek maakt is de houten opbouw en het vele gebruik van natuurlijke materialen. De binnenkant is warm ingericht met meubels van Riviera Maison wat zorgt voor een landelijke en vooral gezellige sfeer. Hierdoor heb je een beetje het idee alsof je op een luxe jacht verblijft.

Wat helemaal mooi meegenomen is bij Luxe Houseboat Smuk is dat het terras op het zuiden ligt. Dat betekent dus dat je volop kunt genieten van de zon! Het buitenterras is een heerlijke plek om te zitten met een kop koffie en een boek. Onze tip? Huur een bootje of zeilboot bij je verblijf zodat je de rest van de Friese wateren kunt ontdekken. Of ga lekker aan de wandel en bezoek Grou dat op een kwartiertje loopafstand ligt. Daar vind je volop horecamogelijkheden en kun je winkelen of gewoon rondstruinen.

Luxe houseboat Smuk voor een leuk verblijf
Slaap bij Luxe Houseboat Smuk

Bijzonder overnachten op een Tiny Houseboat in de haven van Hattem

In de haven van het schilderachtige Hattem vind je deze Tiny Houseboat die van alle gemakken voorzien is. De woonboot is slechts 19m2 groot, maar biedt écht alles wat je nodig hebt voor een prettig verblijf. De woon- en slaapkamer is een gezellige plek om te verblijven en in het keukentje kun je een heerlijke maaltijd bereiden. Er is zelfs een ruim dakterras aanwezig waar je kunt relaxen in de zon met een goed boek. Vanaf je terras kijk je uit op Zwolle, dus misschien is dat boek niet eens nodig.

Hoewel je niet mag varen met deze Tiny Houseboat is het verblijven op de boot al een hele ervaring an sich. Je voelt je toch een beetje een matroos of kapitein op het water. Een groot voordeel van deze bijzondere plek is dat de haven lekker rustig is, maar dat je de drukte op kunt zoeken als je dat wilt. Het centrum van Hattem is in de buurt en ook Zwolle is helemaal niet ver weg. Huur een paar fietsen of neem je eigen fietsen mee om de binnenstad van Zwolle te bekijken. Of blijf gewoon heerlijk relaxen op je eigen houseboat - ook fijn.

Bijzonder overnachten op een Tiny Houseboat in de haven van Hattem
Tiny Houseboat in Hattem

Knusse woonboot op het Veluwemeer

Op het Veluwemeer bij Zeewolde vind je deze knusse woonboot. Hier wandel je vanaf de steiger naar je eigen woonboot waar je van een paar heerlijke nachten kunt genieten. Deze houseboat ligt lekker afgelegen op het water waardoor je van niemand en niets last hebt. Dat maakt deze bijzondere accommodatie ideaal als romantische getaway - er is plek voor maximaal 2 personen. De binnenkant is klein maar fijn: er is een woonkamertje aanwezig met een flatscreen tv en een tweepersoons bank. Ook vind je er een keukentje met een kookplaat met vier pitjes.

In de knusse woonboot is zelfs een badkamertje te vinden met een heerlijke douche. En lekker relaxen? Dat doe je gewoon op je eigen buitenterras! Daar staan ligstoelen voor je klaar om van het zonnetje te genieten. In de omgeving van deze woonboot is ook van alles te zien en te beleven. Zo hoort de woonboot bij een vakantiepark waar een bos én strand te vinden zijn. Ook mag je gebruikmaken van het binnenzwembad, kun je er een sloep huren en vind je er diverse horecamogelijkheden voor een hapje en een drankje. Kortom: alles wat je nodig hebt voor een relaxed verblijf.

Knusse woonboot op het Veluwemeer
Houseboat in Zeewolde

Houseboat Martino in Friesland

Dat er juist in Friesland veel accommodaties op het water te vinden zijn, is niet heel gek. In deze provincie is ontzettend veel water te vinden. In het mooie Koudum ligt Houseboat Martino, een compleet ingerichte tiny houseboat. In deze knusse woonboot is ruimte voor 2 personen waarbij je alsnog profiteert van voldoende ruimte om je heen. Dat komt onder andere door de grote raampartijen, waardoor er veel natuurlijk licht naar binnen valt en waardoor het geheel ruimtelijker lijkt. Wat ook prettig is aan zulke ramen is dat je meteen van de natuur om je heen kunt genieten.

Relaxen doe je in de salon binnen of op het grote zonnedek buiten. Omdat het buitenterras op het dak gevestigd is, kun je altijd in de zon zitten. Hier beschik je over een eigen steiger waar je met lekker weer gewoon vanaf in het water kunt springen. Deze tiny houseboat voelt als een complete ervaring, omdat je zelf aan bijna niets hoeft te denken. Het is alsof je in een luxe appartement logeert! Ben je op zoek naar dat échte vakantiegevoel in eigen land? Dan is een verblijf op deze of een van de bovenstaande houseboats absoluut een aanrader.

Houseboat Martino in Friesland
Slapen op Houseboat Martino

Meer inspiratie voor bijzonder overnachten op het water?

Er zijn nog veel meer houseboats waar je van kunt genieten. Bekijk voor een groter aanbod zeker eens onze collectie woonboten en houseboats of ga op zoek naar een andere originele overnachting. Misschien is logeren in een strandhuisje iets voor je of ga je liever voor een overnachting in een pipowagenWil je op de hoogte blijven van onze originele overnachtingen en het nieuwste aanbod? Volg ons dan via Instagram of Facebook.


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht