Tips

Kinderparadijzen in Portugal


donderdag 26 maart 2020

Een geslaagde zonvakantie in Portugal beleef je in een van de kindvriendelijke accommodaties. Het gezegde ‘als de kinderen het naar hun zin hebben dan heb jij dat ook’ kan niet dichter bij de waarheid zitten.

Kinderparadijzen in Portugal

Terwijl de kinderen spetteren in het aquapark heb jij tijd voor dat ene goede boek. Maar, ja. Welke accommodaties zijn de moeite waard voor een familievakantie Portugal? We helpen je een handje met 3 kindvriendelijke hotel tips.

Hotel Aquashow Park aan de Algarve

Om een hotel met waterpark kunnen we niet heen als we het over kinderparadijzen in Portugal hebben. En dit is er een! Het hotel grenst namelijk aan een groot water- en attractiepark met spannende achtbanen, supersnelle glijbanen en meerdere zwembaden. Als hotelgast is de toegang tot het park gratis, dus je kunt de hele dag in- en uitlopen. Wedden dat je de kinderen ’s avonds uit het waterpark moet halen voor het diner. En na het smullen van kip piri piri is het tijd voor een potje monopoly in de ruime familiekamer. Wel zo gezellig.

Prainha Village

We hebben net al uitgelegd dat kinderen en zwembaden goed samengaan. Dus wat is er nu beter dan een villa met privézwembad? De kans is groot dat je ’s ochtends gewekt wordt door de kids die al volop aan het spetteren zijn. Sowieso is waterpret verzekerd bij dit vakantiepark in de Algarve. Het complex is gebouwd tussen de okerkleurige kliffen met uitzicht op de Atlantische Oceaan. Wie goed kijkt kan dolfijnen en walvissen voorbij zien zwemmen. Wedden dat de kinderen wel oren hebben naar een kanotocht of georganiseerde boottocht waarbij je deze zeebewoners kunt spotten.

Casa Fontelheira in Noord-Portugal

Voor rustzoekers en natuurliefhebbers is dit het perfecte kindvriendelijke paradijs in Portugal. Je kampeert hier namelijk in een luxe safaritent met uitzicht op de glooiende groene heuvels. Van canyoningtochten tot pizzavonden en van wetenschapsavonden tot geo-cachen; de kinderen zullen zich geen moment vervelen. En anders kun je altijd nog naar Porto rijden of de surfstranden van de Atlantische Kust opzoeken. Beide liggen op een uur rijden van het complex dat gerund wordt door een Nederlandse. Oh ja, er is een verwarmd zwembad aanwezig voor de nodige waterpret.


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht