Tips

Low budget (bijzonder) overnachten: bespaar geld op je vakantie


woensdag 1 maart 2023

Bijzonder overnachten kan op steeds meer plekken binnen en buiten Nederland. Er is zelfs zo ontzettend veel aanbod dat er voor ieder budget wel een unieke plek te vinden is. Veel mensen denken dat slapen in een boomhut met het gezin of even met z'n tweetjes een weekend citytrippen onbetaalbaar is. In dit artikel vertellen we je graag meer over low budget (bijzonder) overnachten. Waar kun je zoal terecht en welke tips kun je toepassen om geld te besparen op je vakantie?

Low budget (bijzonder) overnachten: bespaar geld op je vakantie

Bijzondere slaapplek in de natuur met een klein budget

Er zijn verschillende manieren om een te gekke vakantie te hebben met een klein budget. Zo is kamperen altijd een goed en betaalbaar idee. Gooi je tentje uit op een mooie camping of slaap een paar nachten bij de boer en je komt weer als herboren naar huis. Vrijwel alle kinderen vinden kamperen hartstikke leuk; ook voor volwassenen is het altijd een heel avontuur. Zie je het niet zo zitten om te gaan kamperen, maar heb je ook niet heel veel geld om vakantie te vieren? Op veel campings in en buiten Nederland zijn bijzondere accommodaties te vinden.

Dat betekent dat je bijvoorbeeld voor een fijne prijs kunt overnachten in een pipowagen, kunt slapen in een yurt of een andere glamping-accommodatie kunt boeken. Slapen in deze yurt in Gelderland is bijvoorbeeld maar ietsje duurder dan een kampeerspot boeken. Dit soort slaapplekjes zijn vaak goedkoper dan een verblijf in een hotel of een huisje op een groot vakantiepark. Wat extra leuk is, is dat je volop geniet van comfort en zelfs luxe terwijl je wel op een camping of een andere plek in de natuur slaapt. Zo combineer je bijzonder overnachten met een klein budget en heel veel avontuur voor het hele gezin. Hoe leuk is dat?

Bijzondere slaapplek in de natuur met een klein budget
Goedkoop slapen in een yurt

Goedkoop overnachten in een stad tijdens citytrip

Bijzondere slaapplekjes vind je vooral in de natuur, maar dat is zeker niet de enige plek waar je op een unieke manier kunt overnachten. Heb je bijvoorbeeld juist zin om de drukte op te zoeken dan is een citytrip meer iets voor jou. Je raadt het alleen al: de meeste citytrips, met name in Nederland, zijn niet goedkoop. Wil je ook nog op een unieke plek logeren dan moet je daarvoor soms diep in de buidel tasten of bij een bijzonder hostel overnachten. In Amsterdam vind je bijvoorbeeld een hostel in een slaaprijtuig van een oude trein.

Hier slaap je voor een paar tientjes op een fantastische plek in Amsterdam Sloterdijk en zit je binnen korte tijd in het hart van de stad. Je bent overigens niet alleen gebonden aan hostels wanneer je op zoek bent naar een voordelige accommodatie die net even anders is dan de rest. Wat dacht je bijvoorbeeld van logeren in een moderne scheepshut op een boot in Amersfoort? Amersfoort is een prachtige stad waar van alles, ook met klein budget, te ontdekken valt. In het oosten van het land kun je voordelig slapen in het voormalige Huis van Bewaring in Almelo. Over uniek overnachten gesproken!

Goedkoop overnachten in een stad tijdens citytrip
Uniek logeren op een boot

Geld besparen op een vakantiehuisje met deze tips

Ook binnen de categorie tiny houses en vakantiehuisjes kun je hier en daar wat geld besparen door te weten waar je op moet zoeken. Het is bijvoorbeeld goed om te weten dat bepaalde delen in Nederland duurder zijn dan andere delen. Vakantiehuisjes aan de kust of op de Veluwe zijn ontzettend populair. Daarom liggen de prijzen daar vaak wat hoger. Gelukkig kent Nederland nog veel meer mooie gebieden en plekken waar je voordelig een vakantiehuisje kunt huren. Neem bijvoorbeeld Drenthe, Friesland, Noord-Brabant en Gelderland.

Boek je ook nog eens ruim van tevoren dan is de kans groot dat je wat korting kunt pakken op je boeking. Dat is vooral het geval bij grotere vakantieparken; daar wil men nog wel eens werken met een zogeheten 'vroegboekkorting'. Probeer ook om de vakanties te vermijden om zo een lagere rekening te krijgen. Omdat de vakanties ontzettend in trek zijn, is de kans groot dat vakantiehuizen sowieso wel verhuurd worden. Buiten de vakanties om is die kans wat kleiner, dus wees flexibel om zo geld te besparen

Geld besparen op een vakantiehuisje met deze tips
Boek een voordelig tiny house

Tips voor een goedkopere (bijzondere) vakantie

Buiten het hoogseizoen boeken is natuurlijk ook toepasbaar op andere unieke accommodaties. Andere tips die je kunt gebruiken in je zoektocht naar een goedkopere (bijzondere) vakantie zijn onder andere:


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht