Tips

Low budget overnachten


donderdag 9 januari 2020

Ben je op zoek naar bijzondere overnachtingen, maar wil je er liever niet al te veel aan uitgeven? Dat hoeft gelukkig ook helemaal niet! Zelfs wanneer je graag wil verblijven in een originele accommodatie hoef je niet altijd diep in de buidel te tasten. Op onderstaande locaties kun je namelijk prima terecht met een klein budget. Zo kun je alsnog heel uniek en heel goedkoop overnachten in eigen land!

Low budget overnachten

Het hoeft niet veel te kosten

Er even met z’n tweeën of met het hele gezin tussenuit wordt vaak geassocieerd met dure uitgaven. Maar dat hoeft niet altijd, ook niet in Nederland! Wees niet bang dat je dan alleen in een uitgewoonde vakantiewoning of oubollig hotel terecht kunt, want ook in eigen land zijn er heel veel moderne en bijzondere accommodaties die helemaal niet veel hoeven te kosten. Van slapen in een tipi tent of gezellige pipowagen tot aan een verblijf in een boomhut en boomstam. En dan hebben we het nog niet eens over het drakenei gehad! Goedkoop overnachten krijgt zo een heel andere betekenis.

Goedkoop overnachten in de natuur

Goedkoop overnachten kan vooral goed in de natuur. Zo vind je in het Overijsselse Reutum een omgebouwde monumentale hooischuur, die tegenwoordig van alle moderne gemakken is voorzien. Op het Groningse platteland, in Froombosch, verblijf je in een voormalig hooiberghuisje. Slapen in een schaapskooi, tussen de schapen, behoort ook tot de mogelijkheden. Net als overnachten op een vlot, een 900 jaar oude abdij in Kerkrade en in een natuurhuisje op een eiland tussen de weilanden. En anders staan er diverse PODs, verspreid over heel Nederland, voor je klaar.

Goedkope citytrip

Maar ook in de stad zijn er bijzondere mogelijkheden om goedkoop te overnachten. In Amersfoort doe je dat bijvoorbeeld in een omgebouwde scheepshut, en in Haren verblijf je in de botanische tuin van de Hortus Botanicus. In de Arnhemse wijk Spijkerkwartier slaap je gezellig bij de inwoners thuis en in Amsterdam overnacht je in een slaaprijtuig van een (niet meer in gebruik zijnde) trein. Hier kun je gewoon met z’n tweeën terecht, maar is eveneens geschikt voor wie voor een prikkie ergens wil slapen met een hele groep. Er kan maximaal 132 man in!

Goedkope vakantie op de camping

De meeste betaalbare opties voor een bijzonder verblijf vind je echter op de camping. Je kunt op meerdere plekken in Nederland voordelig terecht in pipowagens, woonwagens en tipi tenten. Net een tikje origineler is de Koekoeksnest op Camping Diever in Diever, of het wijnvat op Camping Costa Kabrita in Huijbergen. Wat dacht je van slapen in een stoere legertruck op Camping Torentjeshoek in Dwingeloo? Of ga je liever de boom in, tijdens je verblijf in een echte boomhut? ‘Gewoon’ overnachten in een boomstam op de grond is ook een optie. Op Camping de Schinkel verblijf je in een heus drakenei. Wil je wel de gezelligheid van een camping, maar niet de ongemakken wanneer het slecht weer is? Kies dan voor de indoor camping in Alkmaar!


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht