Tips

Luxe overnachting


zaterdag 11 januari 2020

Wil je je geliefde eens echt goed verrassen en ben je op zoek naar een plek waar je zowel een bijzondere als luxe overnachting beleeft? Een plek waar je kunt verblijven in stijl en waar je als een koning te rijk wordt behandeld? Dan zit je hier goed! Op deze (te) gekke slaapplekken vind je een overdaad aan luxe: van voormalige watertorens en designhotels tot aan slapen in een hijskraan en overnachten in een historisch kasteel. Boek een nachtje of weekendje weg in één van deze luxe accommodaties en laat je vorstelijk verwennen.

Luxe overnachting

Luxe hotels, glamping of vakantiehuisjes

Niks mis met een standaard driesterrenhotel, maar soms kun je wel een luxe overnachting gebruiken. Omdat je iemand wil verrassen, omdat je even uit je dagelijkse sleur wil komen of omdat je er simpelweg gewoon behoefte aan hebt. Wat voor reden je ook hebt: een verblijf in een bijzondere en luxe accommodatie is nooit een straf! En lang zoeken hoef je ook niet, want wij selecteerden de meeste unieke plekken al voor je: hoef jij alleen maar te kiezen welke luxe stulpje het gaat worden!

Luxe overnachting in een bijzonder hotel

Je hebt hotels en je hebt hotels. De volgende voorbeelden garanderen een luxe overnachting in een bijzonder hotel: zo slaap je bij de Pier Suites op de Pier van Scheveningen. Niet aan zee, maar letter bóven zee. Inclusief eigen jacuzzi die je uitzicht biedt over het water en een bed onder de sterrenhemel. In de duinen van Zoutelande vind je Duinhotel Tien Torens, een duurzaam hotel dat van allerlei luxe en moderne snufjes is voorzien. In Hotel Nassau overnacht je in een voormalig klooster dat nu is omgebouwd tot een luxueus hotel middenin het centrum van Breda. Modern en luxe worden ook in Rotterdam perfect gecombineerd: in het futuristische nhow Rotterdam. Verwacht Achterhoekse chique in Villa Ruimzicht, aan de rand van het centrum van Doetinchem. Een bijna on-Nederlands stijlvolle gelegenheid, waarbij de historie in ere is gehouden, terwijl het tegelijkertijd een eigentijds design heeft.

Luxe overnachting op een historische plek

Er zijn nog veel meer historische plekken in Nederland te vinden die je een luxe overnachting kunnen bieden. Den Haag bijvoorbeeld, waar je in weelde slaapt in de oudste herberg van de stad. ’t Goude Hooft stamt uit de 15e eeuw en staat midden in het centrum. Hoewel het gebouw zelf eeuwenoud is, weet het anno nu een perfecte balans tussen heden en verleden te bieden. Volop privacy geniet je in De Gevangentoren Suite in Vlissingen. In de loop der jaren is het zowel een stadspoort, vuurtoren, gevangenis als kazerne geweest, maar inmiddels fungeert het als een van de beste restaurants van de stad met een zeer exclusieve hotelsuite. Ideaal voor een romantische overnachting! Datzelfde geldt voor De Mariatoren in Hoorn. Hier heb je een 16e eeuwse vestingtoren geheel tot je eigen beschikking. Binnen komt je een hoeveelheid aan luxe design je tegemoet, gecombineerd met authentieke details van vroeger.

Luxe overnachting op grote hoogte

Wie last heeft van hoogtevrees kan beter even verder kijken, maar wie het juist een kick geeft om hoog boven zeeniveau te slapen is hier op de juiste plek. Want ook dat kan in combinatie met een luxueus verblijf. Zo kijk je vanuit een monumentale havenkraan uit 1957 uit over het IJ van Amsterdam. Je gigantische bed staat naast een van de grote ramen: zo is slapen onder de sterrenhemel gegarandeerd. Niet ver er vandaan vind je Faralda Kraanhotel, een Rijksmonument dat tegenwoordig dienst doet als een bijzonder hotel op 50 meter hoogte. Helemaal bovenin staat een jacuzzi. Ook de hoogste uitkijktoren van Nederland, de Euromast, biedt tegenwoordig luxe slaapplekken. Overnacht op maar liefst 100 meter hoogte en kijk uit over de haven of skyline van de stad. Een paar watertorens zijn tevens omgebouwd tot overnachtingsplek: onder meer in Nes en Zwolle slaap je bijzonder én luxe.


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht