Tips

Nachtje weg aan zee: 5 tips


maandag 6 september 2021

De wind door je haren en je voeten in het zand... Een nachtje weg aan zee is ideaal wanneer je even wilt ontspannen en je batterij wilt opladen. We geven je enkele tips voor accommodaties aan zee waar je één nachtje kunt verblijven.

Nachtje weg aan zee: 5 tips
Logeren op de Pier van Scheveningen

Heerlijk slapen bij de Pier Suites in Scheveningen

In het bruisende Scheveningen is er één ding dat direct opvalt: de pier. Deze eyecatcher is overal op het strand van Scheveningen te zien. Hoe bijzonder is het om daar eens te overnachten? Sinds enkele jaren vind je namelijk moderne Pier Suites aan het einde van de pier. Deze luxe kamers zijn de ideale locatie om een nachtje op en top te genieten van een stijlvol ingerichte kamer op een magische plek. Kies een kamer met zeezicht en je bent getuige van de zon die langzaam maar zeker in de avond in zee zakt.

Iedere suite beschikt over comfortabele bedden, een regendouche en een mooi uitzicht over de omgeving. Hoewel elke kamer een eigen karakter heeft, is het overal een cadeautje om te mogen overnachten. Het meest bijzondere aan deze accommodatie is dat je niet aan zee overnacht, maar óp zee! Boek een suite met jacuzzi en je profiteert helemaal van een luxe en ontspannen verblijf. Als je aan (of dus eigenlijk op) zee slaapt, kun je het beter maar direct goed doen.

Heerlijk slapen bij de Pier Suites in Scheveningen
Pier Suites in Scheveningen

Bijzonder overnachten in een strandhotel in Zoutelande

Zoutelande ken je natuurlijk van het populaire hitje. Het is een hele fijne kustplaats om eens te ontdekken voor twee dagen en één nacht. Dat doe je vanuit het unieke Duinhotel Tien Torens, een bijzonder gebouw dat helemaal opgaat in de groene omgeving. Het hotel bestaat namelijk voor een groot deel uit duinbegroeiing en past daardoor enorm goed in de omgeving. Ook staat duurzaamheid centraal bij dit strandhotel; dat is te zien en te merken wanneer je er komt overnachten.

Wat natuurlijk het allerfijnst is, is dat je hier zo vanuit je bed op het strand staat. Vanuit je bed kun je op sommige kamers de zee al zien! Alle kamers zijn modern ingericht en beschikken over comfortabele meubels. Je huisdier is ook welkom bij dit strandhotel, dus dat wordt helemaal genieten wanneer je je hond graag meeneemt tijdens een nachtje weg. Vanaf het hotel ben je niet alleen zo op het strand; steden zoals Brugge en Middelburg liggen in de buurt voor een leuke citytrip.

Bijzonder overnachten in een strandhotel in Zoutelande
Overnachten aan zee in Zoutelande

Boek je eigen Ocean Suite in Zeeland

Op een andere plek aan de Zeeuwse kust, namelijk bij het charmante Vlissingen, boek je een kleurrijke Ocean Suite voor een verdiend nachtje weg. In deze plaats vind je aan de boulevard namelijk 10 moderne en luxe Ocean Suites die over alle nodige faciliteiten beschikken. De locatie is fenomenaal; je slaapt hier vrijwel direct aan het strand. In de ochtend wandel je na een kopje koffie over de rustige boulevard of neem je bij lekker weer een frisse duik in de zee. Je bepaalt hier volledig je eigen tempo.

Voor de echte rustzoekers is er een speciale Wellness Suite te boeken. Deze suite beschikt over een infraroodsauna en een sunshower. Alle suites hebben een regendouche, grote bedden, een flatscreen televisie en koffie- en theefaciliteiten. 8 van de 10 suites heeft ook nog eens een magisch uitzicht op zee. Zorg er dus voor dat je een van die suites boekt om je ervaring helemaal compleet te maken. De suites zijn onderdeel van het naastgelegen restaurant waar je heerlijk kunt eten en kunt genieten van de boten die voorbij varen. Een plek die op je lijstje moet staan!

Boek je eigen Ocean Suite in Zeeland
Bijzonder overnachten in een Ocean suite met fenomenaal uitzicht

Logeren in een Sea Shack in Noord-Holland

Op de populaire camping Camping de Lakens vind je een zogeheten Sea Shack; een bijzonder onderkomen voor twee personen. Dit houten vakantiehuis heeft wel iets weg van een tiny house, maar beschikt over veel meer ruimte en daardoor ook meer comfort. Omdat het verblijf redelijk nieuw is, geniet je hier alleen van de meest moderne faciliteiten. Zo is er een Qooker aanwezig in de keuken, evenals een Nespresso-apparaat. En relaxen? Dat doe je op je eigen terras met uitzicht op de duinen.

De Sea Shack is een oase van rust op een groene camping. Omdat je daarvan onderdeel bent, mag je gebruik maken van het Turks stoombad, de Finse sauna en de infraroodsauna van het park. Na een strandwandeling is het heerlijk om je even terug te trekken in de wellness. Vervolgens geniet je met z'n tweetjes van een lekker diner in het vakantiehuisje en val je in slaap onder een prachtige sterrenhemel bij helder weer. Hier wil je langer slapen dan één nachtje, maar de mogelijkheid is er om slechts één nachtje te verblijven. 

Logeren in een Sea Shack in Noord-Holland
Ontdek de Sea Shack

Boek een Beach Bungalow in Zandvoort

Zandvoort staat al jaren bekend als de ultieme bestemming voor een dagje strand of een nachtje weg aan zee. Tegenwoordig kun je hier slapen in je eigen Beach Bungalow, een knus huisje voor twee dat op het strand staat. Deze superleuke bungalows bieden plek aan slechts 2 personen en zijn daarom lekker knus zonder dat je hoeft in te leveren op ruimte. Zo beschikt iedere bungalow over een gezellige zithoek, een grote keuken met vaatwasser en een flatscreen tv. Er is ook in de buurt van alles te doen voor een heerlijke avond.

Na een strandwandeling bij zonsondergang is het bijvoorbeeld goed toeven op een van de terrasjes. Of geniet van een goed diner bij een van de vele restaurants! Zandvoort heeft van alles te bieden wanneer het om eten en drinken gaat. De bungalows liggen namelijk direct naast de strandpaviljoens, dus je wandelt zo naar een paviljoen naar keuze. In je eigen Beach Bungalow merk je overigens niet veel van de drukte van de boulevard. Je kijkt namelijk uit op het strand en de zee. Wát een plek!

Boek een Beach Bungalow in Zandvoort
Beach Bungalows in Zandvoort

Meer inspiratie voor strandhuisjes in Nederland?

Nederland kent nog veel meer te gekke strandhuisjes waar je kunt overnachten; de ene luxer dan de ander. Check hier ons aanbod strandhuisjes en doe inspiratie op. Wil je op de hoogte blijven van onze originele overnachtingen en het nieuwste aanbod? Volg ons dan via Instagram of Facebook.



Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht