Tips

Overnachten in een ruimteschip?


dinsdag 19 oktober 2021

De Area 55 Futuro House nabij Joshua Tree National Park wordt verhuurd als UFO. Niet aan aliens, want we weten niet of die aan huren doen, maar wel aan aardbewoners die van een maffe slaapplek houden.

Overnachten in een ruimteschip?

We hebben al geschreven over slapen in een vliegtuig, boot, bus, havenkraan... Wat ontbreekt er nog op dit lijstje? Een ruimteschip? Dan voegen we die nu toe aan de lijst. De Area 55 Futuro House nabij Joshua Tree National Park wordt namelijk verhuurd als UFO voor aardbewoners die van een maffe slaapplek houden.

Geen wifi

Je moet er wel even voor naar Californië, maar dan heb je ook wat. In 1968 werd deze UFO gebouwd als verplaatsbaar skichalet. Er zijn over de hele wereld 85 van dit soort huisjes te vinden. 19 daarvan staan er in de Verenigde Staten, maar de enige die verhuurd wordt is deze Futuro House. Glamping outer space! Hoewel, glamping. Echt glamourous is het niet, zo heb je er geen wifi. Maar wie denkt er nog aan wifi, smartphone, simonly, sociale media of welke verbinding met de rest van de wereld dan ook, als je in zo'n gaaf ding zit? Er zijn trouwens niet eens stopcontacten, want deze overnachting is geheel off grid.

E.T.

Van buiten ziet de UFO eruit als een jaren '70-tafellamp. Het is, zoals het UFO's betaamt, een rond, ietwat plat gebouwtje met ovale raampjes rondom, in een mysterieuze kleur rood. Het geheel staat hoog op pootjes. Op de Airbnb-pagina is te zien dat het trappetje is uitgeklapt, alsof E.T. elk moment kan afdalen om zijn oude maatje Elliott weer eens op te zoeken. Je moet oppassen niet gedesoriënteerd te raken in het huisje, dat verder ingericht is met allerlei attributen die aan ruimtevaart, sciencefiction en buitenaards leven doen denken. Voor een nog spookachtiger effect zijn er lichtsnoeren aangebracht. Plassen, een grote boodschap en douchen doe je buiten. Het decor rondom de Futuro House is verder zoals het hoort bij UFO's: woestijnachtig.


The Joshua Tree

Joshua Tree National Park ligt op spuugafstand. Misschien moet je bij de naam van dit park aan de legendarische plaat van U2 denken, waarvan de hoesfoto is geschoten door de Nederlandse fotograaf Anton Corbijn. Let op: de boom op de hoes is er inmiddels niet meer en stond bovendien niet hier, maar in Death Valley. Wel kun je natuurlijk à la Edge, Bono, Larry Mullen jr. en Adam Clayton poseren voor de andere bijzondere bomen. Hoe dan ook: na bussen, boten, vliegtuigen compleet met verkeerstoren en pipowagens is het weer eens wat anders: slapen in een UFO. Dat dachten en denken veel anderen ook, want de Futuro House is tot minimaal een jaar van tevoren volgeboekt. Wie weet kun je er later terecht, als het ding intussen niet is opgestegen richting een ander zonnestelsel.


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht