Tips

Pitten in een Pipowagen


donderdag 2 juni 2022

Als we aan een unieke accommodatie denken dan denken we al gauw aan een pipowagen. Pipowagens worden ook wel gezien als een van de eerste bijzondere slaapplekken. Verspreid over Nederland en andere landen in Europa zijn meerdere wagens te vinden waar wij in ieder geval heel blij van worden. We hopen jij ook! Daarom hebben we in dit artikel enkele fraaie pipowagens voor je verzameld.

Pitten in een Pipowagen
Pipowagen aan de Lek

Prachtige pipowagen op de Veluwe

Dat pipowagens allang niet meer back to basic hoeven te zijn, bewijst deze prachtige groene pipowagen op de Veluwe. Dit unieke verblijf staat op een kleinschalig terrein in het groen dat omringd is door de magische Speulder- en Sprielderbossen. Je slaapt hier met maximaal 2 personen in een knus ingerichte accommodatie waar je echt even tot rust kunt komen.

Er is een keukenblok aanwezig met een koelkast en koelkastje en je kunt een lekkere kop thee of koffie zetten. Dankzij een ingebouwd straalkacheltje zit je er ook op frissere dagen warmpjes bij. Is het lekker warm? Dan profiteer je volop van je eigen terras met picknicktafel. In de pipowagen is geen toilet of douche aanwezig; daarvoor moet je naar het nabijgelegen sanitairgebouw. Een heerlijke plek om met z'n tweetjes te ontspannen!

Prachtige pipowagen op de Veluwe
Lekker genieten op de Veluwe

Nostalgische pipowagen in Noord-Holland

In Sint-Maarten in Noord-Holland vind je een totaal ander soort pipowagen, namelijk een echte nostalgische wagen met bedstee! Deze idyllische pipowagen staat op een boerderij tussen de kool, aardappelen en bollenvelden. Je kunt je dus vast wel voorstellen wat voor een oase van rust het hier moet zijn.

De pipowagen is geschikt voor 2 personen en beschikt over een heerlijk bed, een knus keukentje en een gezellig zitje. Ook is er een elektrische kachel aanwezig voor de koude dagen en avonden. In de ochtend worden jullie verwend met een lekker ontbijt met verse eitjes van de aanwezige kippen. Zo hoort een weekendje weg altijd te zijn, toch?

Nostalgische pipowagen in Noord-Holland
Pipowagen in Sint-Maarten

Unieke pipowagen in het hart van een natuurgebied

Zoek je liever nóg meer het groen op? Boek dan een weekend of langer in deze speciale pipowagen midden in een natuurgebied in Lexmond. Hier word je wakker met een concert van fluitende vogels en een geweldig uitzicht op een zogeheten wipwatermolen. Natuurlijk wel nadat je de avond ervoor een vuurtje hebt gestookt op de kampvuurplaats en met een beetje geluk genoten hebt van een heldere sterrenhemel.

Net als de bovenstaande pipowagens is hier plek voor 2 personen. Er is een knusse bedstee te vinden en je kunt koken in de wagen. De pipowagen staat op het uiterste puntje van een groot terrein en heeft een eigen (kruiden)tuin met picknicktafel en 2 lounge stoelen. Iets verderop vind je een toiletruimte met een douche. Dat wordt genieten!

Unieke pipowagen in het hart van een natuurgebied
Slapen in een natuurgebied midden in het land

Pipowagen aan rivier de Lek

Heb je altijd al eens aan het water wakker willen worden? Grijp dan je kans en boek deze magische pipowagen aan de Lek in Schoonhoven. Hoewel deze wagen lekker basic is ingericht, vind je er alles wat je nodig hebt voor een compleet verblijf. Er staat een comfortabel bed, je kunt er koken en je hebt je eigen terras.

In de ochtend word je wakker met een frisse duik in de Lek terwijl je een bezoek brengt aan het oude vestingstadje Schoonhoven. Er is geen badkamer in de pipowagen te vinden, maar je mag gewoon gebruik maken van het sanitairgebouw van de camping waarop de wagen staat. Genieten gaat hier écht helemaal vanzelf.

Pipowagen aan rivier de Lek
Slapen in een pipowagen aan de Lek

Charmante woonwagen met hot tub en sauna

Ben je juist op zoek naar een pipowagen met iets meer luxe? Dan is deze charmante woonwagen met hot tub en sauna ongetwijfeld iets voor jou. Deze pipowagen staat in Oost-Vlaanderen in België aan de oevers van de Leie. Je slaapt hier met 2 personen verstopt in het groen. Oorspronkelijk was de pipowagen een woonwagen, maar de eigenaren hebben de accommodatie omgetoverd tot een unieke slaapplek.

In de pipowagen staat een heerlijk tweepersoonsbed, evenals een keuken met fornuis, een kleine badkamer en een zitplekje. Er is zelfs een verwarming aanwezig voor de koude dagen. Buiten staat de privé sauna en privé hot tub met bubbels waar je onbeperkt gebruik van mag maken. Hoe fijn is het om hier de dag af te sluiten?

Charmante woonwagen met hot tub en sauna

Meer inspiratie nodig voor je volgende unieke overnachting?

Op zoek naar meer mooie pipowagens? Check dan ons aanbod met pipowagens voor meer inspiratie. Wil je op de hoogte blijven van onze originele overnachtingen en het nieuwste aanbod? Volg ons dan via Instagram of Facebook


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht