Tips

Slapen in een boekwinkel? Boek & Bed in Japan


zondag 5 april 2020

Boekliefhebbers opgelet! In Japan slaap je letterlijk(!) tussen de boeken in dit bijzondere 'Book&Bed' hostel.

Slapen in een boekwinkel? Boek & Bed in Japan

Bijzonder overnachten in een boekenkast

Book&Bed is een hostel waar je kunt overnachten tussen de boeken. Het hostel afficheert zich als een bibliotheek waar je kunt blijven slapen. De slaapplekken zijn eenvoudig en zijn verborgen achter de boekenplanken. Duizenden boeken liggen letterlijk aan je voeten. De kasten staan vol, boeken hangen aan het plafond en het leuke is; je mag alles pakken. De boeken zijn in het Japans en Engels. De kamers zijn zeer eenvoudig, klim via het laddertje naar je kamer en het is alsof je in de boekenkast overnacht. Het belangrijkste element is natuurlijk het boekenlampje die in elke kamer aanwezig is. Tijdens dit verblijf wil je eigenlijk zo min mogelijk slapen en alleen maar lezen, lezen en nog eens lezen.

Bijzonder overnachten in een boekenkast
Book&Bed Tokyo (via Booking.com)

Book&Bed Tokyo

De eerste vestiging van Book&Bed Tokio was zo'n succes dat er inmiddels meer vestigingen in de Japanse stad zijn. Toeristen vanuit de hele wereld staan te popelen voor een bijzonder nachtje in deze boekenkasten.

Book&Bed Tokyo
Book&Bed Tokyo (Booking.com)

Reserveren

Book&Bed boek je via de website van Booking via deze link.

Bijzonder overnachten in een Japanse ryokan in Nederland

Ben jij helemaal gek van Japan? Kom dan eens overnachten in deze unieke accommodatie in Groningen. Deze bed and breakfast in het Groningse Warffum is tot in detail ingericht als authentieke Japanse ryokan. Hier beleef je Japan gewoon in Groningen!

Bekijk hier de Japanse ryokan B&B in Groningen

 Ook in Schotland is het mogelijk om te overnachten in een boekwinkel. We schreven daarover dit artikel: Bijzonder overnachten in een boekwinkel in Schotland.


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht