Tips

Slapen in een gevangenis? Hier kan het!


dinsdag 12 november 2019

Staat overnachten in een échte cel op jouw bucketlist? Ga dan op boevenpad op de volgende drie locaties, gewoon in ons eigen kikkerlandje. Want voor sferen à la Prison Break en Orange is the New Black hoef je echt niet de grote plas over. Laat je vangen in Overijssel, Limburg en Zeeland, een straf is het zeker niet!

Slapen in een gevangenis? Hier kan het!

1. Huis van Bewaring Hotel - Almelo

Na bijna 70 jaar als bajes gefungeerd te hebben, is de gevangenis in het centrum van Almelo in 2004 gerenoveerd tot een stijlvol gevangenishotel. Alle kamers zijn romantisch of modern ingericht en voorzien van alle gemakken. Ook hebben ze elk een eigen stijl. Zo kan je overnachten in wat voorheen de portierkamers waren, maar ook in de kamers in het cellenblok en de cipiers-kamers. Overal is de authentieke strafinrichting-sfeer gevangen in het interieur. Spannend!

1. Huis van Bewaring Hotel - Almelo

2. Het Arresthuis - Roermond

In het centrum van Roermond krioelde het vroeger van de criminelen in het voormalige detentiecentrum. Nu zijn 105 cellen omgetoverd tot 40 moderne hotelkamers en slaap je er in een luxueuze setting. Met een tweepersoonsbed, een bureau, een zitje, een flatscreen-televisie, een kluis, een minibar, een badkamer met een dubbele wastafel, een regendouche en luxe badartikelen tot je beschikking ga je hier maar wat graag de bak in.

2. Het Arresthuis - Roermond

3. De Gevangentoren Suite - Vlissingen

Het is eveneens geen straf om de nacht door te brengen in de super-de-luxe Gevangentoren van Vlissingen, welke voorheen niet alleen gediend heeft als gevangenis, maar ook als vuurtoren en kazerne. Door de vier ronde ramen van de weelderige suite heb je een schitterend uitzicht over de boulevard en de Westerschelde. Dit romantische stulpje leent zich overigens perfect voor de huwelijksnacht. Haal die handboeien dus maar tevoorschijn. Of niet natuurlijk ;-)

3. De Gevangentoren Suite - Vlissingen

Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht