Tips

Solo reiziger: dit moet je weten over alleen op vakantie gaan


dinsdag 11 april 2023

De laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor een weekje solo op vakantie of een weekendje op retreat met niemand anders dan zichzelf. Solo reizen is hip en dat is niet voor niets het geval. In dit artikel vertellen we je meer over hoe het is om in je eentje op vakantie te gaan, wat de voordelen zijn van solo reizen en welke bijzondere accommodaties in Nederland daar ideaal voor zijn.

Solo reiziger: dit moet je weten over alleen op vakantie gaan
Huisje in Gelderland: ideaal voor een solotripje

Waarom een reisje alleen een goed idee is

Om je heen hoor je allemaal verhalen van mensen die alleen op vakantie gaan en je vraagt je af waarom ze dat nou eigenlijk doen. Is dat herkenbaar voor je? Dat is niet zo gek: veel mensen in Nederland zijn nog nooit eerder alleen op reis geweest en weten ook niet zo goed of ze dat zouden willen. En dat terwijl er ontzettend veel voordelen hangen aan af en toe een solo-tripje plannen. Denk onder andere aan de volgende voordelen:

Waarom een reisje alleen een goed idee is
Solo retreat op de Veluwe

Solo reizen: verschillende mogelijkheden

Omdat je helemaal zelf bepaalt wat je gaat doen en hoe je reis eruit gaat zien, zijn de mogelijkheden eindeloos. We zien dat veel mensen die solo op reis gaan, gaan backpacken. Lekker met je backpack op je rug weken reizen door landen in Azië of Zuid-Amerika; misschien heb je dat zelf al eens gedaan. Ook een stedentrip is goed te doen wanneer je in je eentje bent. Slapen kan in een hostel of een bijzonder hotel en de kans is groot dat je alsnog mensen ontmoet (tenzij je daar geen behoefte aan hebt natuurlijk).

Ga je liever op een avontuurlijke trip? Ook dan is de keuze reuze. Boek een vette kanovakantie in Zweden of ga hiken in Limburg. Er zijn diverse bedrijven die dit soort trip aanbieden voor solo-reizigers. Je kunt in dat geval bijvoorbeeld ook deelnemen aan een georganiseerde groepsreis. Wat ook écht een aanrader is, is om in je eentje een leuk huisje te boeken ergens in het groen. Daar kun je heerlijk tot rust komen en alles doen (en laten!) waar je zin in hebt. Denk bijvoorbeeld aan een mooi tiny house of een vette pipowagen. Beiden vind je op een mooi terrein in Gelderland waar je onder andere dit huisje onder een kastanjeboom vindt.

Solo reizen: verschillende mogelijkheden
Huisje onder de kastanjeboom

Tips voor een (eerste) reis in je uppie

Waar de één het heerlijk vindt om in Nederland te blijven, kiest de ander er toch liever voor om naar het buitenland te vertrekken. In beide gevallen is er een aantal tips waar je rekening mee kunt houden om een zo onvergetelijk mogelijke reis te maken:

Tips voor een (eerste) reis in je uppie
Reizen in je eentje

Solo op reis in Nederland: hier moet je zijn

Blijf je liever binnen de landsgrenzen? Geen probleem. In Nederland zijn ontzettend veel leuke plaatsen en plekjes die de moeite waard zijn om in je eentje te bezoeken. Wat we bijvoorbeeld steeds vaker zien, is dat mensen solo op retreat gaan. Hierbij ga je er een paar dagen tussenuit om even helemaal tot rust te komen. Soms hoort daar een (coaching) sessie bij, maar meestal is het idee om alleen in een huisje in het groen te zitten al heel fijn. Dat kan heel goed in dit Tiny House op de Veluwe dat exclusief bedoeld is voor één persoon. Even uitchecken uit het dagelijks leven en inchecken bij jezelf.

Ook in het noorden van Nederland vind je een bijzonder plekje waar je compleet kunt ontspannen. In het Friese Donkerbroek staat namelijk dit tiny house in een oude paardenstal. De stal is omgetoverd tot een modern en duurzaam verblijf waar privacy en rust centraal staan. In de bossen van Apeldoorn staat tot slot een wel heel uniek huisje met grote ramen dat perfect is voor een paar nachten weg in je eentje: dit Wikkelhouse is onderdeel van StayOkay wat betekent dat je het beste van twee werelden kunt combineren. Je zoekt de rust op in je tiny house wanneer je dat wil én je staat binnen no time in het bijbehorende hostel voor wat aanspraak. Wanneer boek jij je (eerste) solo reisje of solo retreat?

Solo op reis in Nederland: hier moet je zijn
Ga solo op pad in Nederland

Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht