Tips

Strandhuisje huren in Noord-Holland: 5 tips voor bijzondere strandhuisjes


donderdag 3 februari 2022

Heerlijk uitwaaien én overnachten aan zee doe je in een strandhuisje. Aan de kust van Noord-Holland vind je talloze fraaie strandhuisjes waar je echt eens geslapen moet hebben. Wij zochten alvast 5 van die huisjes aan zee voor je uit.

Strandhuisje huren in Noord-Holland: 5 tips voor bijzondere strandhuisjes
Julianadorp aan zee

Strandhuisje huren in Julianadorp aan Zee

Geniet bijvoorbeeld van het weidse uitzicht, een avondduik in zee en het gevoel van zand tussen je tenen bij dit mooie strandhuisje in Julianadorp aan Zee. Als onderdeel van een luxe vakantiepark vind je hier maar liefst 66 strandhuisjes die op een rij naast elkaar staan. Toch merk je daar weinig van, want rust en ontspanning regeren hier. Dat kan ook niet anders op zo'n unieke plek direct aan zee.

Vanaf de veranda van je strandhuisje stap je zo het strand op, dus dichterbij de zee kun je eigenlijk niet slapen in Nederland. Ieder huisje heeft plek voor 6 personen en beschikt over voldoende ruimte om heerlijk te slapen. Er zijn twee verdiepingen aanwezig die over elektrische verwarming, twee slaapkamers en een ruime badkamer beschikken. Het mooiste van dit strandhuisje zijn echter de grote ramen en openslaande deuren waardoor je altijd het idee hebt dat je lekker buiten bent.

Strandhuisje huren in Julianadorp aan Zee
Ultiem genieten aan het strand van Julianadorp aan Zee

Boek een Beach Bungalow in Zandvoort

Natuurlijk mag het oer-Hollandse plaatsje Zandvoort ook niet ontbreken in deze lijst. In Zandvoort vind je namelijk een viertal bijzondere Beach Bungalows dat op het strand is gebouwd. Daardoor doen de huisjes hun naam absoluut eer aan! Overdag geniet je hier van een fijne strandwandeling, een lekkere kop koffie op het terras op een van de vele strandtenten en een duik in zee, terwijl je in de avond getuige bent van een magische zonsondergang vanaf je eigen veranda.

De Beach Bungalows zijn klein maar fijn en bieden plek voor maximaal 2 personen. Omdat de huisjes alleen bedoeld zijn voor volwassenen is het de ideale locatie voor een romantische getaway aan zee. Hoewel je waarschijnlijk grotendeels buiten te vinden bent, is het goed om te weten dat de bungalows voorzien zijn van allerlei luxe faciliteiten zoals een vaatwasser en een ruime badkamer. Dat wordt écht genieten met z'n tweetjes.

Boek een Beach Bungalow in Zandvoort
Superleuke bungalows aan zee in Zandvoort

Bijzonder slapen in een Beachbus in Bloemendaal

Wanneer je op zoek bent naar een écht unieke accommodatie aan zee dan zit je in Bloemendaal op de juiste plek. Op een sfeervolle camping vind je daar namelijk deze te gekke Beachbus waar je met maximaal 4 personen kunt overnachten. Deze oude schoolbus is omgetoverd tot een heerlijk verblijf in de duinen. Het strand is op loopafstand te bereiken.

Deze comfortabele Beachbus is ingericht met opgemaakte bedden waar handdoeken klaarliggen, een keukentje, een knusse zithoek en zelfs een toilet. Natuurlijk heb je hier ook je eigen 'tuintje' aan zee met een picknicktafel, hangmatten en zelfs een slackline. Je kunt je vast wel voorstellen dat deze plek een droom is voor jong en oud.

Bijzonder slapen in een Beachbus in Bloemendaal
Beachbus op Camping de Lakens

Sea Lodge op 100 meter afstand van zee

Op een andere sfeervolle plek in Bloemendaal vind je deze luxe Sea Lodge. Wat deze accommodatie zo fantastisch maakt, is dat je op slechts 100 meter afstand van zee logeert. De huisjes staan in de duinpan direct tegenover de strandopgang van Bloemendaal. Qua locatie zit je dus helemaal goed! Hoe heerlijk is het om wakker te worden met en door een frisse duik in de Noordzee?

In deze strandhuisjes mag je met maximaal 6 personen slapen en extra leuk: je trouwe viervoeter is ook welkom in een deel van de lodges. Dat maakt zo'n verblijf helemaal af als je een hond hebt. De vakantieverblijven zien er modern en gezellig uit. Er zijn 5 verschillende typen huisjes waar je uit kunt kiezen. Bij iedere lodge weet je in ieder geval dat je een onvergetelijke tijd aan zee gaat hebben. Enjoy!

Sea Lodge op 100 meter afstand van zee
Luxe Sea Lodge in Bloemendaal

Tiny house De Keet in Callantsoog

Het lieve tiny house De Keet in Callantsoog mag zeker niet ontbreken in dit lijstje. Dit opvallende huisje met ronde vormen is een ware eyecatcher in deze omgeving. Logeren doe je hier met maximaal 2 personen; het tiny house is niet groot, maar ontzettend gezellig. Je verblijft hier op een ruime plek vol privacy en op slechts 10 minuten wandelen van het strand.

Er ontbreekt je aan helemaal niets wanneer je bij De Keet verblijft. In het knusse huisje is namelijk alles aanwezig wat je nodig hebt:'een keukentje, een ruim tweepersoonsbed, een gezellig zitje en een badkamer. Ook buiten heb je je eigen stukje tuin waar je met zonnig weer heerlijk kunt lezen, relaxen en eten. Wij zijn verliefd op dit strandhuisje in Callantsoog, wat jij?

Tiny house De Keet in Callantsoog
Strandhuisje in Callantsoog

Meer inspiratie voor bijzonder overnachten?

Logeren aan zee moet echt op je bucketlist. Boek een van de bovenstaande accommodaties of kijk in ons grote aanbod met strandhuisjes. Wil je op de hoogte blijven van onze originele overnachtingen en het nieuwste aanbod? Volg ons dan via Instagram of Facebook.


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht