Tips

Strandhuisjes aan de Zeeuwse kust


donderdag 14 januari 2021

Hier aan de kust, de Zeeuwse kust... Even lekker uitwaaien bij zee? Dat doe je natuurlijk aan de Zeeuwse kust! In dit artikel vind je inspiratie voor jouw volgende bijzondere overnachting aan het water: 5x strandhuisjes in Zeeland.

Strandhuisjes aan de Zeeuwse kust
Slapen aan zee

Slapen in een Beach House aan de Oosterschelde

Hoe magisch zou het zijn om wakker te worden met uitzicht op water? Dat kan in de sfeervolle Beach Houses van Roompot Beach Resort in Kamperland. Deze huisjes vind je namelijk aan de Zeeuwse kust direct aan de Oosterschelde. Ze zijn onderdeel van het gezellige Roompot Beach Resort waar tropische vibes centraal staan. Toch hoef je hier niet alleen in het hoogseizoen te slapen - de Beach Houses zijn gewoon het hele jaar te boeken. Stiekem is het ook best fijn om in de winter hier te vertoeven; na een strandwandeling plof je zo met een warme chocolademelk op de bank.

De Beach Houses zijn geschikt tot zes personen: er zijn drie slaapkamers te vinden, waarvan een met een stapelbed. Het interieur is knus ingericht en geeft door het vele gebruik van riet en lichte kleuren echt dat strandgevoel wat bij zo'n huisje hoort. Bij lekker weer is het loungeterras ideaal: hier kun je heerlijk ontbijten of een boekje lezen met uitzicht op zee. Dit maakt het de ideale plek voor gezinnen met kinderen. Laat de kids lekker op het strand spelen, terwijl jij van een zonnetje en een drankje geniet op je eigen terras. 

Slapen in een Beach House aan de Oosterschelde
Beach Houses van Roompot

Verblijven in een Luxe Beachroom in Vlissingen

Nog iets meer luxe gewenst? Dat kan je zeker vinden aan de Zeeuwse kust in Vlissingen. In onze luxe Beachrooms ben je van alle gemakken voorzien én vertoef je midden op het strand van Vlissingen. Iedere beachroom is voorzien van een mooi terrasje op het strand met zeezicht. Uniek aan deze luxe strandhuisjes, is dat nergens ter wereld de schepen zo dichtbij de kust varen. Op slechts 200 meter afstand van de beachrooms kun je al boten spotten. 

Ook uniek, is dat de beachrooms behoren tot een zogeheten 'all-electric project'. De voordeur, de lichten en de verwarming kunnen met de smartphone bediend worden. Alles in het huisje is volledig aangesloten op elektriciteit. Ultra-modern dus! 

Verder kun je het mooie Vlissingen vanaf je beachroom gemakkelijk verkennen. Vlissingen heeft een bruisend stadshart, maar is ook zeer geschikt voor diverse wandeltochten en fietstochten. Voor wie toch nog de grens over wil, is België op een steenworp afstand. Genoeg te zien dus. 

 

Verblijven in een Luxe Beachroom in Vlissingen
Beachrooms in Vlissingen

Overnachten in een Slaapstrandhuisje in Walcheren

In Nederland zijn maar een paar bijzondere slaapplekken te vinden die daadwerkelijk óp het strand staan. Zeeland is de plek waar je er een aantal vindt, waaronder dit fantastische Slaapstrandhuisje in Walcheren. Vanaf je huisje, binnen én buiten, heb je uitzicht op zee, het strand bij Vrouwenpolder en de Deltawerken. Wist je dat dit strand tot een van de schoonste en vooral veiligste stranden van heel Nederland hoort? Daar kun je dus zonder zorgen in slaap vallen na een fijne strandwandeling of een frisse duik in zee.

Het Slaapstrandhuisje is officieel onderdeel van Breezand Beachhouses en biedt plek voor maar liefst zes personen. De huisjes zijn basic maar met luxe ingericht en beschikken over alles dat je nodig hebt voor een welverdiend weekendje of week aan zee. In de ochtend wandel je zo vanuit je bed naar het water en kun je je dag zelfs beginnen met een zwemsessie in zee. Op dagen met minder mooi weer is hier alsnog genoeg te doen. Zo ligt het gezellige centrum van Vrouwenpolder op nog geen vijf minuten fietsafstand en ben je binnen no time met de auto in het centrum van Middelburg. Zo hoort vakantie in Zeeland te zijn.

Overnachten in een Slaapstrandhuisje in Walcheren
Beachhouses aan zee

Slapen in een design strandhuisje in Cadzand

In het inmiddels populaire Cadzand vind je een wel heel bijzonder huisje aan zee. Hier kun je namelijk overnachten in een heus Zeeuws design strandhuisje dat volledig nieuw is! En het leuke is: ook hier slaap je op het strand met uitzicht op de zee. Sterker nog: je hebt zelfs zicht op het water vanuit je bed. Het moderne strandhuisje, onderdeel van Molecaten Park Hoogduin, is volledig duurzaam gebouwd en past daarom perfect bij de huidige samenleving. Steeds meer mensen vinden het immers belangrijk om ergens te slapen waar duurzaamheid belangrijk is. 

Er komt je niets te kort in het huisje: er is plek voor maximaal zes personen met drie slaapkamers. Ga je lekker beneden logeren of kies je toch voor een van de slaapkamers boven? In de open keuken vind je alles wat je nodig hebt: een koffiezetapparaat, een kooktoestel en een vaatwasser. Het strand voor je cabin is zo wit dat het er bijna uitziet alsof je je op een tropisch eiland bevindt. Vanaf je eigen terras kun je als het ware zo naar de zee rollen - zo dichtbij is het. In het park zelf is ook van alles te beleven voor jong en oud.

Slapen in een design strandhuisje in Cadzand
Design strandhuisje aan zee

Huur een stoere strandlodge in Renesse

De plaats Renesse mag natuurlijk niet worden vergeten wanneer we het over Zeeland hebben. In Strandpark De Zeeuwse Kust kun je kamperen, of eigenlijk glamperen, in een heuse Strandlodge! Hier ervaar je het ouderwetse kampeergevoel, maar dan - gelukkig voor velen - wel met de nodige luxe. Je vindt in deze vijfpersoonshuisjes namelijk gewoon een open keuken, een ruime woonkamer en een badkamer met douche. Met lekker weer doe je deuren wagenwijd open om optimaal te kunnen genieten van je eigen veranda. Voor het terras vind je al wat strandzand; als opwarmer van het echte strand dat op slechts 250 meter afstand ligt.

Dit gezellige familiepark is het gehele jaar geopend en dus ook de ideale bestemming voor een herfstvakantie of meivakantie. Kom samen met het gezin klimmen en klauteren in Klimbos Zeeuwse Helden of maak een zwerftocht met hindernissen bij Zeeland Buitenland. Natuurlijk kun je ook gewoon een dagje naar Renesse gaan of volop genieten van het mooie strand van Schouwen-Duivenland. En eerlijk? De stoere strandlodge is eigenlijk ook gewoon te gek om daar te verblijven. Je hoeft hier niet weg te gaan om uiteindelijk weer ultiem ontspannen naar huis te gaan.

Huur een stoere strandlodge in Renesse
Strandlodge in Renesse

Meer inspiratie over bijzonder overnachten?

Op zoek naar meer bijzondere strandhuisjes in Nederland om te overnachten? Check dan ons aanbod  strandhuisjes en laat je verrassen. Wil je op de hoogte blijven van onze originele overnachtingen en het nieuwste aanbod? Volg ons dan via Instagram of Facebook. 


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht