Tips

Terug in de tijd! Bijzonder overnachten in retro stijl


woensdag 24 maart 2021

Bijzonder slapen in een retro caravan? Overnachten in een te gekke oude circuswagon? In Nederland kun je op diverse plekken kiezen voor een heerlijke retro overnachting. Waar je moet zijn, lees je in dit artikel met 5 tips die je niet mag missen.

Terug in de tijd! Bijzonder overnachten in retro stijl
Retro indoor camping in Weesp

Huur een caravan bij deze retro indoor camping

In de buurt van Amsterdam vind je een unieke glamping accommodatie waarbij je back to basic en back to retro gaat. In de kassen van Boerderij Honswijck vind je namelijk een gloednieuwe loods waarin 4 te gekke retro caravans staan uitgestald. Deze caravans zijn te huur voor maximaal 8 personen. Hoe bijzonder is het hoe de sfeer verandert wanneer je van buiten naar binnen stapt. Van fonkelnieuw naar gezellig ouderwets: iedere caravan heeft een eigen unieke uitstraling en interieur.

Zelfs aan het kleinste detail is hier gedacht. Zo slaap je niet alleen in een vintage bed - je drinkt je koffie uit een seventies bloemetjesmok en je leest een boek op een prachtig vintage meubelstuk. Er is zelfs een volledig retro ingerichte badkamer aanwezig naast je caravan. De keuken waar je gebruik van kunt maken is, gelukkig, wel luxe en van alle gemakken voorzien. Hoewel het binnen echt aanvoelt als een retro bubbel zie je vanaf je binnenterras wel hoe fraai de omgeving is. Door de grote glazen schuifpui heb je namelijk een mooi uitzicht op de weilanden.

Huur een caravan bij deze retro indoor camping
Huur een retro caravan

Vintage pipowagen in Groningen

In het hoge noorden kun je retro overnachten in een heuse vintage pipowagen die prachtig is ingericht. In het dorpje Niezijl geniet je van optimale rust tijdens je verblijf in deze mintgroene wagen. Het betreft een knusse oude circuswagon die volledig retro is ingericht. De wollen dekens, de kleuren en prints op de meubels en zelfs de platenspeler met jazzplaatjes nemen je mee terug in de tijd. Verwarm jezelf bij de houtkachel of maak juist buiten een gezellig vuurtje.

Je kunt met 4 personen terecht in de pipowagen, maar eerlijk is eerlijk: met z'n tweetjes is dit wel echt een heerlijke romantische accommodatie. Er is een buitenkeuken te vinden waar je koffie en thee kunt zetten, je mag gebruik maken van de serre en er is een aparte badkamer aanwezig. Zin om er toch even tussenuit te gaan? Het fraaie Nationaal Park Lauwersoog ligt om de hoek. Daar kun je heerlijk wandelen en fietsen - en vanaf daar vertrek je met gemak voor een dagje naar Schiermonnikoog.

Vintage pipowagen in Groningen
Heerlijk genieten in deze bijzondere pipowagen

Ontdek de Achterhoek met je eigen retro bus

Je hoeft niet altijd op één plek te zijn om te mogen genieten van een retro accommodatie. Dat is in ieder geval het geval wanneer je deze retro bus huurt waarmee je door de Achterhoek kunt toeren. Ontdek dit bijzondere stukje Nederland met je eigen retro ingerichte Volkswagen T3. Dankzij de routes die je erbij krijgt, kom je écht op de mooiste plekjes van de Achterhoek. Bezoek bijvoorbeeld het historische Doesburg of ga op ontdekkingstocht door Bronckhorst.

Het grote voordeel van het huren van deze bus is dat je dat kunt doen als arrangement. Hierbij worden de campings vooraf al voor je geregeld. Natuurlijk mag je ook zelf weten waar je je retro vervoersmiddel neerzet. Het busje beschikt verder over alles dat je nodig hebt voor een onvergetelijk weekendje weg. Denk aan benodigdheden zoals pannen, beddengoed, borden en stoelen voor 4 personen maar ook aan spellen, boeken en een EHBO-setje. Zin in een te gekke roadtrip? Boek dan deze unieke bus.

Ontdek de Achterhoek met je eigen retro bus
Retro Volkswagenbus om te huren in de Achterhoek

Slaap in een oude schoolbus aan zee

Wow, hoe tof is deze plek? Op slechts 200 meter van zee staat deze oude schoolbus die omgebouwd is tot een heuse beachbus. De bus is omringd met duinen, waardoor je optimaal geniet van privacy op een prachtige plek. Hoewel deze fantastische retro accommodatie onderdeel is van Kennemer Duincamping De Lakens merk je daar niet zoveel van. Je komt er namelijk helemaal tot rust op je eigen plek! Ga lekker chillen in je eigen hangmat of oefen je acrobatiek op de aanwezige slackline.

In de beachbus is plek voor 4 personen; er is een stapelbed in de bus gebouwd waar je zowel boven als onder met 2 personen kunt slapen. Ook is er een keukentje aanwezig, evenals een gezellige vintage zithoek en een toilet. Buiten heb je je eigen terrasje met picknicktafel en hangmatten. Wil je even douchen? Dat kan bij een van de sanitairgebouwen op de camping. De bus staat vlak bij de zee, waardoor je binnen no time op het strand bent. Hier moet je echt eens geweest zijn.

Slaap in een oude schoolbus aan zee
Beachbus aan zee

Safaritent in sixties stijl

Kamperen in luxe én in sixties stijl doe je in Friesland. In het plaatsje Oudehaske vind je een minicamping waar deze prachtige sixties safaritent te vinden is. Hier slaap je met maximaal 4 personen en geniet je volop van de retro inrichting met spullen en meubels uit de jaren 60. Denk aan fraaie rotan stoelen, vintage tafels en kleurrijke zonnebedden. In de tent zijn twee slaapcabines aanwezig, waarvan één met een tweepersoonsbed en de ander met twee eenpersoonsbedden. Op de bedden ligt het retro dekbed al voor je klaar.

Het sanitair vind je buiten de tent: net zoals wanneer je met je eigen tentje of camper op de camping staat moet je naar het sanitairgebouw om je behoefte te doen of te douchen. Dat is geen probleem, want zo geniet je optimaal van de groene omgeving. De safaritent staat op het Friese platteland en dat is overal goed te zien. Onze tip? Bestel een ontbijtbox bij je verblijf met lekkere lokale producten. Dat maakt je bijzondere verblijf in deze retro safaritent helemaal af.

Safaritent in sixties stijl
In sixties stijl logeren in Friesland

Meer inspiratie over bijzonder overnachten?

Op zoek naar meer bijzondere ​retro plekken om te overnachten? Check dan ons aanbod retro en vintage overnachtingen en laat je verrassen. Wil je op de hoogte blijven van onze originele overnachtingen en het nieuwste aanbod? Volg ons dan via Instagram of Facebook


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht