Tips

Tips voor een bijzondere vakantie met 3+ kinderen


maandag 3 januari 2022

Bij de geboorte van je kind(eren) veranderd je leven opeens heel snel. Van een onbezorgd en impulsief leven, moet je nu alles tot in de puntjes plannen. Zeker als je ouder bent van (meer dan) 3 kinderen is voorbereiding het halve werk. Het op vakantie gaan met een groot gezin vergt veel regelwerk en discipline. Wij hebben speciaal voor jou 4 handige tips op een rijtje gezet die je helpen om de vakantie zo goed mogelijk te laten verlopen!

Tips voor een bijzondere vakantie met 3+ kinderen

Tip 1: Boek zo vroeg mogelijk

Met jonge kinderen zit je vaak gebonden aan schoolvakanties. Je weet in principe alle vrije weken van je kids al voor het hele jaar. Heb je een flexibele baan en kan je vakantie nemen wanneer je wilt? Plan dan zo vroeg mogelijk je vakantie in. Vaak hebben vakantieaanbieders vroegboekdeals, wat natuurlijk heel handig is als je voor veel personen een vakantie moet boeken. Ook hebben campings en hotels vaak speciale familiekamers of - tenten waar je prima in past met een groot gezin. Daarom is het ook handig om vroeg te boeken; grote kamers zijn vaak erg gewild. Boek vroeg om er zeker van te zijn dat jouw favoriete accommodatie nog beschikbaar is!


Tip 2: Goed zoeken

Een all-inclusive vakantie klinkt misschien heel aantrekkelijk, maar met een groot gezin lopen de kosten al vrij snel op tijdens zo’n vakantie. Kijk bijvoorbeeld eens naar leuke Airbnb huizen. Deze worden vaak aangeboden voor een fijne prijs en je kunt er met veel personen in verblijven. Zoek een leuke stad waar je veel kan doen en boek een huis die daar in de buurt zit. Zo bespaar je flink op de kosten!

Tip 3: Maak een paklijst

Het lijkt misschien wat overdreven, maar maak per gezinslid een paklijst. Een vakantie is om te ontspannen en het laatste wat je wilt is inpakstress terwijl de kinderen door het dolle heen zijn omdat jullie op vakantie gaan. Als je van tevoren bedenkt en opschrijft wat je allemaal mee wil nemen, hoef je het vlak voor vertrek alleen nog maar in een koffer te stoppen. Op internet vind je veel verschillende soorten opties aan paklijsten. Vul deze aan met je eigen spullen en pakken maar!


Tip 4: Bedenk alvast leuke uitjes

Als je een accommodatie gaat boeken, is het verstandig om van tevoren te kijken wat er in de buurt allemaal te doen is. Zeker als je (meerdere) kinderen hebt, kan het soms een uitdaging zijn om ze allemaal te vermaken. Zoek bijvoorbeeld een camping waar veel leuke activiteiten voor de jeugd georganiseerd worden. Een animatieteam zorgt voor het entertainment van je kids zodat je zelf ook van je vakantie kan genieten! Kijk ook naar leuke uitjes die je in de buurt van je verblijf kunt doen. In veel steden zijn genoeg activiteiten te doen voor een leuk dagje weg met je kinderen! 


Op vakantie met een groot gezin is een heel leuk uitje voor iedereen. Als je zorgt voor een goede voorbereiding, research en een grote zak snoep voor onderweg wordt het vast en zeker een vakantie om niet te vergeten! Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht