Tips

Uniek overnachten met huisdier: waar kan dat en waar op letten?


woensdag 25 november 2020

Ben je op zoek naar een originele overnachting waar je je trouwe viervoeter mee mag nemen? In Nederland en daarbuiten vind je diverse bijzondere accommodaties waar je kunt overnachten met je huisdier. In dit artikel vertellen we je er meer over.

Uniek overnachten met huisdier: waar kan dat en waar op letten?
Plaggenhut in Drenthe

Waar moet ik op letten wanneer ik mijn huisdier mee wil nemen?

Vrijwel iedere hondenbezitter zal het erover eens zijn: een vakantie mét hond is leuker dan een vakantie zonder hond. Gelukkig zijn er voldoende bijzondere plekjes in en buiten Nederland waar je lekker vakantie kunt vieren met je harige viervoeter. Ben je van plan om je hond mee te nemen dan moet je op een paar dingen letten. Binnen Nederland zijn er niet zoveel regels omtrent het meenemen van je huisdier op vakantie. Ga je echter een paar dagen op vakantie naar een ander land in Europa, zoals Schotland, Noorwegen of Spanje? Check dan altijd welke inentingen je huisdier moet krijgen.

Een dierenpaspoort en een chip zijn altijd verplicht - ook wanneer je gewoon in Nederland blijft is een paspoort handig. Daarin worden namelijk alle inentingen beschreven die je hond heeft gekregen. Daarnaast moet je kijken naar het ras van je hond. Wist je dat niet alle rassen overal welkom zijn? De pitbull mag in veel landen helaas niet mee. Verder is het aan te raden om een tripje voor je hond zo comfortabel mogelijk te maken, zodat het dier weinig tot geen stress ervaart. Maak vooraf een handige checklist met spullen die je absoluut mee moet nemen voor je hond. Denk aan voer, speeltjes, een duidelijke foto van je huisdier en een EHBO kistje.

Waar moet ik op letten wanneer ik mijn huisdier mee wil nemen?
Hond mee op vakantie

Magisch overnachten met je hond in een dome in Drenthe

Misschien nog wel unieker zijn de 5 verschillende domes op Camping BuitenLand in Drenthe. Deze domes staan in het zogeheten Domicilië, een klein dorpje ergens tussen het groen op de camping. In het midden vind je een grote vuurplaats waar je met z'n allen kunt genieten van een lange avond. Hoe leuk is het om met meerdere mensen én honden de domes af te huren voor een geslaagde vakantie waarbij je ook nog eens de nodige afstand kunt houden? Dat past helemaal binnen deze tijd. In iedere dome kun je met maximaal 6 personen slapen. Dat betekent dus dat er plek is voor 30 mensen en 5 honden!

Wat zo bijzonder is aan de domes bij Camping BuitenLand is dat ieder rond huisje een ander thema heeft. De ronde vorm en het gebruik van kleurrijke, herbruikbare materialen nemen je even mee naar Mongolië, waar mensen dit soort yurts als huis hebben. Toch zijn de domes niet precies hetzelfde als yurts; hoewel ze wel net zo gezellig zijn. Omdat het stervormige dak van het huisje open kan, heb je vanuit binnen uitzicht op de sterren en de natuur. Vanuit de dome stap je zo het bos in: heerlijk voor jou én voor je viervoeter.

Magisch overnachten met je hond in een dome in Drenthe
Slapen in een dome in Drenthe

Ook leuk met de hond: slapen in een Diamant vorm Tiny house in het bos met heerlijk ligbad

Dit Tiny house op een kleinschalig vakantiepark in Overijssel is geschikt voor maximaal 4 personen en super knus ingericht. De bedstee is een waar avontuur voor kinderen, waar ze heerlijk boven elkaar kunnen slapen. De Master bedroom is fantastisch aangekleed met hoogwaardige meubels, en aan het voeteneinde zelfs een luxe ligbad! Vanuit het ligbad kijk je door de pui naar buiten, zodat je vanuit bad de eekhoorntjes en konijntjes kunt aanschouwen.

Ook leuk met de hond: slapen in een Diamant vorm Tiny house in het bos met heerlijk ligbad
Tiny house in Overijssel

Lekker uitwaaien aan zee bij Duinhotel Tien Torens

Wil je liever iets meer bij zee slapen en ben je op zoek naar ultieme luxe verpakt in een bijzondere overnachting waar je ook nog eens met je hond terecht kunt? Dat is een hele mond vol, maar niet onbereikbaar: in Zoutelande vind je namelijk het bijzondere Duinhotel Tien Torens, een hotel in de duinen met een eigen strandopgang. Vanuit je bed kun je ver uitkijken over de duinen, het strand en de zee! Wat zo uniek is aan dit hotel is dat de buitenkant voornamelijk bestaat uit duinbegroeiing. Daardoor gaat het hotel helemaal op in de omgeving en past het volledig bij een rustig en natuurlijk geheel.

Duurzaamheid is belangrijk bij Duinhotel Tien Torens; dat zie je terug in ieder aspect van het hotel. Zo wekt het hotel eigen energie op waar je optimaal gebruik van kunt maken. Boek een kamer met uitzicht op zee of ontdek de duinkant van het hotel. Iedere kamer is comfortabel ingericht met grote bedden, een luxe badkamer en een fijn plekje om te zitten. Ontdek de Zeeuwse kust of bezoek een van de steden in de buurt. Het is de ideale romantische plek om met z'n tweetjes en de hond tot rust te komen.

Lekker uitwaaien aan zee bij Duinhotel Tien Torens
Duinhotel Tien Torens in Zoutelande

Meer inspiratie over bijzonder overnachten?

Op zoek naar meer bijzondere accommodaties om te overnachten met je huisdier? Check dan ons aanbod huisdiervriendelijke accommodaties en laat je verrassen. Wil je op de hoogte blijven van onze originele overnachtingen en het nieuwste aanbod? Volg ons dan via Instagram of Facebook. 


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht