Tips

Vriendinnenweekend


donderdag 9 januari 2020

Hebben jij en je vriendinnen een jaarlijkse traditie waarbij jullie minstens een keer per jaar samen een weekend weggaan? Of misschien wil je die juist wel in het leven roepen? Wij verzamelden de leukste en origineelste accommodaties voor een vriendinnenweekend. Wanneer je in een van deze plekken verblijft ga je gegarandeerd een onvergetelijke tijd tegemoet: of jullie nou de hele tijd bij jullie tijdelijke stulpje bivakkeren of ook nog de omgeving of het stadscentrum onveilig gaan maken. Voor iedere vriendinnengroep, klein of groot, zit er wel wat bij!

Vriendinnenweekend

Trek die agenda's!

Hebben jullie een druk leven en schiet het regelmatig met elkaar afspreken er soms een beetje bij in? Hoogste tijd om daar verandering in te brengen! Plan een vriendinnenweekend en ga er met z’n allen even een paar dagen tussenuit: zo heb je alle tijd om uitgebreid met elkaar bij te kletsen en leuke dingen te doen, maar dan zonder de dagelijkse beslommeringen om je heen (zoals werk, kids en het huishouden). Doe het dan wel gelijk in stijl en kies voor een bijzondere overnachtingsplek om jullie weekend weg nog onvergetelijker te maken: van slapen aan of op het water tot aan unieke accommodaties middenin de stad of juist op het platteland.

Vriendinnenweekend aan of op het water

Mocht je in het voorjaar of gedurende de zomer je vriendinnenweekend willen laten plaatsvinden, dan is aan of op het water natuurlijk de beste plek. Zoek verkoeling in zee, leg je handdoek neer op het strand en/of borrel bij een van de vlakbij gelegen (beach)clubs. Zo kun je onder meer terecht op de historische SS Rotterdam of in het Kurhaus in Scheveningen. Liever niet je onderkomen hoeven delen met anderen? Kies dan bijvoorbeeld voor de Humpy Dumpy Watervilla in het Noord-Hollandse Oostknollendam, de Blokhutboot in het Brabantse Heerewaarden of voor een heus Waterpaleis in Arnhem. Liever met je voeten op het droge als je richting dromenland gaat? Dan is een yurt aan het zwemmeer in Sellingen (Groningen) de plek voor jou! Ook een natuurlodge in Wapserveen of de Haagse strandhuisjes zouden goede opties zijn. In Bloemendaal kunnen jullie een Retro trailer of Sea Lodge delen. 

Vriendinnenweekend in de stad

Willen jullie graag de stad in tijdens jullie vriendinnenweekend? Ook dat kan! Slaap bijvoorbeeld in de oudste herberg in het centrum van Den Haag of een voormalig snoepwinkel in het centrum van Deventer. In Maastricht ben je aan het juiste adres voor een heerlijke overnachting en cocktails in een superdeluxe gotisch klooster. Staat Rotterdam nog op jullie wensenlijst? Verblijf in een voormalige elektriciteitsfabriek in Delfshaven of de wereldberoemde Kubuswoningen. Liever Amsterdam onveilig maken? Kies voor het door Nederlandse ontwerpers en kunstenaars Lloyd Hotel of overnacht in een luxe designtoren.

Vriendinnenweekend in de natuur

Wie een plek zoekt waar jullie niet kan worden gestoord of afgeleid, is aan het juiste adres in de natuur. Gelukkig zijn daar ook meer dan genoeg mogelijkheden voor een vriendinnenweekend, ongeacht welke provincie je kiest. Verblijf bijvoorbeeld eens in een pipowagen op een camping (dat kan zelfs inclusief sauna en hot-tub), in een plattelandsvilla of in een oude kerk in een karakteristiek dorpje. Of wat dachten jullie van een overnachting in een echte luchtballon, voormalig treinstation of een heus kasteel? Reden genoeg om misschien toch wat vaker een vriendinnenweekend te plannen!


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht