Tips

Zomerse tiny houses aan het water


dinsdag 17 mei 2022

Is er iets fijner dan slapen in een tiny house? Jazeker: slapen in een tiny house aan het water! In dit artikel vertellen we je meer over 5 magische tiny houses aan of op het water.

Zomerse tiny houses aan het water
Wikkelboat

Tiny house op het water in Noord-Holland

In Andijk in Noord-Holland vind je een wel heel bijzonder tiny house in de buurt van water. Dit moderne tiny house voor 1 tot 3 personen drijft namelijk óp het water! De studio is slechts 14m2 groot, hoewel je dat door de grote ramen en de stijlvolle inrichting absoluut niet merkt. Er is een tweepersoonsbed aanwezig, evenals een slaapbank, gezellig zitje en kleine keuken.

Als het ook maar een beetje lekker weer is, zit je hier natuurlijk het allerliefst buiten. Het tiny house beschikt over een eigen terras met uitzicht over de haven en het omliggende groen. Bizar maar waar: het terras is groter dan de oppervlakte van het huisje zelf! Wil je je overnachting hier echt helemaal compleet maken? Boek dan een ontbijt van € 12,50 per persoon bij je verblijf. Dat is optimaal genieten!

Tiny house op het water in Noord-Holland
Logeren op het water

EcoLodge Tiny House aan het water in Friesland

In het Friese Westergeest staat een unieke accommodatie waar duurzaamheid en comfort centraal staan. In deze EcoLodge Tiny House slaap je direct aan het water; in het hart van de ongerepte natuur van Friesland. Het tiny house past door de houten opbouw ontzettend goed in het groen en staat op een kleinschalig vakantiepark.

Hier logeer je met maximaal 3 personen en leef en slaap je in 1 ruimte. Daar vind je alles wat je nodig hebt: van een ruime keuken tot een gezellig zitje en een aparte badkamer. Deze EcoLodge beschikt over eigen zonnepanelen om groene stroom mee op te wekken. Wat helemaal leuk is, is dat alle vakantiehuisjes hier een eigen aanlegoever hebben om een bootje vast te leggen.

EcoLodge Tiny House aan het water in Friesland
Duurzaam tiny house in Friesland

Tiny house aan het Veerse Meer in Zeeland

Nog een stukje zuidelijker dan Rotterdam vind je dit circulaire tiny house direct gelegen aan het Veerse Meer. Moderner kan een tiny house bijna niet: dit huisje van hout is duurzaam, energiezuinig én circulair. Hier wordt luxe gecombineerd met eenvoud, wat de perfecte combinatie blijkt van een mooie accommodatie in de natuur.

Hoewel het tiny house op een vakantiepark staat, zul je hier vooral veel rust ervaren. Vanuit je huisje kijk je uit over het water en zelfs vanuit het tweepersoonsbed op de vide heb je hier zicht op. Er is plek voor maximaal 4 personen; naast de vide kun je in een tweepersoonskamer op de begane grond slapen. Vergeet ook zeker het ruime terras niet waar het met een zonnetje fijn toeven is.

Tiny house aan het Veerse Meer in Zeeland
Kreeksuite aan het Veerse Meer

Tiny house De Hut bij het strand van Callantsoog

Ben je meer een liefhebber van de zee en het strand? Dan is dit Tiny House genaamd De Hut in Callantsoog misschien wel iets voor je. Op dit rustige plekje in het groen vind je enkele hele uniek gebouwde tiny houses. Deze huisjes zijn geschikt voor 2 personen en zien er door de ronde vormen en het gebruik van hout extra knus uit.

Buiten kijk je uit over de mooie landerijen en weilanden, terwijl je binnen optimaal geniet van een comfortabel bed in een nisje, een fijn zitje en je eigen ruime badkamer. Hier ontbreekt je echt aan helemaal niets! Het strand ligt op slechts 10 minuten loopafstand, dus daar ben je zo. Zoek de drukte op in het gezellige Callantsoog of geniet van alle rust op het terras bij je eigen tiny house.

Tiny house De Hut bij het strand van Callantsoog
Tiny house bij zee in Noord-Holland

Slaap op een Wikkelboat in Rotterdam

Hoe mooi en rustgevend de natuur ook is; sommige mensen verlangen juist naar een beetje reuring tijdens een of meerdere nachtjes weg. Geloof ons: die ga je zeker krijgen wanneer je in een van de Wikkelboats in Rotterdam slaapt. Een wikkelboat is een drijvend huisje van heel wat lagen karton en is daarmee compleet duurzaam opgebouwd. Extra leuk om te weten: ze zijn in Nederland ontworpen!

In deze specifieke wikkelhouse is ruimte voor 4 tot 8 personen. Tijdens je verblijf kun je gebruik maken van de aanwezige whirlpool en de loungebank, terwijl je over Rotterdam uitkijkt. Wat een bijzondere plek om in zo'n tiny house te slapen! Je verblijft hier namelijk midden in de stad. Alles is binnen loopafstand: van leuke koffietentjes tot heerlijke restaurants.

Slaap op een Wikkelboat in Rotterdam
Wikkelboats in het hart van Rotterdam

Meer inspiratie nodig voor je volgende unieke overnachting?

Op zoek naar meer vette tiny houses? Check dan ons aanbod met tiny houses voor meer inspiratie. Wil je op de hoogte blijven van onze originele overnachtingen en het nieuwste aanbod? Volg ons dan via Instagram of Facebook


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht