Trends

3 accommodaties in Rotterdam die vroeger een heel andere functie hadden


dinsdag 12 november 2019

Dat Rotterdam hip en innovatief is, is niets nieuws onder de zon. De volgende drie originele overnachtingsplekken zijn daar uitstekende voorbeelden van. Voorheen hadden ze een totaal andere taak: typische gevallen van ‘vergane glorie in een nieuw jasje’!

3 accommodaties in Rotterdam die vroeger een heel andere functie hadden

Hotel New York

Nadat The Grand Old Lady, zoals het gebouw ook werd genoemd, enige jaren leeg stond werd het zorgvuldig verbouwd en gerenoveerd. Hotel New York is gevestigd in het voormalige hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn. Ruim 100 jaar vervoerden de schepen van de Holland Amerika Lijn passagiers (veelal emigranten) van Rotterdam naar New York.

Hotel New York

Hotel Pincoffs: Slapen in een oud douanegebouw

Het nu stijlvolle Suite Hotel Pincoffs was voorheen het douanegebouw van de beruchte Rotterdammer Lodewijk Pincoffs. Waar eerder frauduleuze praktijken aan de orde van de dag waren, heerst nu een ontspannen, luxe sfeer temidden van monumentale grootsheid. De kamers zijn van alle weelde voorzien. Vanuit dit boutique hotel, dat tot de vijf meest luxe hotels van de havenstad behoort, heb je prachtig zicht op de beroemde Erasmusbrug. Het is dé plek voor een weekend weg of een zakentrip. Pincoffs ligt op de hippe kop van Zuid en heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Zo worden voor de maaltijden zoveel mogelijk biologische en FairTrade producten gebruikt. Goede ‘customs’ dus!

Hotel Pincoffs: Slapen in een oud douanegebouw

SS Rotterdam: Slapen op een cruiseschip van weleer

Het schip dat in de jaren vijftig op de alom bekende Holland-Amerika Lijn voer, biedt een onvergetelijke overnachting. Stap aan boord van dit 228 meter lange schip en ga op in het cruise leven. Met kamers in onder andere thema’s als Manhattan en Bahama’s waan je je letterlijk in het grote sop. Ook je kids zullen genieten. Ze krijgen een kapiteinspaspoort en kunnen via flessenpost een bericht naar opa en oma sturen. Op een behouden vaart, ahoy!

SS Rotterdam: Slapen op een cruiseschip van weleer

Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht