Trends

Slapen op hoogte: hier moet je zijn


woensdag 16 oktober 2024

Zoek je een originele hotelkamer en heb je geen last van hoogtevrees? Ga dan eens slapen op grote hoogte! Want wist je bijvoorbeeld dat je kunt overnachten in de Euromast in Rotterdam? Of in een vuur- of watertoren in Friesland? Fantastische uitzichten gegarandeerd! In dit artikel vertellen we je meer over slapen op hoogte.

Slapen op hoogte: hier moet je zijn

Waarom slapen op grote hoogte een aanrader is

Slapen op grote hoogte kan op veel manieren. Van luxe vakantiewoningen die op palen staan en overnachten in een watertoren tot aan bijzondere boomhutten en hijskranen die omgetoverd zijn tot bijzondere accommodaties. Met andere woorden: voor elk type is er wel iets te vinden, behalve als je hoogtevrees hebt. Mocht je geen last hebben van angst op hoogte, dan is het zeker aan te raden om eens een nachtje of langer op grote hoogte te boeken. Zo'n overnachting is namelijk een echt avontuur! Je kijkt niet alleen je ogen uit, maar ervaart zo'n plek ook heel anders dan een standaard hotel.

Dat heeft natuurlijk alles te maken met de hoogte waarop je slaapt. Vanaf boven bekijk je de wereld vanuit een totaal andere hoe dan je gewend bent. Pak er een kop koffie of thee bij en geniet volop van het uitzicht. Met een beetje geluk is het uitzicht prachtig! Misschien kijk je wel uit over weilanden, bossen of water of wellicht slaap je ergens op hoogte in een stad. Een ander groot voordeel van slapen op hoogte is dat je hier volledige privacy ervaart. Er zijn vaak geen (of weinig) nabijgelegen accommodaties op dezelfde hoogte, wat de ervaring toch weer extra uniek maakt. 

Waarom slapen op grote hoogte een aanrader is
Suite op hoogte in Friesland

Bijzonder overnachten op hoogte in een havenkraan

Voor de echte daredevils staan er in Amsterdam twee kranen waar je hoog boven de grond slaapt. In de een heb je de beschikking over een appartement van drie verdiepingen in een een havenkraan aan het IJ, in de ander overnacht je in Faralda Kraanhotel, in een kraansuite op maar liefst 50 meter hoogte. Op de bovenste verdieping vind je een jacuzzi om de bijzondere ervaring helemaal af te maken. En wat dacht je van deze voormalige havenkraan in Den Bosch? Hier bepaal je je eigen uitzicht, want je kunt de kraan bewegen! - en dat gewoon vanuit bed. Wow!

Lees hier ons interview met eigenaren Marjolein en Victor en kom meer te weten over het verhaal achter de voormalige havenkraan in Den Bosch.

Bijzonder overnachten op hoogte in een havenkraan
Slapen in een havenkraan

Luxe overnachten in een watertoren op hoogte

Nederland was vroeger behoorlijk afhankelijk van de verschillende watertorens die nog steeds in ons land staan. Inmiddels zijn een aantal exemplaren verbouwd tot bijzondere accommodaties waar je nu kunt slapen op grote hoogte. Romantisch met z’n twee of juist als grote groep. Want waar de ene locatie fungeert als hotel of Bed & Breakfast, kun je de andere toren volledig afhuren als groepsaccommodatie. Heb je gelijk een unieke plek voor je volgende familieweekend! 

Een van die torens waar je kunt slapen staat in het noorden van het land. Van grote afstand zie je deze markante toren in het Friese Nes al staan. De watertoren heeft jarenlang 515 kuub water gehuisvest maar inmiddels is deze 41 meter hoge toren omgebouwd tot een klein hotel. Het hotel bestaat uit twee luxe tweepersoons suites met behalve een lekker bed ook een 2-persoons bubbelbad. En goed nieuws: er is een lift, dus je hoeft niet te klimmen!

Luxe overnachten in een watertoren op hoogte
Watertoren in Friesland

Overnachten in een boomhut op hoogte

Iets minder hoog, maar zeker niet minder spannend is de boomhut. Inmiddels te vinden in allerlei soorten, maten en niveaus: van simpele varianten waar je back to basic gaat tot aan luxe boomsuites die uitgerust zijn met onder meer een jacuzzi. Een ding hebben ze allemaal gemeen: je moet er wel wat (trappen) voor klimmen om binnen te komen. In sommige gevallen kun je wel met de glijbaan weer naar beneden. Verspreid over Nederland vind je talloze boomhutten die je kunt huren voor een avontuur in de lucht.

Neem bijvoorbeeld deze knusse boomvilla in Wieringerwerf waar je met maximaal 6 personen kunt overnachten. Er zijn 3 van zulke prachtige houten boomhutten te vinden op deze plek (camping) en in iedere boomhut word je wakker tussen het groen van de bomen. Ben je op zoek naar een boomhut voor een grote groep? Dan is deze Boomhut in Reek de ideale plek, want hier kun je met maximaal 26 personen overnachten. Ideaal voor familie- en/of vriendenuitjes!

Overnachten in een boomhut op hoogte
Slapen in een boomhut

Bijzonder hotel op hoogte boeken

Naast boomhutten, watertorens en havenkranen is er nog een optie voor slapen op hoogte: in een bijzonder hotel op hoogte. Ze zien er niet alleen van buiten heel imposant uit, maar ook van binnen valt in deze hotels je mond open van verbazing. Kijk bijvoorbeeld eens naar de prachtige luxe zeezichtkamers van dit hotel in Scheveningen. Wat een plaatje! Vanuit je bed én bad heb je uitzicht op het strand. Omdat het hotel op een hogere ondergrond gebouwd is, lijkt het automatisch alsof je hoger slaapt. Ideaal!

Rotterdam doet hier overigens niets voor onder. Kies voor een kamer op een van de bovenste etages van nhow De Rotterdam of dans ‘s avonds in de bar op het dak van het hotel. Wat een waanzinnig uitzicht heb je vanaf hier! In IJmuiden vind je nog een bijzonder hotel waar je zeker eens geweest moet zijn. Hier kun je namelijk slapen in de Seinpoststelling van IJmuiden. Dit oude gebouw is omgebouwd tot een uniek eenkamerhotel waar je met maximaal 2 personen kunt slapen. Geniet samen van golden hour over het water. Natuurlijk mag de Euromast niet ontbreken in dit lijstje. In dit Euromast vind je twee luxe suites waar je kunt overnachten. Romantisch op en top!

Bijzonder hotel op hoogte boeken
Hotelkamer met uitzicht op het strand

Meer inspiratie nodig voor je volgende bijzondere overnachting op hoogte?

Wij hebben een groot aanbod aan bijzondere slaapplekken, zowel in de lucht als op de grond. Toch de hoogte in? Wat dacht je dan bijvoorbeeld van een overnachting in een havenkraan of in één van deze watertorens? Wil je op de hoogte blijven van onze originele overnachtingen en het nieuwste aanbod? Volg ons dan via Instagram of Facebook.


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht