Trends

3x duurzaam gebouwde vakantiehuisjes


donderdag 21 november 2019

Er komt steeds meer focus op duurzaamheid, ook in Nederland. Je hebt misschien al wel eens van een Tiny House gehoord, waar je woont of verblijft in een klein huisje dat volledig van ecologische materialen is gebouwd. Maar er zijn meer opties! Wat dacht je van slapen in bijvoorbeeld een huis van karton of een duurzame trekkershut? We zetten drie duurzame accommodaties voor je op een rij.

3x duurzaam gebouwde vakantiehuisjes

1. Duurzame trekkershut – diverse locaties

Op meerdere plekken in Nederland vind je een hele hippe én duurzame trekkershut: de Trek-In. Deze prijswinnende accommodatie is ontworpen door studenten van de Technische Universiteit Eindhoven en is een waar pareltje om te zien. Elke trekkershut is weer anders doordat de materialen vroeger een andere functie hadden en onderling weer verschillen. In je huisje vind je een certificaat waarop staat aangegeven waar het gebruikte toebehoren vandaan komt. De Trek-In staat dan wel op campings, kamperen kun je het bijna niet meer noemen. Het huisje is uitgerust met een twee slaapnissen met ieder een tweepersoonsbed, een slaapbank, zitgedeelte en een volledig uitgeruste keuken. Ook een badkamer met douche en toilet is aanwezig.

1. Duurzame trekkershut – diverse locaties

2. Kartonnen huisje op het water – Rotterdam

In het Maritiem District van Rotterdam kun je tegenwoordig slapen op een boot dat geheel van karton is gemaakt. Je hebt de beschikking over bijna alle voorzieningen die je in een ‘normale’ woning ook zou vinden: denk aan twee luxe tweepersoonsbedden, een vaatwasser, een volledig uitgeruste keuken en een badkamer met douche. Het is een Nederlands ontwerp: dankzij de bijzondere bouw en het gebruik van het karton en hout is de boot niet alleen duurzaam, maar ook heel makkelijk te plaatsen omdat het geen fundering nodig heeft.

2. Kartonnen huisje op het water – Rotterdam

3. Kartonnen huisje in de natuur – Dordrecht

Liever duurzaam overnachten op het vasteland? Ook dat kan! Het allereerste kartonnen vakantiehuisje van Nederland vind je in de Biesbosch, vlakbij Dordrecht. Je slaapt hier op een privé-stukje op het terrein van Stayokay Dordrecht, in een kartonnen mini-penthouse. Dankzij de grote ramen biedt het een fantastisch uitzicht over de natuur. Het huisje is maar liefst drie keer duurzamer dan traditionele bouw. Binnenin vind je een luxe tweepersoonsbed, een stapelbed, een zit-/eethoek en een kitchenette.

3. Kartonnen huisje in de natuur – Dordrecht

Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht