Trends

Beestachtig leuk overnachten: 5 accommodaties tussen de dieren


donderdag 1 oktober 2020

Heb je altijd al eens willen overnachten tussen de koeien, bij de geitjes of tussen de schapen? Grijp dan nu je kans en boek in het kader van Werelddierendag een bijzondere overnachting tussen de dieren. In dit artikel lees je meer over 5 unieke en beestachtig leuke slaapplekken.

Beestachtig leuk overnachten: 5 accommodaties tussen de dieren

Slapen tussen de schapen in Noord-Brabant

In het gezellige Mill in Noord-Brabant slaap je bij een oude boerderij op een heerlijke plek tussen de schapen. Hier vind je namelijk zogeheten schaapskooitjes: houten huisjes op poten die omgeven zijn door groen. De huizen hebben wel wat weg van een knusse boomhut, maar dan niet in een boom. Onder, naast, achter en voor je schaapskooi grazen tientallen schapen. Je hebt vanaf je accommodatie dus altijd uitzicht op deze wollige dieren!

De schaapskooien beschikken over twee tweepersoonsbedden en zijn dus bedoeld voor maximaal vier personen. Ga er lekker met vrienden op uit of neem je kids mee tijdens een weekendje weg tussen de schapen. Er is een zitplek te vinden met koffie- en theemogelijkheden. Let op: in het huisje is geen sanitair aanwezig. Daarvoor moet je naar een apart sanitairgebouw. Natuurlijk is dat helemaal geen straf wanneer je onderweg familie schaap kunt aaien. 

Slapen tussen de schapen in Noord-Brabant
Schaapskooitjes in Mill

Bijzonder overnachten in een alpaca-trailer in Zeeland

In het Zeeuwse Aagtekerke slaap je op een wel heel bijzondere manier tussen de dieren: hier is een voormalige alpaca-trailer omgebouwd tot heuse slaapplek! Dat is niet het enige: deze Alpacas on Wheelzzz staat ook nog eens op een landelijke camping waar alpaca's wonen. Je bent hier dus omgeven met alles dat met deze harige dieren te maken heeft. Hoe leuk is dat? Naast alpaca's vind je hier ook kippen, pauwen en kalkoenen.

De trailer is klein maar fijn en biedt ruimte voor twee personen. Je slaapt op een ingebouwde vide onder een groot luik. Je kunt hier bij heldere hemel dus sterren kijken vanuit je bed! Je verwacht het misschien niet, maar er is zelfs een kitchenette en een zithoekje te vinden in deze oude trailer. Evenals een Senseo-apparaat, potten en pannen en een vaste bank. De zee is om de hoek, evenals leuke steden zoals Middelburg en Domburg.

Bijzonder overnachten in een alpaca-trailer in Zeeland
Wow: slaap in een alpaca-trailer in Zeeland

Luxe plaggenhut tussen de geitjes in Drenthe

Ervaar de natuur in Drenthe in een fraaie plaggenhut op een groen vakantiepark. In Plaggenhut Deluxe Drostenveen zullen jullie je geen moment vervelen. Dit heerlijke huisje is eigenlijk een soort kleine boerderij waar vroeger werknemers van een boerderij woonden. Nu kunnen jullie er overnachten en wel tussen de geiten! Vanuit de eetkamer kijk je namelijk direct in het verblijf van Gerrit en Greet geit. Hoe bijzonder is dat?

Wees niet bang: je ruikt ze niet! Er is een glazen wand aanwezig, waardoor je de beestjes alleen kunt zien. Hoe leuk is het om wakker te worden met een kop koffie en lekker vanaf je stoel naar de geiten te kijken? Je slaapt hier met maximaal vijf personen; er zijn drie bedsteden te vinden evenals een eetkamer, keuken, badkamer en zelfs een zitplek met open haard. Hierdoor is het huisje geschikt voor alle seizoenen.

Luxe plaggenhut tussen de geitjes in Drenthe
Overnachten tussen de geiten in Drenthe

Slaap tussen de koeien in een strowagen in Friesland

In Nederland vind je diverse B&B's die naast een standaard verblijf een unieke slaapplek aanbieden. Wat dacht je van de strowagen van B&B Gastopstal in Wyns in Friesland? Een strowagen is eigenlijk precies zoals de naam het zegt: een voormalige strowagen die omgebouwd is tot comfortabele slaapplek. Hier slaap je met maximaal vier personen op 1,5 meter boven het grasveld. Vanaf je zitplek heb je uitzicht op de grazende koeien en heel veel natuur. Wat een rust.

Huur een bootje in de buurt en ontdek de omgeving vanaf het water. Of ga lekker op het terras zitten en geniet van de stilte en de bijzondere slaapplek. In de strowagen vind je een tweepersoonsbed en twee hoogslapers. Ook is er een volledige keuken aanwezig, inclusief een zit- en eetplek en een badkamer. Extra leuk: huisdieren zijn welkom! 

Slaap tussen de koeien in een strowagen in Friesland
Wakker worden met uitzicht op koeien

Romantisch bakhuisje naast paarden en kippen

Ben je op zoek naar een basic maar romantisch huisje tussen de dieren om er even met z'n tweetjes tussenuit te gaan? Misschien is dit bakhuisje bij een monumentale boerderij in Winterswijk in de Achterhoek dan iets voor jou. Dit piepkleine huisje is maar 12m2 groot en toch van alle gemakken voorzien voor een fijn weekje of weekendje weg. Er is een gezellige houtkachel aanwezig, net als een knusse zithoek, een kleine keuken en zelfs een badkamertje.

Om de hoek heb je zicht op een aantal prachtige Friese paarden en kun je kennismaken met de kippen,  vogels, katten en andere dieren. Er is buiten een zitje aanwezig waar je lekker kunt genieten van de omgeving en vooral: de stilte. Hier kom je echt volledig tot rust! Natuurlijk kun je ook de omgeving ontdekken; de Achterhoek is immers zeker het ontdekken waard. Ontdek de natuurgebieden in de buurt per fiets of ga de grens over naar Duitsland.

Romantisch bakhuisje naast paarden en kippen
Superknus huisje tussen de dieren in de Achterhoek

Nog meer beestachtige accommodaties

Bovenstaande slaapplekken zijn niet de enige accommodaties in Nederland waar je tussen de dieren kunt slapen. Bekijk ons aanbod voor slapen tussen de dieren en laat je verrassen. Ga je slapen tussen de schapen? Of wil je toch liever wakker worden met het uitzicht op kippen, varkens en koeien?

Nog meer beestachtige accommodaties
Slaap tussen de schapen bij De Vreemde Vogel

Blijf op de hoogte van onze nieuwste ontdekkingen

Wil je op de hoogte blijven van onze originele overnachtingen en het nieuwste aanbod? Volg ons dan via Instagram of Facebook.


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht