Trends

Dé plek voor muziekliefhebbers: een hotel in de vorm van een gitaar


zondag 21 juni 2020

Waar muziekliefhebbers in Nederland een bijzondere overnachting in een bed & breakfast of een hotel kunnen combineren met een muzikale avond in een stad hoef je in Florida tegenwoordig je hotel niet meer uit om van live-muziek te genieten. Eind 2019 openden namelijk de deuren van The Guitar Hotel - Hard Rock Hotel Florida, een gigantisch hotel in de vorm van een gitaar.

Dé plek voor muziekliefhebbers: een hotel in de vorm van een gitaar
© AP - Hard Rock Hotel in daglicht

Megahotel in Florida: The Guitar Hotel voor een bizarre vakantie

Net nu je denkt dat het niet gekker kan aan de andere kant van de oceaan kan het dat met de komst van dit hotel zeker wel. The Guitar Hotel is een ware droom voor iedereen met een grote voorliefde voor muziek. Of je nu dol bent op live-muziek of wanneer je zelf graag een gitaarliedje speelt; bij The Guitar Hotel in Florida is volop plek voor iedereen die een bizarre én te gekke vakantie wil beleven. Het complex is maar liefst 137 meter hoog en beschikt over 638 luxe suites en kamers. Wow! Genoeg ruimte dus.

Wanneer je er toch bent, is het aan te raden om direct voor een luxe optie te gaan: boek een nachtje in een platinum king suite en waan je als een echte koning(in). Ook hartstikke stijlvol is de luxury king suite en eerlijk: de junior king suite is ook enorm heerlijk. Waar je ook slaapt in dit hotel; pracht en praal staat voorop. Omdat het Guitar Hotel grotendeels van glas gemaakt is, heb je overal in het hotel uitzicht op de welbekende South Florida Skies.

Megahotel in Florida: The Guitar Hotel voor een bizarre vakantie
© Booking.com - Suites van The Guitar Hotel

Vervelen is geen optie bij dit Hard Rock Hotel

Je kunt je dus wel voorstellen wat voor een magische uitzichten je hebt vanaf de diverse verdiepingen van dit hotel. Hier uren rondlopen is dan ook absoluut geen straf. Na het vergapen aan de weelderigheid en de uitzichten is het tijd voor (ont)spanning. Vervelen is namelijk geen optie bij dit Hard Rock Hotel. Het motto van The Guitar Hotel is immers niet voor niets the party never ends! In het complex vind je 19 verschillende restaurants, 20 bars, een casino, een sportcomplex met yogalessen, fitnessapparaten en massagemogelijkheden, winkels, een spa en een nachtclub. Aan activiteit dus zeker geen gebrek.

In de grote zaal van het hotel is regelmatig een concert, comedy show of ander evenement bij te wonen. Check de agenda van het Hard Rock Hotel en je weet precies wanneer je wat kunt zien. Hierbij hebben we het over namen zoals Maroon 5, Jay Mohr en Alicia Keys. Iedere vrijdag en zaterdag is er live-muziek op het dak te vinden, waar je kunt genieten van lekker eten van allerlei foodtrucks. Hier kijk je uit over de Bora Bora lagoon, het grote azuurblauwe zwembad van het hotel. Het water is er zo prachtig lichtblauw dat het net lijkt of je je op een tropisch eiland bevindt. Kortom: héél uitnodigend voor een frisse duik.

Vervelen is geen optie bij dit Hard Rock Hotel
© Booking.com - Zwembad van The Guitar Hotel

The Guitar Hotel in de avond

Hoewel het hotel overdag al een plaatje is om te zien, licht het geheel in de avond helemaal op - letterlijk en figuurlijk. Dagelijks is er om 19:30 uur een kleurrijke lichtshow te zien rondom het hotel. Hierbij wordt onder andere de gitaar zelf tot in de puntjes prachtig uitgelicht. Ook zie je ‘s avonds goed dat lichtstralen de snaren van de gitaar fantastisch imiteren. Op die manier is de gitaar helemaal af. Het is hier in de avond heerlijk toeven buiten, omdat het in het zuiden van Florida altijd gemiddeld tussen de 21 en 31 graden is.

Ook wanneer je niet per se een muziekliefhebber bent, is dit gigantische hotel een bezoekje waard. Al is het alleen maar om je ogen eens flink uit te kijken en om zo’n unieke ervaring te beleven. Wie kan er in Nederland nou zeggen dat hij of zij al eens ín een gitaar heeft geslapen? Waarschijnlijk nog bijna niemand! En dat terwijl je er vanuit Nederland heel gemakkelijk komt. Boek een ticket naar vliegveld Fort Lauderdale en rijd binnen een kwartiertje naar The Guitar Hotel. Of geniet van de ophaalservice van het hotel - nu je toch bezig bent met jezelf verwennen, kan dat er immers ook nog wel bij!


The Guitar Hotel in de avond
© Photo News - The Guitar Hotel in de avond

Blijf op de hoogte van onze nieuwste ontdekkingen

Wil je op de hoogte blijven van onze originele overnachtingen en het nieuwste aanbod? Volg ons dan via Instagram of Facebook.


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht