Trends

Een bijzonder architectuur hotel: Hotel Marqués de Riscal


donderdag 22 oktober 2020

Combineer oud met nieuw en je krijgt een wel heel uniek designhotel in het hart van een middeleeuws dorp. In het Spaanse Elciego slaap je in dit wereldberoemde hotel dat ontworpen is door toparchitect Frank Gehry. Vamos!

Een bijzonder architectuur hotel: Hotel Marqués de Riscal
© Hotel Marques de Riscal

One of a kind hotel door wereldberoemde architect

Misschien ken je het dorp Elciego al wel of in ieder geval de streek waarin het dorp gevestigd is: de provincie Álava. Elciego is ook gelegen in de provincie La Rioja; bij wijnkenners gaat er bij deze naam vast een belletje rinkelen. In dit gebied worden namelijk de bekende Rioja-wijnen geproduceerd. Dit zijn de betere Spaanse wijnen die al vaker een prijs of award hebben gewonnen. Niemand minder dan de Canadees-Amerikaanse architect Frank Gehry besloot om hier een luxe hotel te openen. Dat was niet zonder reden: het verhaal gaat dat Gehry eerder zo ontzettend genoten heeft van een smaakvolle fles wijn bij het wijnhuis Marques de Riscal.

Maar om nou daarom een heel hotel op te bouwen? De kans is groot dat Gehry het dorp interessant genoeg vond om in te investeren. Dat is hem gelukt: tegenwoordig kun je hier terecht voor één of meerdere extreem luxe overnachtingen op een prachtige locatie. Gehry heeft er een adembenemend geheel van gemaakt. Stiekem mag je dat ook wel verwachten van een van de meest bekende architecten ter wereld. Hij is namelijk ook de architect van het bekende Guggenheim Museum in ​Spanje en het Vitra Design Museum in Duitsland. Het hotel heeft zelfs wel wat weg van het Guggenheim.

One of a kind hotel door wereldberoemde architect
© Hotel Marqués de Riscal

Heerlijk luxe hotel met 43 kamers

Het Hotel Marqués de Riscal is een ware eyecatcher in het gebied. Door het kunstzinnige design valt het bouwwerk zeker op tussen de oude huisjes en gebouwen van Elciego. Natuurlijk helpt het ook dat het hotel iets hoger gelegen is; daardoor heb je als gast de mooiste uitzichten vanaf je kamer, de lounge en het restaurant. Het hotel beschikt over vijf sterren en 43 kamers. Hoewel er in iedere kamer luxe te vinden is, maak je het zelf zo luxe als je wilt. Kies bijvoorbeeld voor een deluxe kamer met een kingsize bed of pak lekker uit en ga voor een premium villa met uitzicht op de bergen.

Iedere kamer bij dit hotel hebben luxe beddengoed, grote bedden en heerlijke kussens. Dat wordt dus volledig tot rust komen in dit magische plaatsje tussen de bergen. Ook beschikt elke kamer over een bad; sommige zelfs mét uitzicht. Ook profiteer je van gratis WiFi, een plasmatelevisie met satellietzenders en roomservice die je 24/7 kunt oproepen. Heb je dus zin om om 1 uur 's nachts lekker te eten of wat te drinken? Dat kan gewoon bij het Hotel Marqués de Riscal.

Heerlijk luxe hotel met 43 kamers
© Hotel Marqués de Riscal

Geniet van een verdiende vakantie in Elciego

Overnachten bij het Hotel Marqués de Riscal betekent dat je nergens aan hoeft te denken. Voor een gemiddelde prijs van € 300 per nacht ontvang je alle luxe en service. Kom lekker genieten van de Spaanse cocina in een van de aanwezige restaurants: het Marques de Riscal restaurant beschikt over een Michelinster. Even ontspannen met een drankje en wat hapjes doe je bij de gezellige Vinoteca & Bistro. In de buurt vind je ook volop vertier in een van de wijnhuizen en vele shops. Ook is het gebied prachtig om doorheen te wandelen of te rijden. Hier hoef je echt geen wijnliefhebber voor te zijn; de streek is bijzonder genoeg.

Nu je toch een kamer bij dit unieke hotel in Spanje hebt geboekt, is het aan te raden om voor een lekkere spa-behandeling te gaan. In de Spa Vinotherapie Caudali vind je 15 behandelkamers, inclusief kamers waar je terecht kunt met je partner. Boek een gezichtsmassage of ga voor een full body massage. Ook is er een sauna, een spabad en een hamam en een stoombad aanwezig voor optimale ontspanning. Bij een vakantie in het Marqués de Riscal hotel kom je zonder twijfel als herboren thuis.

Geniet van een verdiende vakantie in Elciego
© Hotel Marqués de Riscal

Blijf op de hoogte van onze nieuwste ontdekkingen

Wil je op de hoogte blijven van onze originele overnachtingen en het nieuwste aanbod? Volg ons dan via Instagram of Facebook.


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht