Trends

Kasteelovernachtingen: slapen als een royalty


donderdag 21 november 2019

Ook jij kunt slapen als een koning(in). Boek bijvoorbeeld eens een overnachting in een van deze kastelen in Nederland en je waant je geheid een echte vorst!

Kasteelovernachtingen: slapen als een royalty

Kleinste kasteeltje van Nederland

Vlakbij het centrum van Roermond vind je het kleinste kasteeltje van Nederland. Een eeuwenoud gebouw, omgeven door een gracht en midden in het groen. Maar wél met de luxe van nu: in de voormalige koetshuizen zijn nu acht comfortabele hotelsuites gecreëerd. In het bubbelbad in de luxe badkamer voel je je echt een koning(in)!

Kleinste kasteeltje van Nederland

Sprookjesachtig kasteel op een landgoed

Stap terug in de tijd tijdens een overnachting in Kasteel de Essenburgh, gelegen op een prachtig landgoed op de Veluwe. Dit bouwwerk stamt uit de 17e eeuw en ademt nog steeds een en al historie. Het sprookjesachtige kasteel beschikt over zes kasteelkamers, ingericht in een authentieke stijl, maar wel met het comfort van vandaag de dag.

Sprookjesachtig kasteel op een landgoed

Slapen in een historische kasteeltoren

In Kasteel Huis Bergh waan je je in een sprookje, want hier overnacht je – net als prinses Rapunzel – in een van de historische torens. De burcht dateert uit de 13e eeuw en is gelegen op een oud, versterkt eiland vlakbij de Duitse grens. Het is een van de grootste kastelen van Nederland. De verdedigingstorens zijn omgebouwd tot luxe suites waar je vorstelijk kunt overnachten.

Slapen in een historische kasteeltoren

Stijlvol slapen in Kasteel Sterkenburg

Kasteel Sterkenburg in Driebergen stamt uit de 13e eeuw en ligt in een prachtige, landelijke omgeving. De acht kamers hebben allemaal een eigen sfeer, waarbij de historische kenmerken behouden zijn, maar waar wel een moderne touch aan gegeven is. Het slot ligt op een schitterend landgoed waar je mooie wandeltochten kunt maken.

Stijlvol slapen in Kasteel Sterkenburg

Romantisch overnachten

In de bosrijke omgeving van de Utrechtse Heuvelrug in Zeist bevindt zich het 120 jaar oude Kasteel Kerckebosch, en dat historische karakter zie je er anno 2018 nog steeds in terug. Het kasteel vormt een perfect decor voor een romantisch weekend weg; elke kamer is anders, maar sprookjesachtig zijn ze stuk voor stuk.  Je kunt hier zelfs kiezen voor een kamer met jacuzzi!

Romantisch overnachten

Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht