Trends

Nieuw nhow Hotel in Hamburg komt bovenop bunker


dinsdag 14 juli 2020

Spannend en avontuurlijk tegelijk: overnachten op een bunker. Vanaf 2021 kan het in Hamburg: hotelketen nhow is momenteel druk bezig met de bouw van een uniek hotel bovenop de St. Pauli bunker, ook wel de Flakturm IV genoemd.

Nieuw nhow Hotel in Hamburg komt bovenop bunker
© NH Hotel Group

Opvallend is dat het bij nhow hotels altijd draait om bijzondere locaties en unieke hotels. Zo’n bizar ontwerp als dit hotel bovenop een grote bunker heeft zelfs nhow nog niet eerder voor elkaar gekregen. In een artist impression is al goed te zien hoe het hotel eruit moet gaan zien: als een groene oase met een historisch karakter in de stad.


Unieke samenwerking met St. Pauli bunker

De St. Pauli bunker is een grote bunker in Hamburg die in 1942 in slechts 300 dagen is gebouwd. De grootste functie van de bunker toentertijd was de stad en het land verdedigen tegen luchtaanvallen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook werd het imposante gebouw gebruikt als propaganda voor de nazi’s. De bunker is vernoemd naar de wijk waarin het bouwwerk staat; de stadswijk St. Pauli of Sankt Pauli - ten westen van Neustadt.

Na de oorlog werd het gebouw in gebruik genomen voor verschillende doeleinden. Zo zijn er appartementen in gebouwd en fungeert een deel van het bouwwerk vandaag de dag als bedrijvencomplex voor mediabedrijven. Tot afgelopen jaar: nhow zag een samenwerking met dit creatieve complex met rijk historisch verleden wel zitten. Juist omdat het hotelketen het liefst unieke locaties heeft voor de hotels sluit deze plek naadloos aan bij de kleurrijke wijk en het gebouw.


Unieke samenwerking met St. Pauli bunker
St. Pauli bunker in Hamburg

Nhow hotel in Hamburg als ware eyecatcher

De plannen voor het nieuwe nhow hotel in Hamburg zijn groots. Zo krijgt het gebouw vijf verdiepingen in piramidevorm, waarbij iedere verdieping afgemaakt wordt met een laag groen. Op die vijf verdiepingen zijn in totaal 136 kamers te vinden met uniek design. Gasten kunnen hier genieten van een uitgebreide gastronomie; er komt een restaurant, een bar én een café in het nhow hotel. 

De wijk waarin het bunkerhotel staat is daarnaast leuk genoeg voor een avondje uit. Het neusje van de zalm is ongetwijfeld de grote groene daktuin. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de stad, terwijl je je midden in het groen bevindt. Van de buitenkant wordt het hotel op de bunker een ware eyecatcher. Dat kan ook haast niet anders wanneer je geschiedenis combineert met alledaagse trends.


Nhow hotel in Hamburg als ware eyecatcher
Ontdek Hamburg vanaf het nieuwe nhow hotel

Slaap in bijzondere hotels van nhow

Dit nieuwe nhow hotel in Hamburg is overigens niet het enige écht bijzondere hotel. Het hotelketen streeft naar diversiteit in de hotelbranche. In Rotterdam vind je bijvoorbeeld dit futuristische lifestyle hotel waar je een magische view hebt over de skyline van Rotterdam. Voor het ontwerp van ieder nieuw hotel werkt het keten samen met Enrique Tellechea van merkadviesbureau The Null, een Spaanse topontwerper. Ook bij het tot stand komen van dit bunkerhotel heeft Tellechea een handje geholpen.

Nhow is in 2020/2021 sowieso druk met het opzetten van unieke hotels overal ter wereld. Naast de opening van dit nieuwe hotel in Hamburg openen binnenkort de deuren van hotels in onder andere Londen, Brussel, Amsterdam en Frankfurt. Momenteel kun je al slapen in bijzondere nhow hotels in Berlijn, Amsterdam, Rotterdam, Milaan, Marseille en meer.


Slaap in bijzondere hotels van nhow
nhow hotel in Berlijn

Blijf op de hoogte van onze nieuwste ontdekkingen

Wil je op de hoogte blijven van onze originele overnachtingen en het nieuwste aanbod? Volg ons dan via Instagram of Facebook.


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht