Trends

Slapen tussen de locals in Nederland en België


vrijdag 29 november 2019

Een keer de echte sfeer van een stad opsnuiven? Dat doe je toch het allerbeste wanneer je je tussen de locals begeeft. Zij kennen hun thuis immers het beste! In deze drie bijzondere accommodaties in Nederland en België slaap je niet alleen tussen (of bij) de lokale inwoners, maar krijg je in alle stulpjes ook nog eens een onvergetelijke stadse ervaring.

Slapen tussen de locals in Nederland en België

Spijkerkwartier - Arnhem

In de Arnhemse wijk Spijkerkwartier slaap je niet alleen tussen de locals, je overnacht zelfs bij de mensen thuis! Het Spijkerbed is een initiatief van de Arnhemmers zelf, waarbij jouw wensen worden gematcht met de talenten van wijkgenoten. Ze laten je graag alle ins en outs van hun (voorheen omstreden) wijk zien, en regelen je overnachting, ontbijt, lunch, diner en entertainment. Dit is de ideale plek voor wie makkelijk alle touwtjes los kan laten en de ervaring gewoon over zich heen wil laten komen.

Spijkerkwartier - Arnhem

Vermeerhuisje - Delft

Hoe kan je Delft, de stad van Johannes Vermeer, beter ontdekken dan vanuit een huisje dat geheel gewijd is aan de schilder? Het Vermeerhuisje ligt in een wijk waar alleen maar locals wonen en is een kleurrijke ode aan Vermeer. Het voormalige arbeidershuisje bevat allerlei verwijzingen naar zijn werk, onder meer in de vorm van kaarten, foto’s en replica schilderijen. Dankzij de ligging vlakbij het centrum van Delft sta je in een mum van tijd middenin alle historie die de stad je te bieden heeft.

Vermeerhuisje - Delft

De Koning van Spanje - Antwerpen

Als je niet weet waar het zit, loop je er zo aan voorbij. Gastenverblijf de Koning van Spanje ligt achter een klein poorthuisje, middenin het centrum van Antwerpen. Het is het enige gastenverblijf met tuin, en draagt ook nog eens de titel ‘kleinste huisje van Antwerpen’. Het gebouw dateert uit de vroege 15e eeuw, maar is uitgerust met alle moderne gemakken die je van een vakantieverblijf mag verwachten. Er is zelfs een badkamer met whirlpool en douchecabine met stoom en massage aanwezig. Je zou binnen bijna vergeten dat je midden in de stad verblijft!

De Koning van Spanje - Antwerpen

Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht