Trends

Spectaculair: de eerste drijvende luxe eco-suite ter wereld


donderdag 20 augustus 2020

Altijd al eens op het water willen slapen, terwijl je geniet van optimale luxe? Dan is deze bijzondere overnachting zeker iets voor jou: Athenea's drijvende eco-suite. Ideaal voor mensen die niet zelf over een luxe boot of jacht beschikken, maar wel eens willen meemaken hoe het is om in weelde op het water te vertoeven.

Spectaculair: de eerste drijvende luxe eco-suite ter wereld
©ANTHENEA

Wat is de floating eco-suite Athenea precies?

Net nu je denkt dat het niet nog unieker kan, ontwerpt en presenteert de Franse ontwerper Jean-Michel Duacancelle de Floating Eco Suite. Duacancelle is al jaren fan van James Bond en dan met name door de bijzondere creaties die in de films te zien zijn. Zo is de floating pod geïnspireerd op de film The Spy Who Loves Me, waarin het onderwaterleven en de fictieve stad Atlantis te zien waren. Met een volle bak inspiratie en de zoektocht naar een nieuwe manier om mens en natuur te binden ontwierp hij de luxe pod. Hij is maar liefst 15 jaar bezig geweest met het ontwerpen van deze bijzondere moderne slaapplek. 

Met zijn project wil hij mensen laten genieten van een bijzonder tripje op en in het water. De aqua pod ligt namelijk ín het water, waardoor je vanaf de bank kunt genieten van de kleurrijke onderwaterwereld. Het ontwerp van de drijvende boot is rond met ramen aan alle kanten. Aan de ene kant kun je de zon zien opkomen, terwijl je aan de andere kant geniet van een prachtige zonsondergang. De floating eco-suite is de eerste in z'n soort ter wereld en is voor nu te boeken in Zuid-Frankrijk. Met een aardige zak geld kun je er zelfs eentje kopen! Het idee achter de pod is dan ook dat hotels en andere vakantiecomplexen dergelijke luxe drijvende huisjes op het water kopen om aan hun gasten aan te kunnen bieden.

Wat is de floating eco-suite Athenea precies?
©ANTHENEA

Duurzaam en luxe verblijf

Een van de grote voordelen van de floating eco-suite is dat het model volledig duurzaam is. Door de vijf zonnepanelen op het dak ben je compleet zelfvoorzienend. Ook is er een water waste systeem aanwezig waarbij gebruikt water op een natuurlijke manier wordt afgebroken. Door het circulaire model van de boot worden de zonnepanelen waar dan ook opgeladen, omdat ze altijd richting de zon kunnen worden gedraaid. Hierbij garandeert de ontwerper overigens dat je niet zeeziek wordt. Het model is namelijk zo stabiel ontworpen dat je hier amper wat merkt dat je op het water zit.

Ook prettig: het panorama-uitzicht biedt zowel boven als onderwater een uniek uitzicht. Zelfs het XL bed heeft een ronde vorm, zodat het precies goed past in het design. Neem een duik in de zee of ga lekker ontspannen in het ronde bad met uitzicht op de waterwereld. In het bad kun je zelfs kiezen voor vers water of voor zeewater. Hoe luxe is dat? 

Duurzaam en luxe verblijf
©ANTHENEA

Unieke vakantie op Anthenea Floating Eco-Suite

Een vakantie in deze drijvende suite is er één voor in de boeken. Het is een accommodatie waar je nog nooit eerder in hebt geslapen! Er zijn verschillende modellen beschikbaar met pods die wel drie slaapkamers hebben. Dat is ideaal, want je kunt met maximaal 12 personen op het zonnedek bovenop de pod relaxen. Er is volop leefruimte en de pod is van alle gemakken voorzien. Misschien heb je uitzicht op de bergen of juist op een bruisende stad. Het is maar net waar de luxe floating pod te huur is.

Bedrijven en hotels kunnen naast pods om in te slapen Anthenea Wellness pods aanschaffen. Deze hebben een andere indeling en zijn gericht op massages, ontspanning en body en mental care. Ook zijn er modellen beschikbaar met een zakelijk doel. Vergaderen is nooit meer hetzelfde in een drijvende pod op het water. Athenea Business beschikt over moderne vergaderruimtes in een ronde floating pod. Deze moderne ruimtes zijn modulair en bieden de perfecte ruimte voor een vergadering op een unieke plek.

Unieke vakantie op Anthenea Floating Eco-Suite
©ANTHENEA

Meer zien van de Athenea Floating Pod?

Om een beter beeld te krijgen van deze bijzondere slaapplek is onderstaande video een aanrader. Wedden dat je er direct een vakantiegevoel van krijgt? 

 

Meer informatie over deze drijvende hotelsuite vind je op de website van Anthenea.

Blijf op de hoogte van onze nieuwste ontdekkingen

Wil je op de hoogte blijven van onze originele overnachtingen en het nieuwste aanbod? Volg ons dan via Instagram of Facebook.


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht