Trends

Trend: reizen als een hippie


donderdag 21 november 2019

Ibiza, eat your heart out. Voor flowerpower-taferelen hoef je echt niet per se naar het zonnige Spaanse eiland af te reizen. Ook in ons eigen kikkerlandje zijn er volop mogelijkheden waarbij je een vredig en vrij bestaan kunt leven, zonder alle materialistische opsmuk en waarbij je terug naar de essentie kunt gaan. We verzamelden drie trendy hippie-verblijven waar je een zorgeloze vakantie beleeft, en dat gewoon in Nederland!

Trend: reizen als een hippie

1. Een Volkswagen hippie-bus in Abcoude

Een volkswagen T2 bus is natuurlijk hét toonbeeld van de typische hippie vibe. Het beroemde “pop-up” tentdak en de authentieke zeventiger jaren uitstraling zorgen ervoor dat je je direct in die tijd waant. Bij Groovybusje in Abcoude staan twee varianten klaar voor verhuur: een gele en een witte bus. In de maanden april tot en met oktober hop je met maximaal vier personen aan boord en ga je je eigen roadtrip avontuur tegemoet. Al rijdend waan je je net in Californië! Naast dat de busjes heel knus aanvoelen, is ook een goed humeur gegarandeerd. Let’s hit the road!

1. Een Volkswagen hippie-bus in Abcoude

2. Een Mongoolse Yurt op Texel

Op Texel haal je je nomadische hart op in een heuse Mongoolse Yurt. In dit indrukwekkende houten geraamte, gedekt met canvas en een dikke isolatielaag, komen eenvoud en luxe op een bijzondere manier bij elkaar. Je hebt werkelijk alle gemakken bij de hand. Binnen zijn een handig keukenblok, een ouderwets hout gestookt fornuis, een eettafel en twee of vier bedden met schapenwollen dekbedden standaard aanwezig. Buiten vind je een hangmat, buitenstoelen en een picknicktafel. Met daarbij de zee en de duinen vlakbij komt ook hier het goede leven je tegemoet.

2. Een Mongoolse Yurt op Texel

3. Een Beachbus in Overveen

In de duinen bij Bloemendaal aan Zee is het eveneens ultiem chillen aan het strand. Een oude Amerikaanse schoolbus die omgebouwd is tot beachbus vormt hier je hippe thuisbasis voor een ontspannen tijd weg met het hele gezin. Terwijl de kids ravotten in het zand of zwemmen als waterratten, houd je als ouder een oogje in het zeil vanuit je laidback hangmat. Comfort, ontspanning en reuring gaan hand in hand op deze idyllische topplek.

3. Een Beachbus in Overveen

Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht