Trends

Uniek twee verdiepingen tellend onderwaterhotel op de Malediven


donderdag 8 oktober 2020

De Malediven staan hoog op de bucketlist van menig reiziger. Om je verblijf daar nog unieker te maken, kun je er tegenwoordig in een heus onderwaterhotel slapen! Lees hier meer over The Muraka, een luxe hotelkamer onder de Indische Oceaan.

Uniek twee verdiepingen tellend onderwaterhotel op de Malediven
© The Muraka van Conrad Maldives

Eerste onderwaterverblijf ter wereld

Net nu je denkt dat het niet gekker of vooral luxer kan, kun je op de Malediven een verblijf boeken onderwater. Op het eiland Rangali vind je The Muraka, een bijzondere accommodatie van Conrad Maldives Rangali Island door Conrad Hotels, eigendom van Hilton Worldwide op de Malediven. Hier slaap je op de zeebodem onder een plafond van glas: wakker worden doe je hier met uitzicht op de vele kleurrijke vissen en prachtig koraal.

Het luxe verblijf heet The Muraka, wat 'koraal' betekent in de lokale taal van het eiland. Het is een onderdeel van een groter resort waar je ook villa's en suites boven het water kunt boeken. En geloof ons: óók die accommodaties zijn meer dan de moeite waard om te boeken. Er is ook een restaurant onderwater aanwezig waar je mag dineren wanneer je op een van de andere plekken slaapt. Je moet niet vies zijn van een beetje luxe en daar ook voor willen betalen. Een verblijf op de Malediven is voor velen toch al een once in a lifetime experience dus dan kun je het beter direct goed doen.

Eerste onderwaterverblijf ter wereld
© Het resort Conrad Maldives Rangali Island

Luxe hotel met twee verdiepingen

Begin 2018 kwamen de eerste berichten naar buiten dat Conrad Maldives Rangali Island bezig was met het eerste vijf sterren hotel onder de wateroppervlakte. Door een investering van maar liefst 15 miljoen dollar kon het hotel eind 2018 al de deuren openen. The Muraka beschikt over twee verdiepingen en fungeert daardoor vrijwel als een complete woning: op de onderste verdieping vind je op vijf meter diep in de zee king size slaapkamer met een comfortabele badkamer.

Door een glazen koepel heb je een panoramisch uitzicht van 180 graden. Je kunt hier dus echt uren turen vanuit je bed want iedere minuut komt er wel weer een andere vis langs zwemmen. Via een wenteltrap bereik je de bovenste verdieping waar een stijlvolle en luxe woonkamer te vinden is. Deze verdieping ligt boven het wateroppervlak en beschikt ook nog over een keuken, een terras en twee extra slaapkamers. Je kunt hier met negen personen slapen - dat wordt dus nog spannend wie er in de kamer onderwater mag logeren.

Luxe hotel met twee verdiepingen
© Onderwater dineren - The Muraka

The Muraka is meer dan alleen een hotelkamer

Natuurlijk geniet je hier van nog veel meer luxe; je bent immers niet voor niets op de Malediven. Er is bijvoorbeeld nog een zonnedek te vinden waar je zonsopkomst of zonsondergang kunt bekijken en heerlijk kunt zonnen. Het zou jammer zijn om op zo'n mooie plek alleen maar onder het water te blijven. Ook beschikt het verblijf over een sportruimte, een bar en een heerlijke infinity pool.

De oceaan nodigt uiteraard ook uit voor een zwem- of duiksessie. Het water is er zó lichtblauw; dat moet je met je eigen ogen zien om het te geloven. Nu vraag je je misschien af hoe Conrad deze suite onderwater heeft kunnen bouwen: ontwerpers en bouwers hebben het hele project in Singapore gebouwd, waarna het naar Ringali gebracht is met een kraanschip. Daar is het in het water getakeld en met veel zorgvuldigheid bevestigd. In de video hieronder zie en hoor je daar meer over.

Wat kost een nacht bij The Muraka?

Overnachten bij The Muraka is niet goedkoop: de prijzen liggen tussen de 15,000 en 30,000 dollar per nacht. Omdat je hier een persoonlijke aanvraag doet voor een verblijf staan de exacte prijzen niet online. Je mag er echter wel van uitgaan dat je een flinke zak geld moet hebben om hier een of meerdere nachten te mogen slapen. Daar krijg je wel een bizarre en vooral onvergetelijke overnachting voor terug.

Het Conrad resort beschikt over een eigen vliegveld waar je aankomt wanneer je hier verblijft. Tijdens je vakantie in The Muraka kun je gebruik maken van je eigen speedboat waarmee je de prachtige omgeving van Ringali kunt ontdekken. Voor die prijs krijg je ook nog eens je eigen butler voor 24 uur per dag en heb je een privéchef die de lekkerste gerechten voor jullie bereidt. Geniet ook van de spa treatments of boek eens een sessie met je eigen personal trainer. De mogelijkheden zijn eindeloos hier, zolang je er maar wat geld voor over hebt.

Wat kost een nacht bij The Muraka?
Resort van bovenaf - © Conrad Maldives Ringali Island

Blijf op de hoogte van onze nieuwste ontdekkingen

Wil je op de hoogte blijven van onze originele overnachtingen en het nieuwste aanbod? Volg ons dan via Instagram of Facebook.


Deel dit artikel via:

Nieuwste artikelen

Terug naar overzicht